Goedkope voerboot kopen? Dit zijn 10 opties

Navigator voerboot

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goedkope voerboot. Niet gek, want een voerboot is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het vissen op karper. Een voerboot zorgt er namelijk voor dat je plekken kunt bereiken die werpend niet gehaald worden, maar dankzij de voerboot kan je ook veel gerichter voeren. Als je de voerboot uitrust met een fishfinder of GPS wordt het al helemaal een middel waarmee je jouw visserij naar een hoger plan tilt.

 

Advertentie:

  Update: 30-09-2021

Wil jij een goedkope voerboot kopen?

Een nadeel aan voerboten is dat ze vaak veel geld kosten, maar daarbij geldt natuurlijk ook dat kwaliteit geld kost. Zo betaal je meer voor een voerboot van hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld een Navigator voerboot, Big Dropper, Baitstar of baitboat van PK Baitboats. Die range aan voerboten is niet voor iedereen weggelegd. Wil je een goedkope voerboot kopen? Check dan deze selectie van 10 goedkope voerboten die we vonden op de Nederlandse webshops. Sommige modellen zijn leverbaar onder verschillende merknamen. In dit overzicht behandelen we iedere boot slechts 1x.

Deeper Chirp+ fishfinder
Stekken bekijken met een goede fishfinder

1: Faas voerboot € 149,-

Nieuw is de Faas® voerboot. Dit model is via verschillende aanbieders verkrijgbaar. Met een prijs van slechts € 195,- is dit qua prijs een zeer goedkope voerboot voor het karpervissen. Deze voerboot is voorzien van een dubbele aandrijving, dubbele voerbak, felle verlichting, afstandsbediening en een stevig handvat om de boot aan op te tillen. De boot heeft een opgegeven capaciteit van 1 kg aan aas en een bereik van 500 meter. De batterij heeft een capaciteit van 5200 mAh en 7,4 V. Deze is in het midden van de voerboot geplaatst en kan snel worden opgeladen. Door de grote dubbele voerbak is het mogelijk om meerdere porties, of verschillende soorten aas afzonderlijk van elkaar in het water te kiepen. De Faas voerboot heeft een afmeting van 55cm (L) X 26,5 (B) X 16 (H) centimeter. Hij weegt slechts 1,9 kg.

Je bestelt de Faas voerboot via deze link.

Faas voerboot

2. Voerboot van Eerstekeuze® € 159,95

De volgende voerboot die we behandelen wordt ook aangeboden via Bol.com en heeft een verwachtte levertijd van 1 a 2 weken. Deze boot heeft een laadcapaciteit van 2 kg en is gemaakt van slagvast ABS. Door het model heeft hij een stabiele ligging op het water. Deze voerboot wordt geleverd met een oplader, batterij, afstandsbediening, handleiding en een draagtas. Volgens de specificaties heeft hij een gegarandeerd bereik van 500 meter en is hij voorzien van een accu die wel 6 uur mee gaat. De handzender is compact en heeft veel weg van de Actor modellen. Interessant is de cruise control waarmee je door kunt varen zonder zelf de knop in te drukken. Deze voerboot bevat een dubbele motor en de schroeven zijn voorzien van een beveiliging voor het vastlopen in wier en waterplanten. Met zijn 3,2 kg is het een handzame en compacte voerboot. Meer specs en bijzonderheden?

Bekijk en bestel deze voerboot op de website van Bol.com

Voerboot Eerste keuze
Een strakke carbon look op het slagvaste ABS materiaal van de Eerstekeuze voerboot

3. Sanbo voerboot € 169,-

Ook op Bol.com vinden we deze Sanbo voerboot. Dit model heeft een laadcapaciteit van 1,5 kg en heeft een opgegeven bereik van 500 meter. De boot is voorzien van LED en een sterke koplamp die zelfs in mistige omstandigheden zichtbaar zou moeten zijn. De handzender is minder mobiel dan bij andere nieuwe voerboten, maar eenvoudig in gebruik. Voorzien van een dubbele motor en een accu met een vaartijd van ongeveer 2 uur (en afleesbare indicatie) is deze voerboot prima te gebruiken op het gros van de wateren. De Sanbo voerboot weegt slechts 1,9 kgen wordt geleverd met een draagtas en is verkrijgbaar voor slechts 169 euro.

