Goedkope voerboot kopen? Dit zijn 10 opties in 2024

Navigator voerboot

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goedkope voerboot. Niet gek, want een voerboot is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het vissen op karper. Een voerboot zorgt er namelijk voor dat je plekken kunt bereiken die werpend niet gehaald worden, maar dankzij de voerboot kan je ook veel gerichter voeren. Als je de voerboot uitrust met een fishfinder of GPS wordt het al helemaal een middel waarmee je jouw visserij naar een hoger plan tilt.

 

Advertentie:

  Update: 08-05-2024

Wil jij een goedkope voerboot kopen?

Een nadeel aan voerboten is dat ze vaak veel geld kosten, maar daarbij geldt natuurlijk ook dat kwaliteit geld kost. Zo betaal je meer voor een voerboot van hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld een Navigator voerboot, Big Dropper, Baitstar of baitboat van PK Baitboats. Die range aan voerboten is niet voor iedereen weggelegd. Wil je een goedkope voerboot kopen? Check dan deze selectie van 10 goedkope voerboten die we vonden op de Nederlandse webshops. Deze voerboten vind je misschien ook op buitenlandse websites, maar vergeet niet dat je hierbij in veel gevallen importkosten moet betalen en garantie kan je vaak op je buik schrijven 😉 De onderstaande voerboten worden aangeboden door Nederlandse bedrijven die de boten al geïmporteerd hebben. Zo ben je verzekerd van snelle levering, eerlijke prijzen en garantie.

Let op: Sommige modellen zijn leverbaar onder verschillende Merknamen en met schommelende prijzen. Daarom hebben we per model slechts 1 voerboot benoemd en de voorkeur gegeven aan modellen die een snelle (beloofde) levering hebben. Prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Deeper Chirp+ fishfinder
Stekken bekijken met een goede fishfinder

1: FAAS voerboot

De eerste voerboot die we in de spotlights willen zetten is deze goedkope voerboot van FAAS. Deze voerboot is verkrijgbaar voor slechts € 199,95 en is voorzien van een dubbele voerbak. Uiteraard zijn beide bakken afzonderlijk te bedienen. Hier gaat in het totaal 1,5 kg aas in. Ook deze voerboot is zeer compact te noemen (50x27x20cm) en weegt 3000 gram. De voerboot is voorzien van een enkele accu die in ongeveer 12 uur volledig is opgeladen. Ook bij deze voerboot is het opgegeven bereik zo’n 500 meter en daarmee kan je dus prima uit de voeten. De FAAS voerboot is verkrijgbaar via Bol.com.

Faas voerboot

2: Brivia voerboot

De meest goedkope voerboot van dit moment is deze Brivia voerboot. Met een prijs van slechts € 139,95 zal je het niet verwachten, maar deze voerboot heeft zelfs GPS! Met 16 waypoints vaar je eenvoudig naar je voerstek en terug. De voerboot is vervaardigd uit slagvast ABS materiaal en heeft een zeer stabiele ligging op het water. Je kunt er ruim 2 kg voer in kwijt, dat achter de boot wordt gedeponeerd. Dit is in onze ogen dan ook gelijk het enige minpunt voor die prijs, want we kunnen ons voorstellen dat je rig hier wel eens van in de knoop zal raken. De voerboot wordt geleverd met oplader, batterij, afstandsbediening en de handleiding. Rondom de schroef zit een wierbeveiliging en hij heeft een opgegeven bereik van 500 meter en een vaartijd van maximaal 3 uur. Benieuwd naar dit koopje? Check hem op Bol.com

Goedkope voerboot - Brivia


3: Eerstekeuze® compacte voerboot met GPS

De volgende goedkope voerboot die we willen behandelen is deze compacte voerboot van Eerstekeuze®. En het mooie aan dit model is dat je voor een lage prijs ook nog eens een ingebouwde GPS krijgt! De voerboot wordt geleverd in een carbon of camo uitvoering en hiervoor betaal je slechts € 289,95 voor. Voor dat geld krijg je een hoop interessante eigenschappen! De voerboot is gemaakt uit stevig ABS en metaal en weegt slechts 4 kilogram! Met een afmeting van 51 (l) x 27 (b) x 17cm (h) is hij zeer klein en makkelijk mee te nemen bij je visuitrusting. Het opgegeven bereik is zelfs 400-500 meter, wat natuurlijk ruim genoeg is voor 99 van de 100 wateren en omstandigheden!

