Frank Avezaat kwam ter wereld in 1985 in het mooie Zeist. Hij vist al vanaf kleins af aan en vooral snoeken werden in eerste instantie het leven zuur gemaakt. Rond zijn 12e levensjaar begon voor hem de start van het karpervissen. Niet lang daarna hield hij het vissen op andere vissoorten op de achtergrond. Nu ruim twee decennia later is het nog steeds karper wat Frank zo bezighoudt. Toch is tijd voor Frank ook de grootste vijand waardoor hij effectief moet omgaan met de beschikbare uurtjes.

Frank draait voor zijn werk vaak onregelmatige uren wat zowel voor- als nadelen heeft. De grote voordelen zijn dat hij vaak doordeweeks visuren kan maken en de drukke weekenden kan vermijden. Frank is een echte diehard visser die zijn hand er niet voor omdraait om ook na een avonddienst nog naar het water te rijden om een kort nachtje te pakken. Frank kennende liggen er op de te bevissen stekken dan ook al een paar dagen de nodige karpersnoepjes te wachten. Effectief vissen dus!

Een prachtige spiegelkarper die binnen 30 minuten viel voor een klein plekje met geboost aas
Frank Avezaat met een prachtige spiegelkarper, gevangen op één van zijn favoriete wateren

De visserij van Frank speelt zich voornamelijk af op afgesloten wateren waar hij bepaalde vissen najaagt. Zo is hij syndicaatlid van het mooie VC de Meeren, maar ook in zijn provincie bevist hij een aantal kanalen en plassen met enkele pareltjes. Frank probeert hiernaast minimaal één keer per jaar naar Frankrijk te vertrekken waarbij openbaar water zijn voorkeur heeft. Door zijn visserij belanden er elk jaar wel een aantal grote karpers in zijn net. Van prachtige spiegels tot bonkige volschubs. Dit wordt in de winter afgewisseld met een bijleggertje op grote snoek. Zelfs een exotische Pacu zag ooit zijn net en dat op Nederlands water!

Van auteur naar eindredacteur

In 2010 raakte Frank als auteur betrokken bij CarpFeeling en sinds die tijd leverde hij regelmatig bijdragen in de vorm van tips en artikelen. Door de jaren heen werd zijn rol steeds groter en inmiddels is Frank verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van CarpFeeling. Als eindredacteur bewaakt Frank de kwaliteit van de artikelen en daarnaast schrijft hij zelf ook zeer regelmatig artikelen en reviews. Van zijn eigen column ‘Tussen zwijgen & gillen‘ zijn al tientallen afleveringen verschenen en ook zijn leerzame en sfeervolle videoblogs worden graag bekeken.

 

Lees hier alle artikelen van Frank op CarpFeeling

Frank Avezaat kwam ter wereld in 1985 in het mooie Zeist. Hij vist al vanaf kleins af aan en vooral snoeken werden in eerste instantie het leven zuur gemaakt. Rond zijn 12e levensjaar begon voor hem de start van het karpervissen. Niet lang daarna hield hij het vissen op andere vissoorten op de achtergrond. Nu…