Goedkope voerboot kopen? Dit zijn 5 opties

Navigator voerboot

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goedkope voerboot. Niet gek, want een voerboot is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het vissen op karper. Een voerboot zorgt er namelijk voor dat je plekken kunt bereiken die werpend niet gehaald worden, maar dankzij de voerboot kan je ook veel gerichter voeren. Als je de voerboot uitrust met een fishfinder of GPS wordt het al helemaal een middel waarmee je jouw visserij naar een hoger plan tilt.

 

Advertentie:

  Wil jij een goedkope voerboot kopen?

Een nadeel aan voerboten is dat ze vaak veel geld kosten, maar daarbij geldt natuurlijk ook dat kwaliteit geld kost. Zo betaal je meer voor een voerboot van hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld een Navigator voerboot, Big Dropper, Baitstar of baitboat van PK Baitboats. Die range aan voerboten is niet voor iedereen weggelegd. Wil je een goedkope voerboot kopen? Check dan deze 5 goedkope voerboten die we vonden op de Nederlandse markt.

Deeper Chirp+ fishfinder
Stekken bekijken met een goede fishfinder

1: Faas voerboot – € 169,95

Nieuw is de Faas® voerboot. Dit model is via verschillende aanbieders verkrijgbaar. Met een prijs van slechts € 195,- is dit qua prijs een zeer goedkope voerboot voor het karpervissen. Deze voerboot is voorzien van een dubbele aandrijving, dubbele voerbak, felle verlichting, afstandsbediening en een stevig handvat om de boot aan op te tillen. De boot heeft een opgegeven capaciteit van 1 kg aan aas en een bereik van 500 meter. De batterij heeft een capaciteit van 5200 mAh en 7,4 V. Deze is in het midden van de voerboot geplaatst en kan snel worden opgeladen. Door de grote dubbele voerbak is het mogelijk om meerdere porties, of verschillende soorten aas afzonderlijk van elkaar in het water te kiepen. De Faas voerboot heeft een afmeting van 55cm (L) X 26,5 (B) X 16 (H) centimeter. Hij weegt slechts 1,9 kg.

Je bestelt de Faas voerboot via deze link.

Faas voerboot

2. Verfez voerboot € 219,95

Op Bol.com komen we ook de Verfez voerboot tegen die voor een bedrag van € 219,95 wordt aangeboden. Deze voerboot bevat twee voerbakken die afzonderlijk te bedienen zijn en tot 1500 gram voer aan kunnen. Hij heeft een opgegeven bereik tot 500 meter en is uitgerust met LED verlichting en een extra lamp op de voorzijde voor het varen in het donker. De Verfez voerboot wordt geleverd met twee accu’s, waarvan er reeds 1 in de boot zit bij levering. Op een volle accu zou deze voerboot zo’n 2,5 uur kunnen varen. Op de achterzijde van de boot zit een batterij indicator om precies te zien hoe het ervoor staat met de accu. De schroeven zijn voorzien van een beveiliging tegen planten en met zijn 1,9 kg is het zeker geen zware voerboot. De Verfez voerboot beschikt over functionele handgreep hem gemakkelijk te dragen en daarna op te bergen in de gratis bijgeleverde waterdichte tas.

Bekijk en bestel de Verfez voerboot via deze link.

3: Actor Basic – € 255,00

Ben je op zoek bent naar een goedkope voerboot met de mogelijkheid om later GPS en een fishfinder toe te voegen? Dan is de Actor Basic van Boatman voerboten wellicht de voerboot die jij zoekt. Hij wordt verkocht voor slechts 235 euro, rechtstreeks bij Boatman. De Actor Basic voerboot heeft twee voerbakken. Een grote trechter in het midden van de voerboot biedt ruimte aan 1 kg aas en op de achterzijde van de voerboot zit een voerboot waar je nog eens 500 gram aas in kunt doen. Beide voerbakken kunnen apart worden gelost.

De Actor heeft aan de voor- en achterzijde LED-verlichting en deze kan je (overdag) uitdoen met een schakelaar. De meegeleverde 5Ah accu zorgt voor een vaartijd van maximaal 2,5 uur. Dankzij de makkelijk toegankelijke batterijklep wissel je de accu in een handomdraai. Op de bovenkant van de boot zit een waarschuwing voor lage spanning. De voerboot heeft een bereik van 500 meter. Op onze website vind je ook een video waarin we de Actor Basic unboxen en reviewen. Bekijk deze video hier.

De Actor Basic voerboot is direct bij de Boatman voerboten te bestellen

Actor Basic voerboot van Boatman Baitboats

4: X2 Baitliner – € 349,99

Deze voerboot van X2 wordt aangeboden door Raven Hengelsport. Volgens de website van Raven Hengelsport is de Baitliner voerboot stabiel en makkelijk te besturen. Er is ruimte voor 1 kg voer en dat moet voldoende zijn. De romp van de Baitliner is van slagvast kunststof en daardoor robuust en bestand tegen een stootje. Er zitten vier heldere LED’s op, een grote voerbak op de achterkant van de voerboot en in de romp zit betrouwbare electronia. Met een bereik van ongeveer 250 meter kan je hem op veel wateren inzetten en dankzij de heldere LED’s ook goed in het donker gebruiken. De vaartijd op een volle accu zou ongeveer 2 a 3 uur betreffen. Dat hangt natuurlijk af van omstandigheden als wind en stroming.

Klik hier voor meer afbeeldingen en informatie over de X2 Baitliner voerboot.

X2 Baitliner

5: Actor GPS – € 495,00

Deze Boatman voerboot ben je bij nummer 2 al tegen gekomen, maar het grote verschil is dat deze versie is uitgerust met GPS. Deze GPS functie zorgt ervoor dat je tot 16 Waypoints kunt opslaan en daarnaast beschikt de voerboot over een auto pilot en een auto return functie. Super handig! Wij denken dat je geen goedkopere voerboot met GPS zult vinden.

Voor meer informatie over de Actor GPS voerboot klik je hier.

Actor Basic GPS

Op zoek naar een premium voerboot?

Bovenstaande voerboten zijn een selectie van de goedkopere en eenvoudigere voerboten op de markt. Deze zijn overigens niet door ons getest en wij kunnen dan ook niets zeggen over ervaringen met deze voerboten. Als je op zoek bent naar voerboot met (vaak) betere kwaliteit, meer opties en andere extra’s, dan raden we je aan om naar andere voerboten te kijken zoals de Navigator voerboot, Big Dropper of voerboten van PK Baitboats. Zelf hebben wij goede ervaringen met de voerboten en service van Baitstar. Zo heeft Edwin onlangs een review geschreven van de Baitstar Pro-XL en schreef Tom in het verleden een review van de Baitstar Navimate (deze boot is uit het assortiment). Kijk zeker eens op www.baitstar-voerboten.nl voor een overzicht van deze voerboten, opties en andere mogelijkheden.

Baitstar Pro XL
Baitstar Pro-XL

Hopelijk hebben we jou in dit artikel een paar goede suggesties gegeven om met een goedkope voerboot karper te vangen. Succes!

 

Advertentie:

 2 reacties op “Goedkope voerboot kopen? Dit zijn 5 opties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *