Wesley de Wit is geboren in 1992 en was vijf jaar later groot genoeg om zelf een hengel vast te houden. Zijn vader nam hem toen mee naar de waterkant, waar hij snel evolueerde tot een vissertje dat de hele dag achter de voorntjes, baarsjes, brasems en andere vissen aan zat. Na het krijgen van zijn eerste werphengel duurde het niet lang voor hij ontdekte dat er ook grotere vissen rondzommen in de wateren. Zijn vader vertelde hem dat dit karpers waren en hielp hem om zijn eerste karpers te vangen. Zoals bij ons allemaal was Wesley vanaf dat moment verkocht aan de karpers.

Het werphengeltje maakte plaats voor een ietwat steviger exemplaar en alle vrije uurtjes werden aan de waterkant gespendeerd. In de zomermaanden ging Wesley met de korst of pen op pad, speurend naar karper. Steeds meer karpers kwamen op de kant en op 15 jarige leeftijd kwam Wesley voor het eerst in contact met de karpervissers die op afstand visten met boilies. Wesley ving ook zo zijn vissen en vaak meer dan op de ‘ouderwetse’ manier. Zijn verlanglijstje werd snel afgestreept en hij kon niet vaak genoeg jarig zijn of sinterklaas en kerst vieren.

Wesley de Wit
Wesley de Wit met een prachtige spiegelkarper in winterse omstandigheden

Een allround visser

Ondertussen is Wesley volwassen en in de bloei van zijn leven. Na een functie als machinist in de scheepvaart bleek het sociale belang en het missen van zijn dagelijkse bezigheden thuis een groter gemis dan vooraf gedacht. Inmiddels is hij daarom begonnen met een baan als service engineer aan de ‘wal’. Nieuwe avonturen wachten op hem en hij geniet van ieder moment aan de waterkant.

Plezier is voor Wesley het belangrijkste aan de waterkant en hij blijft in zijn visserij altijd nadenken over de beste tactieken en technieken. Zijn spiegelreflex gaat ook standaard mee naar de waterkant, want buiten het vissen om is hij altijd bezig om de mooie moment aan de waterkant op foto en/of film vast te leggen. Wesley heeft er zin in en hoopt ons regelmatig mee te kunnen laten genieten van zijn visserij in beeld en tekst.

 

Lees hier alle artikelen van Wesley op CarpFeeling

Wesley de Wit is geboren in 1992 en was vijf jaar later groot genoeg om zelf een hengel vast te houden. Zijn vader nam hem toen mee naar de waterkant, waar hij snel evolueerde tot een vissertje dat de hele dag achter de voorntjes, baarsjes, brasems en andere vissen aan zat. Na het krijgen van…