De Eerstekeuze voerboot heeft een dubbele fluistermotor en compacte handzender. Bij dit bedrag wordt de voerboot compleet geleverd, inclusief een handige draagtas. Daarmee is het een interessante optie voor vissers met een kleine beurs! Ook deze voerboot wordt verkocht via Bol.com en wordt de volgende dag uit voorraad geleverd.

Goedkope GPS voerboot van Eerstekeuze
De camouflage versie van de GPS voerboot van Eerstekeuze

4: CARPED voerboot

Op nummer 4 in deze lijst vinden we de Carped voerboot. Dit model is verkrijgbaar slechts € 179,- en daarmee is dit qua prijs een zeer goedkope voerboot voor het karpervissen. Daarnaast wordt de voerboot bij deze aanbieder ook geleverd met een handige draagtas en twee accu’s. De CARPED voerboot is voorzien van een dubbele aandrijving, dubbele voerbak, felle verlichting, afstandsbediening en een stevig handvat om de boot aan op te tillen. De boot heeft een opgegeven capaciteit van 1 kg aan aas en een bereik van 500 meter. Met twee volle accu’s kan zo’n 6 tot 8 uur worden gevaren! Door de grote dubbele voerbak is het mogelijk om meerdere porties, of verschillende soorten aas afzonderlijk van elkaar in het water te kiepen. De CARPED voerboot heeft een afmeting van 55cm (L) X 27 (B) X 20 (H) centimeter. Hij weegt slechts 2 kg.

Je bestelt de CARPED voerboot via deze link en hij is ook leverbaar met twee accu’s.

5: V020 voerboot

De volgende goedkope voerboot uit deze lijst kost je slechts € 159,95 en bevat zelfs GPS met automatische terugkeerfunctie! Met slechts 53 centimeter lengte en 32 centimeter breedte is het een handzaam bootje dat eenvoudig tussen de rest van je materiaal past! Met een gewicht van twee kilo hoef je ook niet bang te zijn dat hij snel ergens schade veroorzaakt. Hij kan ongeveer twee kilo aas vervoeren en heeft opvallende verlichting die de boot ook in het donker goed zichtbaar maken. Door het opgegeven bereik van 500 meter en een vaartijd van ongeveer 4 uur is het een ideale boot voor je korte sessies. En laten we eerlijk zijn, voor dit geld mag je eigenlijk helemaal niet zoveel verwachten! Bestel hem hier.

6: BUDDIE’s voerboot met 3kg laadbak

Deze voerboot is nagenoeg gelijk aan de voerboot die we hierboven hebben behandeld, maar wijkt af qua uiterlijk. De camo print geeft de voerboot een gaaf uiterlijk en daarvoor betaal je net iets meer als de zwarte versie hierboven. Voor een bedrag van slechts € 189,- is deze van jou.

goedkope voerboot van buddies

7: Actor Basic

Ben je op zoek bent naar een goedkope voerboot met de mogelijkheid om later GPS en een fishfinder toe te voegen? Dan is de Actor Basic van Boatman voerboten wellicht de voerboot die jij zoekt. Hij wordt verkocht voor slechts 299 euro. De Actor Basic voerboot heeft twee voerbakken. Een grote trechter in het midden van de voerboot biedt ruimte aan 1 kg aas en op de achterzijde van de voerboot zit een voerboot waar je nog eens 500 gram aas in kunt doen. Beide voerbakken kunnen apart worden gelost.