Klik hier om de Sanbo voerboot te bekijken en/of te bestellen.

Sanbo voerboot 2

4. Eerstekeuze® voerboot € 169,95

Opnieuw bekijken we een model dat wordt aangeboden via het bedrijf Eerstekeuze®. Deze voerboot heeft twee afzonderlijke laadbakken met een uitsparing om je lijn vast te leggen. Met een laadcapaciteit van 3 kg kan je eenvoudig voeren en zelfs twee rigs tegelijk uitvaren. Ook deze boot is voorzien van dubbele motoren, wierbeschermers voor de schroeven, een accu die tot wel 6 uur meegaat, LED verlichting en een handzame zender. Door de cruise control functie vaar je eenvoudig en zonder moeite naar je stekken.

Benieuwd naar dit model? Check hem via deze link.

eerstekeuze 3

5. Verfez voerboot € 219,95

Op Bol.com komen we ook de Verfez voerboot tegen die voor een bedrag van € 219,95 wordt aangeboden. Deze voerboot bevat twee voerbakken die afzonderlijk te bedienen zijn en tot 1500 gram voer aan kunnen. Hij heeft een opgegeven bereik tot 500 meter en is uitgerust met LED verlichting en een extra lamp op de voorzijde voor het varen in het donker. De Verfez voerboot wordt geleverd met twee accu’s, waarvan er reeds 1 in de boot zit bij levering. Op een volle accu zou deze voerboot zo’n 2,5 uur kunnen varen. Op de achterzijde van de boot zit een batterij indicator om precies te zien hoe het ervoor staat met de accu.

De schroeven zijn voorzien van een beveiliging tegen planten en met zijn 1,9 kg is het zeker geen zware voerboot. De Verfez voerboot beschikt over functionele handgreep hem gemakkelijk te dragen en daarna op te bergen in de gratis bijgeleverde waterdichte tas.

Bekijk en bestel de Verfez voerboot via deze link.

6: Actor Basic € 225,00

Ben je op zoek bent naar een goedkope voerboot met de mogelijkheid om later GPS en een fishfinder toe te voegen? Dan is de Actor Basic van Boatman voerboten wellicht de voerboot die jij zoekt. Hij wordt verkocht voor slechts 235 euro, rechtstreeks bij Boatman. De Actor Basic voerboot heeft twee voerbakken. Een grote trechter in het midden van de voerboot biedt ruimte aan 1 kg aas en op de achterzijde van de voerboot zit een voerboot waar je nog eens 500 gram aas in kunt doen. Beide voerbakken kunnen apart worden gelost.

De Actor heeft aan de voor- en achterzijde LED-verlichting en deze kan je (overdag) uitdoen met een schakelaar. De meegeleverde 5Ah accu zorgt voor een vaartijd van maximaal 2,5 uur. Dankzij de makkelijk toegankelijke batterijklep wissel je de accu in een handomdraai. Op de bovenkant van de boot zit een waarschuwing voor lage spanning. De voerboot heeft een bereik van 500 meter. Op onze website vind je ook een video waarin we de Actor Basic unboxen en reviewen. Bekijk deze video hier.

De Actor Basic voerboot is direct bij de Boatman voerboten te bestellen

Actor Basic voerboot van Boatman Baitboats

7: X2 Baitliner € 349,99

Deze voerboot van X2 wordt aangeboden door Raven Hengelsport. Volgens de website van Raven Hengelsport is de Baitliner voerboot stabiel en makkelijk te besturen. Er is ruimte voor 1 kg voer en dat moet voldoende zijn. De romp van de Baitliner is van slagvast kunststof en daardoor robuust en bestand tegen een stootje. Er zitten vier heldere LED’s op, een grote voerbak op de achterkant van de voerboot en in de romp zit betrouwbare electronia. Met een bereik van ongeveer 250 meter kan je hem op veel wateren inzetten en dankzij de heldere LED’s ook goed in het donker gebruiken. De vaartijd op een volle accu zou ongeveer 2 a 3 uur betreffen. Dat hangt natuurlijk af van omstandigheden als wind en stroming.

Klik hier voor meer afbeeldingen en informatie over de X2 Baitliner voerboot.

X2 Baitliner

8. Buddies voerboot met GPS € 350,-

De voerboot van Buddies is iets duurder dan de andere voerboten die we hebben gevonden, maar dat heeft zijn redenen. Hij is namelijk voorzien van drie laadbakken, waarvan er twee naar de zijkant droppen. Daarmee is de kans dat je rig in de knoop raakt toch net iets kleiner geworden. Een ander belangrijk voordeel is dat deze voerboot is voorzien van een GPS autopilot! Dat betekent dat de voerboot geheel automatisch naar de opgeslagen stek kan varen. Ook kan hij met cruise controle terugkeren naar het thuispunt. De Buddies voerboot heeft een opgegeven bereik van 500 meter, hook release, een extra batterij, GSP, 3 laadbakken en wordt geleverd in een draagtas. Kortom, een mooie prijs voor een complete voerboot!

Bekijk en bestel de Buddies voerboot via deze link

buddies
De Buddies voerboot is voorzien van GPS autopilot!

9: Actor GPS € 565,00

Deze Boatman voerboot ben je bij nummer 2 al tegen gekomen, maar het grote verschil is dat deze versie is uitgerust met GPS. Deze GPS functie zorgt ervoor dat je tot 16 Waypoints kunt opslaan en daarnaast beschikt de voerboot over een auto pilot en een auto return functie. Super handig! Wij denken dat je geen goedkopere voerboot met GPS zult vinden.

Voor meer informatie over de Actor GPS voerboot klik je hier.

Actor Basic GPS

10: Actor SONAR € 665,00

Als laatste in deze rij bespreken we nog een keer de Actor range van Boatman boats. Deze versie is echter uitgerust met een Sonar / fishfinder, waardoor het vinden van de juiste stek nog eenvoudiger wordt. De boot heeft verder dezelfde eigenschappen als de Actor Basic die we onder punt 6 hebben beschreven. De boot wordt geleverd met een tripod om het scherm van de fishfinder op te plaatsen.

Bekijk de Actor Sonar via deze link.

Actor Sonar voerboot
De fishfinder die wordt gebruikt op de Actor Sonar baitboat

Op zoek naar een premium voerboot?

Bovenstaande voerboten zijn een selectie van de goedkopere en eenvoudigere voerboten op de markt. Deze zijn overigens niet door ons getest en wij kunnen dan ook niets zeggen over ervaringen met deze voerboten. Als je op zoek bent naar voerboot met (vaak) betere kwaliteit, meer opties en andere extra’s, dan raden we je aan om naar andere voerboten te kijken zoals de Navigator voerboot, Big Dropper of voerboten van PK Baitboats. Zelf hebben wij goede ervaringen met de voerboten en service van Baitstar. Zo heeft Edwin onlangs een review geschreven van de Baitstar Pro-XL en schreef Tom in het verleden een review van de Baitstar Navimate (deze boot is uit het assortiment). Kijk zeker eens op www.baitstar-voerboten.nl voor een overzicht van deze voerboten, opties en andere mogelijkheden.

Baitstar Pro XL
Baitstar Pro-XL

Hopelijk hebben we jou in dit artikel een paar goede suggesties gegeven om met een goedkope voerboot karper te vangen. Succes!

 

Advertentie:

 3 reacties op “Goedkope voerboot kopen? Dit zijn 10 opties

  1. Snowman zegt:

    2. Voerboot van Eerstekeuze® € 159,95

    Mag ik even opmerken dat deze boot geen 159.95 kost, maar slechts 126 euro en is van uitstekende kwaliteit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *