3 kamer knoop

Dit is een knoop die een lus vormt aan het einde van je rig. Dit is vooral bij een stiff rig een groot voordeel omdat deze dan ruimte heeft om te draaien. Ook bij het gebruik van een combi rig is dit een hele goede knoop om te gebruiken.

Hij is wel lastiger te maken maar heeft mijns inziens wel een betere houvast.


Maak een lus in je lijn zoals te zien is op de foto. Zorg ervoor dat de lus niet te klein is en je nog minimaal 5 cm overhoud aan het einde van je snoer.


Bevestig je wartel aan het uiteinde van de lijn en stop de lijn van onder naar boven terug door de lus


Zorg ervoor dat je nogmaals het uiteinde van je lijn van boven naar onder door de lus doet zoals te zien is op de foto.


Nou haal je het uiteinde door het centrum van de lus


Maak de lus goed nat (dat voorkomt dat je lijn beschadigd) en trek hem stevig aan.
Het is een erg lastige knoop om te maken, maar als je hem eenmaal onder de knie hebt is het een zeer betrouwbare knoop om toe te passen op je eigen rigs.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.