Tom Lenters kom uit het bouwjaar 1972 en is vader van twee kinderen. Hij vist al vanaf zijn 5e levensjaar en had het trucje al snel onder de knie. Op zijn 6e won hij het jeugdkampioenschap vissen in Doetichem en de jaren erna maakte hij het velen vissen knap lastig. Op zijn 14e begon de interesse te komen voor karper door een vangst op de korst door een maatje van hem. Op zijn 15e verjaardag werd hij verblijd met zijn eerste karperhengel van het merk D.A.M. met daaronder een heuse Sigma. De vrijbrief voor het belagen  van karpers aan het oppervlak!

Tom viste die tijd niet alleen aan het oppervlak. Ook het passief vissen deed zijn intrede. In het begin was het nog vissen met bollen van biggenmeel. Na de komst van de Boltrig was mais voor Tom favoriet. Tom vertelt dat boilies rond die tijd nog enorm duur waren en dat dit later pas veranderde nadat Caseïne en Trouvit hun intrede deden in de karpervisserij. Hoe het ook zei, Tom viste die tijd enorm fanatiek en besteedde velen schoolvakanties aan het belagen van de karpers. Vrouwen, uitgaan en feesten werd op de lange baan geschoven. Karpervissen was wat het was.

Tom Lenters
Tom Lenters met een prachtige spiegelkarper

Een man met een plan

Op zijn 22ste trouwde Tom met zijn toenmalige ex-vrouw die dat karpervissen maar niets vond. Zijn visserij kwam op een laag pitje te staan en hij ‘mocht’ enkel op de zondag een paar uurtjes vissen. Het huwelijk hield niet lang stand. Tegenwoordig is dit allemaal anders. Ondanks zijn drukke baan krijgt Tom ook nog de vrijheid van zijn vriendin Cynthia om achter de karpers aan te gaan. Dit betekent dat Tom zeer effectief met zijn tijd moet omgaan. Hij maakt zijn aanvalsplan dan ook ruim van te voren en zo effectief mogelijk zodat hij in de weinige visuren toch kans maakt op een leuke vis. Dat Tom talent bleek te hebben voor het vissen dat bleek al op jonge leeftijd. Toch lijkt het erop dat hij dit nooit is verleerd. Jaarlijks vangt Tom namelijk de nodige bakken!

Juist doordat Tom een visser is met een plan, Hij een berg ervaring heeft en ook nog een zeer leuk woordje kan schrijven, is hij een goede toevoeging voor het schrijversgenre van CarpFeeling. Van Tom kunnen we zowel verhalende als technische artikelen verwachten met een scala aan tips en anekdotes. Voor de liefhebbers van avontuur en ervaring iemand om aan te raden.

 

Lees hier alle artikelen van Tom op CarpFeeling

Tom Lenters kom uit het bouwjaar 1972 en is vader van twee kinderen. Hij vist al vanaf zijn 5e levensjaar en had het trucje al snel onder de knie. Op zijn 6e won hij het jeugdkampioenschap vissen in Doetichem en de jaren erna maakte hij het velen vissen knap lastig. Op zijn 14e begon de…