10 Gave producten van Thinking Anglers (2023)

10 gave producten van Thinking Anglers

In de wereld van hengelsportmateriaal hebben honderden bedrijven zich gefocust op de karpervisserij. We kennen allemaal de echt grote spelers wel, maar natuurlijk zijn er ook vaak kleine bedrijven die hele interessante producten maken en verkopen. Eén van die bedrijven is zondermeer het Engelse Thinking Anglers, onder leiding van Ben Hamilton. Ergens in 2013 raakte ik in contact met Ben en kreeg ik wat spulletjes toegestuurd om te bekijken en te gebruiken in mijn visserij. Die producten waren toen al interessant, maar we kunnen gerust stellen dat Thinking Anglers in de afgelopen 10 jaar een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. In dit artikel bekijken we 10 interessante producten van ‘TA’.

 

Advertentie:

  Voor we echt naar de producten gaan kijken vind ik het overigens nog wel noemenswaardig om eens te kijken naar namen die prijken op de website van Thinking Anglers. Het zijn immers niet de minste vissers die zich hebben aangesloten bij dit bedrijf en een rol spelen in de ontwikkeling, branding en visserij. Kijk bijvoorbeeld naar Oz Holness, Gaz Fareham, Bev Clifford en Lewis Read. De hele ‘crew’ van Thinking Anglers vind je hier.

Camfleck & Olive luggage

De volledige luggage range van Thinking Anglers is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Naast de normale Olive variant is er namelijk ook de speciale Camfleck variant beschikbaar. Dit betreft een unieke camouflage print die zeker gezien mag worden.

Thinking Anglers heeft een fraai en breed assortiment aan luggage, lijnen en end-tackle.

1. Rucksack

Het eerste product dat we in de spotlights willen zetten is de 600D Rucksack. Deze compacte carryal is voorzien van een flink aantal slimme features waarmee de tas ruimte biedt voor veel materiaal. Het is een ideale tas voor het vissen van korte sessies of een enkel nachtje. De Rucksack heeft onder andere handige interne vakken (om bijvoorbeeld je PVA te bewaren), houders voor je banksticks en kan dankzij de vorm volledig op zichzelf blijven staan. Hierdoor kan je er altijd goed bij en je spullen benaderen.

De Rucksack heeft interne- en externe vakken en de meest recente versie heeft in het bovenste vak een uitneembare EVA tray. Deze kan je gebruiken voor het knopen van je rigs of als bivvytafel. Het formaat van deze tas is 45x40x27 cm, waarmee je dus echt een compacte tas in huis haalt. De Rucksack is verkrijgbaar in Olive en Camfleck design en op het moment van schrijven kost hij € 89,99 bij Angling Direct.

Benieuwd naar bewegende beelden en de verschillende features? Check dan hieronder de Rucksack in de productvideo van Thinking Anglers.

2. SBX Sinking Braided Main Line

Mocht je op zoek zijn naar een gevlochten hoofdlijn dan willen we je attenderen op de SBX lijn. Dit betreft een ronde en zinkende gevlochten hoofdlijn die erg robuust is. De SBX lijn is gecamoufleerd met groene en zwarte tinten. Hierdoor valt hij mooi weg tegen de bodem op vrijwel alle wateren. Hij is verkrijgbaar in rollen van 300 meter en 600 meter in één breeksterkte, namelijk 40lb / 18.2 kg. Deze lijn heeft een dikte van 0,34mm en op de 600 meter spoelen zijn markeringen aangebracht op 200, 400 en 600 meter. Hierdoor is het opspoelen van de lijn op verschillende spoelen een fluitje van een cent en vul je makkelijk je hele setup met een laag SBX. Het is immers lang niet in alle situaties en visserijen noodzakelijk om de hele spoel te vullen met een (duurdere) gevlochten lijn.

De SBX Braided Main Line is verkrijgbaar vanaf 53 euro en o.a. bij Carpworld.

Thinking Anglers SBX braided main line
De SBX Braided main line is verkrijgbaar in rollen van 300 en 600 meter

3. Elasticated Spod Sleeve

Als je vaak gebruikt maakt van een spodhengel dan is dit echt een product die je eens moet bekijken. Persoonlijk loop ik altijd een beetje te kloten met het opbergen van de spodhengel omdat die spod er achteraan bungelt. De Elasticated Spod Sleeve is ontworpen om zowel je spodhengel als je spod goed bij elkaar te houden tijdens transport. Dat maakt niet alleen het vervoer een stuk fijner, maar zo blijft je lijn ook beter beschermd. De Spod Sleeve maak je met klittenband vast aan de rest van de set, waardoor je hem gemakkelijk kunt opruimen. Deze sleeve is geschikt voor hengels van 12ft en 13ft en ook verkrijgbaar in zowel de olive als camfleck variant. De Elasticated Spod Sleeve kost je zo’n 25 euro en je koopt hem o.a. bij Carpworld.

Thinking Anglers elastiscated spod sleeve
Houd je spod eenvoudig bij de hengel.

4. Cork balls

Hoe simpel dit product ook is, cork balls zijn soms moeilijk te krijgen in ons land. Je kunt ze natuurlijk bestellen vanuit het buitenland, maar de levertijden zijn dan lang niet altijd ‘fijn’. Vooral als je graag je eigen uitgebalanceerde haakaas en/of pop-ups maakt zijn deze kurken drijvertjes onmisbaar. Mocht je je afvragen hoe je die pop-ups zelf maakt, klik dan eens hier. De Cork Balls zijn verkrijgbaar in 10mm, 12mm en 14mm. In een zakje zitten 50 stuks, waardoor je flink wat haakaasjes kunt maken. Je bestelt ze onder andere bij Carpworld.

thinking anglers cork balls
Een simpel, maar heel praktisch product dat niet overal even makkelijk verkrijgbaar is.


5. Ready Tied Chod leaders

Deze handige kant en klare chod leaders zorgen ervoor dat je chod altijd perfect wordt aangeboden. De zinkende 45lb olive camo leadcore ligt perfect op de bodem en is voorzien van de volgende end tackle items uit de Thinking Anglers lijn: PTFE size 11 ring swivel, leadcore safety top bead, 8mm green oval bottom bead, green boom shocker and small oval clip. Ze zijn verpakt per 3 stuks en hebben een lengte van 180 centimeter per stuk. Voor een setje van 3 betaal je ongeveer 10 euro.

Een heel groot voordeel van deze kant en klare chod leaders is de boom shocker die ervoor zorgt dat je chod niet te dicht bij het lood kan komen. Dit voorkomt onnodige lossers! Een ideaal product als je snel wilt schakelen in je aanpak en wilt overschakelen naar een pop-up systeem.

thinking anglers ready tied chod leader
De Ready Tied Chod Leaders zorgen voor groot gemak en minder lossers!

6. Unhooking mat

Een goede onthaakmat is een must bij het karpervissen. We willen de karpers toch altijd optimaal beschermen na de vangst en weer ongeschonden terugzetten. Ook Thinking Anglers heeft een onthaakmat in het assortiment en die kenmerkt zich door een paar handige features die de veiligheid en bescherming voor de vis verhogen.

Toegegeven, het is geen kleine onthaakmat en in het transport neemt hij wel wat ruimte in. Maar met 76 x 117 centimeter is het een mat waarop de grootste (en meest kwetsbare vissen) makkelijk terecht kunnen. De Unhooking Mat is lekker dik en gevuld met foam. Hij is voorzien van een beschermende flap waarmee je de vis kunt afdekken en een handig matje dat ervoor zorgt dat je naast de mat kunt knielen zonder dat je broek smerig of nat wordt. In datzelfde matje zitten trouwens ook vakken waar je bijvoorbeeld een bewaarzak, desinfectiemiddel of meetlint kwijt kunt. En ook handig: de mat is voorzien van draaglussen in iedere hoek aan de onderzijde van de mat!

Deze onthaakmat is ook leverbaar in beide kleuren (olive & camfleck) en vanaf zo’n 150 euro per stuk. Tip: voor de snelle beslisser… bij Angling Direct koop je de Camfleck variant tijdelijk voor slechts 99,99 (41% korting).

Thinking anglers unhooking mat camfleck
Een veilige en duurzame onthaakmat met handige features.


7. OGX Main Line

Eerder bespraken we al de gevlochten hoofdlijn van Thinking Anglers, maar ze hebben ook een fraaie zinkende mono hoofdlijn in het assortiment. De OGX hoofdlijn is een copolymeer hoofdlijn die ook bij langdurig gebruik zijn goede eigenschappen zou behouden. Met een hoge opgegeven knoopkracht en verschillende beschikbare diameters is dit een lijn die het bekijken meer dan waard is.

OGX is leverbaar op spoelen van 1000 meter, met verwijderbare lijnmarkeringen op 330m en 660m. De lijn is verkrijgbaar voor 28 euro per 1000 meter en je koopt hem o.a. bij Carpworld.

De beschikbare varianten en door Thinking Anglers opgegeven specificaties zijn:

Breeksterkte / DiameterKnoopsterkte PalomarKnoopsterkte Grinner knot
OGX 12 lb18.0 lb16.5 lb
OGX 15 lb19.9 lb19.2 lb
OGX 18 lb22.2 lb21.2 lb
OGX 20 lb26.8 lb26.3 lb
Tabel afkomstig van de Thinking Anglers website. Hier vind je ook een handige how to om de lijn op te spoelen.
Thinking-anglers-ogx-main-line


8. Duo-Fleck Camo Braided Hooklink

Uit het end tackle assortiment van Thinking Anglers hebben we de Duo-Fleck lijn geselecteerd. Dit is een soepel en snel zinkend onderlijnmateriaal dat voorzien is van een camouflage tint. Dankzij de onopvallende kleur valt de rig in vrijwel alle gevallen perfect weg op de verschillende bodemtypen. Door de manier waarop deze lijn is geweven is hij minder vatbaar voor het in de knoop gooien en uitstekend te gebruiken als soepele sectie bij een combi rig.

Duo-Fleck wordt geleverd op spoelen van 20 meter en is leverbaar in twee verschillende breeksterktes, te weten: 20 lb en 25 lb. Voor een rolletje Duo-Fleck betaal je zo’n € 12,99

camo-braided-hooklink-thinking-anglers
De Duo-Fleck braided hooklink is verkrijgbaar in 20 en 25lb variant

9. Reel Pouches

Het gros van jullie zal waarschijnlijk gebruik maken van een stevig foudraal om je hengels in op te bergen, maar soms is het net zo praktisch om een hengel los te vervoeren of gebruik te maken van een quiver met losse sleeves of hengels. In dat laatste geval kan het prettig zijn om je molens wel te beschermen tijdens transport en daar heeft Thinking Anglers een heel mooi product voor ontwikkeld. Met de Reel Pouches kan je de molens goed beschermen. De Reel Pouches zijn universeel geschikt voor alle molens op de markt en verbind je eenvoudig aan je hengels met de klittenband strips. Ze zijn te koop voor zo’n € 17,-

reel-pouche-camfleck-thinking-anglers

10. Compact Tackle Pouch

En als hekkensluiter in deze lijst hebben we de Compact Tackle Pouch uit de luggage range voor je uitgelicht. Met een grootte van slechts 26 x 15 x 8 cm is dit met recht een compacte opberger voor je end tackle. Deze Tackle Pouch is gemaakt van een watervaste basis die makkelijk schoon te vegen is en dankzij de meegeleverde divider deel je de Compact Tackle Pouch in naar je eigen wensen voor een optimaal gebruiksgemak. Zo kan je onder andere je haken, loodjes en andere essentials een eigen plek geven die logisch is voor jou. In de deksel vind je een vak met mesh voor je kleine producten, alsmede flexibele houders voor je tools. Daarnaast heeft de Tackle Pouch aan de buitenkant enkele vakjes met stevige ritsen.

Extra handig is dat deze Tackle Pouch perfect past bovenop de Rucksack die we bij punt 1 hebben uitgelicht. Natuurlijk is ook de Compact Tackle Pouche leverbaar in de genoemde Olive en Camfleck variant. Je betaalt er zo’n 25 euro voor.

OITF-Camfleck-Compact-Tackle-Pouch
Een ideale compacte opberger voor je favoriete end tackle

Thinking Anglers is online goed verkrijgbaar

En dat waren de producten van Thinking Anglers die we voor je in de spotlights hebben gezet. Thinking Anglers is in Nederland en België lang niet overal leverbaar, maar wordt onder andere verkocht bij de webshops van Angling Direct en Carpworld. In dit artikel vind je dus ook links naar deze websites. Het loont natuurlijk altijd om zelf even te kijken waar de producten het goedkoopste en op voorraad zijn. Wat ons betreft wordt het tijd dat Thinking Anglers door meer karpervissers wordt ontdekt, want de producten zijn niet alleen van uitstekende kwaliteit, maar ook erg praktisch en innovatief.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *