CF News Flash – Juni 2022

CF News Flash - Shimano Ultegra 14000 XTE

Het einde van de maand juni nadert met rasse schreden en eigenlijk was ik van plan om afgelopen weekend al deze News Flash te droppen. Daar kwam het een en ander tussen, maar natuurlijk willen we jullie de laatste nieuwe producten op karpergebied niet onthouden. In deze News Flash hebben we aandacht voor nieuws van o.a. One More Cast, Heritage, Carp Rotterdam, Fox, Outlaw Pro, The Carp Specialist, BaitStar en Poseidon Angelsport.

 

Advertentie:

Nash Tackle  Alles bij de hand met One More Cast

In onze vorige News Flash hadden we al kort aandacht voor het bedrijf One More Cast, aangevoerd door Ali Hamidi. Op zijn Facebookpagina zagen we afgelopen week deze supervette multi tool voor karpervissers voorbij komen. De tool, die nog geen officiële naam heeft, zal vermoedelijk in het najaar op de markt verkrijgbaar zijn en is volledig vervaardigd van metaal om zo min mogelijk plastic afval te creëren. Een duurzame tool dus die er op het eerste oog erg interessant uitziet. Op dit moment moeten wij het ook nog doen met de onderstaande afbeelding, maar we komen er op terug zodra er meer over bekend is 😉

CF News Flash - One More Cast multi tool
Deze multi tool van One More Cast is veelbelovend!

Heavy Duty Waders van Heritage

Je hebt ze wellicht al voorbij zien komen op de socials, maar de nieuwe ‘Red Strap’ Heavy Duty Waders van Heritage zijn, zoals je gewend mag zijn van de ‘Heritage Ltd Edition’ serie, gemaakt van de beste materialen. De waders zijn vervaardigd uit het hoogste kwaliteit 700 PVC materiaal dat beschikbaar is. Dankzij de unieke coating is het pak uitstekend beschermd tegen scheuren. Dit maakt het waadpak zwaarder van gewicht, maar ook zeer robuust en het doet niets af aan de flexibiliteit ervan. De Heavy Duty Waders zijn voorzien van korte laarzen, wat het makkelijker maakt om ze aan te trekken en het waadpak op te rollen. Ze zijn er in verschillende maten en verkrijgbaar in de schoenmaten 41 t/m 46 en verkrijgbaar voor €94,95 bij onze vrienden van M2 Bait and Tackle.

Surface Parachute Floates van Outlaw Pro

Het volgende nieuwtje komt uit de stal van het Engelse Outlaw Pro en is bedoeld voor de liefhebbers van het oppervlaktevissen. Deze innovatieve controllers hebben een holle binnenkant waardoor ze bij een aanbeet veel weerstand opleveren voor de vis. Dit moet er voor zorgen dat de inhaking van de karper nog beter is en je minder aanbeten mist. De Surface Parachute Floates zijn verkrijgbaar in twee formaten en 3 verschillende kleuren voor verschillende omstandigheden. Benieuwd naar de werking? Check dan de onderstaande video eens. Enig nadeel, naar mijn weten zijn er nog geen Nederlandse dealers en kun je de producten enkel vanuit Engeland bestellen.

Nieuwe loden en loodsystemen van Fox

In de maand juni hebben de mannen en vrouwen van Fox diverse nieuwe producten gelanceerd. In deze News Flash zullen we slechts twee van deze producten behandelen, maar je kunt ze allemaal bekijken in deze video. Ik wil me nu even richten op twee nieuwe loden en systemen die er zijn uitgebracht. De eerste daarvan is de nieuwe Edges Running Lead Clip. Deze loodclip heeft een unieke rubberachtige insert die los komt na een aanbeet en een kopschuddende karper. Hierdoor zal hij vrij over de lijn bewegen met het lood eraan. Bij dit model komt het lood dan ook niet los van de clip, wat een stuk minder vervuilend en duurzamer is.

Fox Edges Running Lead Clip
Fox Edges Running Lead Clip

Fox Edges IMPACT inline lood

Het tweede nieuwtje van Fox is het nieuwe Edges Impact inline lood. Dit lood heeft een uitsparing waardoor de wartel op het zwaartepunt van het lood wordt vastgezet. Dit heeft als voordeel dat het maximale gewicht van het lood wordt gebruikt bij het prikken van de haak. De achterkant van het lood heeft een platte zijde waardoor het lood goed terecht zal komen op de bodem. Een andere handige eigenschap is dat je het lood eenvoudig wisselt voor een lichter/zwaarder model door hem van de tubing af te schuiven. Hiermee kan je ook het lood eenvoudig verwijderen als je de hengels in het foudraal plaatst.

Fox Edges IMPACT inline lood

Nieuw bij TCS: Hidden Carp Lake

Houd jij van luxe en rust? Dan is de nieuwe Nederlandse locatie van The Carp Specialist zeker iets voor jou. Hidden Carp Lake is gevestigd in Nieuwe Pekela (provincie Groningen) en biedt ontzettend veel luxe dankzij de accommodaties aan het water waarin je met je hele gezin terecht kunt. Het water is goed gevuld met karper en is bestempeld als runwater. Dan betekent dus dat je hier uitstekend je gezinsvakantie kunt combineren met een actieve visweek! Kijk voor meer informatie over Hidden Carp Lake op de website van The Carp Specialist.

Een prachtige accommodatie voor het hele gezin

Soon: Poseidon Boat Anchor

Voor de gebruikers van (rubber)boten heeft het Duitse Poseidon Angelsport weer een prachtig product ontwikkeld. Met een formaat van slechts 15x10x6 centimeter en een gewicht van 8,7 kilo heb je een compact anker om je boot op zijn plek te houden. De nieuwe Poseidon Boat Anchor is binnenkort verkrijgbaar voor €119,99

poseidon boat anchor

Shimano Ultegra XTE/XSE

Als je op zoek bent naar een goede big pit molen voor een interessante prijs dan is de vernieuwde Shimano Ultegra 14000 misschien wel de molen die je zoekt. De 14000 XTE (zwart) en XSE (zilverkleurig) modellen zijn de opvolgers van de populaire 14000XTD/XSD series die de afgelopen jaren als warme broodjes over de toonbank vlogen. Volgens Shimano zijn de nieuwe Ultegra’s op diverse vlakken verbeterd en dat geldt niet alleen voor de looks, die er mogen zijn! Je vindt alle nieuwtjes hier. Sinds vorige week is deze molen volop verkrijgbaar bij de hengelsportzaken voor een bedrag rond de €179,99

CF News Flash - Shimano Ultegra 14000 XTE
Met de looks is absoluut niets mis

Wat specificaties van de Ultegra 14000 XTE/XSE op een rij:
Parallel body
Aero wrap II oscillation
Reservespoel: aluminium cold forged
Super slow 5 oscillation
Voorzien van a/r lever
Body is g/free
Material Body: ci4+
Rotor materiaal: xt7
Materiaal molenhendel: aluminium
Maximum drag force: 20kg
Lijncapaciteit:  0.35mm-550mtr – 0.40mm-400mtr – 0.45mm-300mtr
Gewicht: 600 gram
Inhaalslag: 103cm
Gear ratio: 4.3:1

CF News Flash - Shimano Ultegra 14000 XTE
Shimano Ultegra 14000 XTE

Ontvang een gratis weegschaal bij een Deeper PRO+2

Mocht je van plan zijn om binnenkort een Deeper PRO+2 fishfinder aan te schaffen, dan is deze actie misschien leuk om mee te nemen. Koop dit model via deze link en krijg er een gratis unster t.w.v. €34,99 bij om je vangsten mee te wegen! Toch leuk meegenomen 😉 #zolangdevoorraadstrekt

CF News Flash - Ontvang een gratis unster bij aankoop van een Deeper PRO+2

BaitStar Pro All-in-one

Eerder deze maand lazen jullie al over het bezoek van Tom aan BaitStar Baitboats. Afgelopen week is de nieuwe voerboot van BaitStar gelanceerd en daar willen we toch zeker nog even bij stil staan. De BaitStar Pro All-in-one voerboot is volgens Berry het vlaggenschip van de alles-in-een voerboten. Hij heeft een zeer hoge kwaliteit en wordt zeer compleet geleverd met o.a.

  • 2x 18Ah Lithium accu (incl. lader)
  • Dieptemeter
  • GPS/Autopilot
  • RVS voerbakken
  • Hookrelease
  • Handzender met kleuren LCD scherm

Deze voerboot heeft een opgegeven bereik van 400 meter (voor zowel boot, dieptemeter en GPS) en is daarmee geschikt voor de meest afgelegen stekken. Met de GPS sla je tot 900 stekken op, waardoor je rig altijd naar de juiste locatie wordt gevaren.

De BaitStar Pro All-in-one wordt compleet geleverd met stevige tas voor de boot en alle accessoires, statief voor de handzender en nog veel meer! Ook is optioneel een voervijzel (+195 euro) of onze unieke baitthrower (+250 euro) te verkrijgen op deze boot.

De Pro All-in-one voerboot is het nieuwe vlaggenschip van BaitStar

Carp Rotterdam – 15 & 16 oktober ’22

We sluiten deze News Flash af met een reminder voor je agenda. De kans bestaat namelijk dat je het gemist hebt door alle verschuivingen van de afgelopen jaren. In het weekend van 15 en 16 oktober 2022 wordt de eerste editie van Carp Rotterdam georganiseerd in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Het belooft een zeer interessante nieuwe karperbeurs te worden op een prachtige locatie. Met 12.000m2 beursvloer voor kleine en grote merken, foodtrucks en live entertainment wordt het ongetwijfeld dé social van het jaar! Meer info lees je op www.carprotterdam.com

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *