Carli is geboren op 9 maart 1967 in Hendrik Ido Ambacht, vlak bij Rotterdam. Hij leeft al ruim 30 jaar samen met Judith, is vader van Roos en architect van beroep. Al sinds jonge leeftijd draagt hij het karpervissen als een soort fascinatie met zich mee, al brak de liefde rond zijn 16e levensjaar plotseling door andere interesses in het leven. Het gevoel leek in een winterslaap, maar ontwaakte rond zijn 40e. En toen bleek de wereld veranderd! Bij het uitwrijven van zijn ogen had hij dat nog niet helemaal door. De oude hengels werden opgepoetst en hij pakte het vissen met brood(korst), kaas, aardappel en wormen weer op. De ware ontnuchtering kwam later, toen hij in Den Haag twee jonge kerels tegenkwam die hem vertelden over de ontwikkelingen tijdens zijn afwezigheid.

Er ging een wereld voor Carli open met boilies, pop-ups, rigs, save systems, beetmelders, bivvy’s… het was erg verwarrend. Carli leefde immers nog in de overtuiging dat de punt van de haak verborgen moest worden in het aas! De grootste vraag werd ‘waar moest hij gaan beginnen?’ Een vraag die menig herkanser wellicht zal herkennen. De zoektocht naar mooie vissen had alle kenmerken van een ploeteraar: veel werk met weinig progressie. Tot Carli een vismaat ontmoette die zijn eigen boilies draaide. Vanaf dat moment kreeg de hobby een focus. Hij las alles wat los en vast zat over die zo ‘geheime knikker‘ en kluste de ene na de andere bol in elkaar. Sommige boilies met succes en sommige… De aaswereld bleek later één van de belangrijkste schakels in de visserij van Carli. Uiteindelijk ontwikkelde hij ook MyBoilie.

Carli Driessen
Carli Driessen

De visserij van Carli speelt zich vooral af in het buitenland, maar door de aankoop van een Pilot 520 boot vist hij nu vaker op de Kaag. Het hele jaar door zit hij de karpers achterna, maar maximaal 1x per 1,5 maand. Al deze sessies zijn instant en duren minimaal twee tot zes dagen. Daarbij gebruikt hij zijn sessies om ideeen over aas te testen en zijn drukke hoofd wat de ruimte te geven. Het is heerlijk!

Carli schrijft voor CarpFeeling verschillende verhalenreeksen, waaronder ‘Meer dan alleen dat balletje’ (met als onderdeel de Profiler reeks), ‘Food for thoughts’ en de nieuwe serie ‘Verhalen uit de boot’.

Lees hier alle artikelen van Carli op CarpFeeling

Carli is geboren op 9 maart 1967 in Hendrik Ido Ambacht, vlak bij Rotterdam. Hij leeft al ruim 30 jaar samen met Judith, is vader van Roos en architect van beroep. Al sinds jonge leeftijd draagt hij het karpervissen als een soort fascinatie met zich mee, al brak de liefde rond zijn 16e levensjaar plotseling…