De Actor heeft aan de voor- en achterzijde LED-verlichting en deze kan je (overdag) uitdoen met een schakelaar. De meegeleverde 5Ah accu zorgt voor een vaartijd van maximaal 2,5 uur. Dankzij de makkelijk toegankelijke batterijklep wissel je de accu in een handomdraai. Op de bovenkant van de boot zit een waarschuwing voor lage spanning. De voerboot heeft een bereik van 500 meter. Op onze website vind je ook een video waarin we de Actor Basic unboxen en reviewen. Bekijk deze video hier.

De Actor Basic voerboot is hier te bestellen.

Actor Basic voerboot van Boatman Baitboats


8: Goedkope voerboot met GPS, 3 laadbakken en hook release

De volgende goedkope voerboot die we willen behandelen wordt wederom aangeboden door het bedrijf Eerstekeuze. Dit betreft een zeer complete voerboot die is voorzien van maar liefst 3 verschillende voerbakken, een hookrelease en GPS. Hiermee kan je vier punten opslaan. Met de drie voerbakken kan je in het totaal 4 kg voer uitvaren en dat is natuurlijk een enorme bult. Hij is voorzien van LED verlichting en erg handig is ook de auto-return functie als de verbinding tussen de voerboot en de handzender wordt verbroken! Deze complete voerboot wordt aangeboden voor een bedrag van 289,95

Bekijk en bestel deze complete voerboot via deze link.

Goedkope voerboot van Eerstekeuze met 4kg laadvermogen

9: Boatman Actor Plus Basic

De Actor Plus Basic van Boatman is een voerboot met veel handige features. Het opgegeven bereik van de boot ligt op 500 meter, waardoor je dus op alle wateren uit de voeten kunt. De voerboot is later eventueel nog uit te breiden met o.a. GPS en/of een fishfinder en heeft als extra voordeel dat de voerbak op te delen is in twee gedeeltes. Door de tussenwand te plaatsen (of te verwijderen) past deze goedkope voerboot eenvoudig in jouw visserij.

Hij heeft een afmeting van 55,5 x 29,5 x 21,9cm en weegt slechts 3,85kg. Daarmee is het een lichte voerboot die per minuut maar liefst 70 meter aflegt! En hou je van een stealh approach, dan kan je ook nog eens de verlichting uitschakelen. Meer weten over deze Boatman voerboot en/of bestellen? Klik dan hier. Benieuwd naar een video van deze voerboot? Check deze dan hieronder.

10: Actor SONAR

Als laatste in deze rij bespreken we nog een keer de Actor range van Boatman boats. Deze versie is echter uitgerust met een Sonar / fishfinder, waardoor het vinden van de juiste stek nog eenvoudiger wordt. De boot heeft verder dezelfde eigenschappen als de Actor Basic die we onder punt 7 hebben beschreven. De boot wordt geleverd met een tripod om het scherm van de fishfinder op te plaatsen. Verkrijgbaar voor 698 euro.

Bekijk de Actor Sonar via deze link.

Actor Sonar voerboot
De fishfinder die wordt gebruikt op de Actor Sonar baitboat

Op zoek naar een premium voerboot?

Bovenstaande voerboten zijn een selectie van de goedkopere en eenvoudigere voerboten op de markt. Deze zijn overigens niet door ons getest en wij kunnen dan ook niets zeggen over ervaringen met deze voerboten. Als je op zoek bent naar voerboot met (vaak) betere kwaliteit, meer opties en andere extra’s, dan raden we je aan om naar andere voerboten te kijken zoals de Navigator voerboot, Big Dropper of voerboten van PK Baitboats. Zelf hebben wij goede ervaringen met de voerboten en service van Baitstar. Zo schreef Edwin een review van de Baitstar Pro-XL en schreef Tom in het verleden een review van de Baitstar Navimate (deze boot is inmiddels uit het assortiment). Kijk zeker eens op www.baitstar-voerboten.nl voor een overzicht van deze voerboten, opties en andere mogelijkheden.

Baitstar Pro XL
Baitstar Pro-XL

Hopelijk hebben we jou in dit artikel een paar goede suggesties gegeven om met een goedkope voerboot karper te vangen. Succes!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *