Goedkope voerboot kopen? Dit zijn 10 opties

Navigator voerboot

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goedkope voerboot. Niet gek, want een voerboot is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het vissen op karper. Een voerboot zorgt er namelijk voor dat je plekken kunt bereiken die werpend niet gehaald worden, maar dankzij de voerboot kan je ook veel gerichter voeren. Als je de voerboot uitrust met een fishfinder of GPS wordt het al helemaal een middel waarmee je jouw visserij naar een hoger plan tilt.

 

Advertentie:

  Update: 05-04-2022

Wil jij een goedkope voerboot kopen?

Een nadeel aan voerboten is dat ze vaak veel geld kosten, maar daarbij geldt natuurlijk ook dat kwaliteit geld kost. Zo betaal je meer voor een voerboot van hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld een Navigator voerboot, Big Dropper, Baitstar of baitboat van PK Baitboats. Die range aan voerboten is niet voor iedereen weggelegd. Wil je een goedkope voerboot kopen? Check dan deze selectie van 10 goedkope voerboten die we vonden op de Nederlandse webshops.

Let op: Sommige modellen zijn leverbaar onder verschillende Merknamen en met schommelende prijzen. Daarom hebben we per model slechts 1 voerboot benoemd en de voorkeur gegeven aan modellen die een snelle (beloofde) levering hebben.

Deeper Chirp+ fishfinder
Stekken bekijken met een goede fishfinder

1. Manzina voerboot

De eerste voerboot die we in de spotlights willen zetten is deze goedkope voerboot van Manzina. Deze voerboot is verkrijgbaar voor slechts € 164,95 en is voorzien van een dubbele voerbak. Uiteraard zijn beide bakken afzonderlijk te bedienen. Hier gaat in het totaal 1,5 kg aas in. Ook deze voerboot is zeer compact te noemen (50x27x20cm) en weegt 1490 gram. De voerboot is voorzien van een enkele accu die in ongeveer 12 uur volledig is opgeladen. Ook bij deze voerboot is het opgegeven bereik zo’n 500 meter en daarmee kan je dus prima uit de voeten.

De Manzina voerboot is verkrijgbaar via Bol.com

Manzina voerboot

2. Eerstekeuze® voerboot

De volgende goedkope voerboot die we willen behandelen is deze compacte voerboot van Eerstekeuze®. Voor deze voerboot betaal je slechts € 174,95 en daarvoor krijg je in verhouding een hoop interessante eigenschappen! De voerboot is gemaakt uit stevig ABS en metaal en weegt slechts 2,3 kilogram! Met een afmeting van 51 (l) x 27 (b) x 17cm (h) is hij zeer klein en makkelijk mee te nemen bij je visuitrusting. Het opgegeven bereik is zelfs 400-500 meter, wat natuurlijk ruim genoeg is voor 99 van de 100 wateren en omstandigheden! De Eerstekeuze voerboot heeft een dubbele fluistermotor en compacte handzender. Bij dit bedrag wordt de voerboot compleet geleverd, inclusief een handige draagtas. Daarmee is het een interessante optie voor vissers met een kleine beurs! Deze voerboot wordt verkocht via Bol.com en wordt de volgende dag uit voorraad geleverd.

Tip van de redactie: Zou je graag je stekken willen opslaan en er snel naar terugvaren? Check dan ook zeker de GPS upgrade van dit model. Die is verkrijgbaar in zowel een carbon look als een camou look voor een bedrag van € 274,95!

Goedkope voerboot van eerstekeuze
Compleet geleverd en de volgende dag in huis!

3. Eerstekeuze® voerboot

Opnieuw bekijken we een model dat wordt aangeboden via het bedrijf Eerstekeuze. Deze voerboot beschikt over twee afzonderlijke laadbakken met een uitsparing om je lijn in vast te leggen. Met een laadcapaciteit van 3 kg kan je eenvoudig voeren en zelfs twee rigs tegelijk uitvaren. Ook deze boot is voorzien van dubbele motoren, wierbeschermers voor de schroeven, een accu die tot wel 6 uur meegaat, LED verlichting en een handzame zender. Door de cruise control functie vaar je eenvoudig en zonder moeite naar je stekken. Verkrijgbaar voor 199,95 euro.

Benieuwd naar dit model? Check hem via deze link.

Goedkope voerboot van Eerstekeuze
eerstekeuzetas

4: CARPED voerboot

Op nummer 4 in deze lijst vinden we de Carped voerboot. Dit model is verkrijgbaar slechts € 205,- en daarmee is dit qua prijs een zeer goedkope voerboot voor het karpervissen. Daarnaast wordt de voerboot bij deze aanbieder ook geleverd met een handige draagtas en twee accu’s. De CARPED voerboot is voorzien van een dubbele aandrijving, dubbele voerbak, felle verlichting, afstandsbediening en een stevig handvat om de boot aan op te tillen. De boot heeft een opgegeven capaciteit van 1 kg aan aas en een bereik van 500 meter. Met twee volle accu’s kan zo’n 6 tot 8 uur worden gevaren! Door de grote dubbele voerbak is het mogelijk om meerdere porties, of verschillende soorten aas afzonderlijk van elkaar in het water te kiepen. De CARPED voerboot heeft een afmeting van 55cm (L) X 27 (B) X 20 (H) centimeter. Hij weegt slechts 2 kg.

Je bestelt de CARPED voerboot via deze link.

5. Verfez voerboot

Op Bol.com komen we ook de Verfez voerboot tegen die voor een bedrag van € 219,95 wordt aangeboden. Deze voerboot bevat twee voerbakken die afzonderlijk te bedienen zijn en tot 1500 gram voer aan kunnen. Hij heeft een opgegeven bereik tot 500 meter en is uitgerust met LED verlichting en een extra lamp op de voorzijde voor het varen in het donker. De Verfez voerboot wordt geleverd met twee accu’s, waarvan er reeds 1 in de boot zit bij levering. Op een volle accu zou deze voerboot zo’n 2,5 uur kunnen varen. Op de achterzijde van de boot zit een batterij indicator om precies te zien hoe het ervoor staat met de accu.

De schroeven zijn voorzien van een beveiliging tegen planten en met zijn 1,9 kg is het zeker geen zware voerboot. De Verfez voerboot beschikt over functionele handgreep hem gemakkelijk te dragen en daarna op te bergen in de gratis bijgeleverde waterdichte tas.

Bekijk en bestel de Verfez voerboot via deze link.

6: Actor Basic

Ben je op zoek bent naar een goedkope voerboot met de mogelijkheid om later GPS en een fishfinder toe te voegen? Dan is de Actor Basic van Boatman voerboten wellicht de voerboot die jij zoekt. Hij wordt verkocht voor slechts 253 euro. De Actor Basic voerboot heeft twee voerbakken. Een grote trechter in het midden van de voerboot biedt ruimte aan 1 kg aas en op de achterzijde van de voerboot zit een voerboot waar je nog eens 500 gram aas in kunt doen. Beide voerbakken kunnen apart worden gelost.

De Actor heeft aan de voor- en achterzijde LED-verlichting en deze kan je (overdag) uitdoen met een schakelaar. De meegeleverde 5Ah accu zorgt voor een vaartijd van maximaal 2,5 uur. Dankzij de makkelijk toegankelijke batterijklep wissel je de accu in een handomdraai. Op de bovenkant van de boot zit een waarschuwing voor lage spanning. De voerboot heeft een bereik van 500 meter. Op onze website vind je ook een video waarin we de Actor Basic unboxen en reviewen. Bekijk deze video hier.

De Actor Basic voerboot is hier te bestellen en mocht je liever voor camouflage gaan, die vind je hier.

Actor Basic voerboot van Boatman Baitboats

7. Goedkope voerboot met GPS, 3 laadbakken en hook release

De volgende goedkope voerboot die we willen behandelen wordt wederom aangeboden door het bedrijf Eerstekeuze. Dit betreft een zeer complete voerboot die is voorzien van maar liefst 3 verschillende voerbakken, een hookrelease en GPS. Hiermee kan je vier punten opslaan. Met de drie voerbakken kan je in het totaal 4 kg voer uitvaren en dat is natuurlijk een enorme bult. Hij is voorzien van LED verlichting en erg handig is ook de auto-return functie als de verbinding tussen de voerboot en de handzender wordt verbroken! Deze complete voerboot wordt aangeboden voor een bedrag van 299,99

Bekijk en bestel deze complete voerboot via deze link

goedkope voerboot met GPS, hookrelease en 3 voerbakken

8: X2 Baitliner

Deze voerboot van X2 wordt aangeboden door Raven Hengelsport. Volgens de website van Raven Hengelsport is de Baitliner voerboot stabiel en makkelijk te besturen. Er is ruimte voor 1 kg voer en dat moet voldoende zijn. De romp van de Baitliner is van slagvast kunststof en daardoor robuust en bestand tegen een stootje. Er zitten vier heldere LED’s op, een grote voerbak op de achterkant van de voerboot en in de romp zit betrouwbare electronia. Met een bereik van ongeveer 250 meter kan je hem op veel wateren inzetten en dankzij de heldere LED’s ook goed in het donker gebruiken. De vaartijd op een volle accu zou ongeveer 2 a 3 uur betreffen. Dat hangt natuurlijk af van omstandigheden als wind en stroming. De X2 Baitliner koop je voor € 349,99

Klik hier voor meer afbeeldingen en informatie over de X2 Baitliner voerboot.

X2 Baitliner

9: Actor GPS

Ook de Actor voerboot van Boatman boats ben je al eerder tegengekomen in deze lijst. Het verschil met de Actor Basic is dat deze voerboot is uitgerust met GPS en een Auto Pilot functie. Met de GPS functie kan je tot 16 Waypoints opslaan en automatisch naar je stekken varen. Ook keert de voerboot automatisch terug als je dat wilt. Super handig! De overige specs vind je terug bij punt 6 van deze lijst.

Voor meer informatie over de Actor GPS voerboot klik je hier.

Actor Basic GPS

10: Actor SONAR

Als laatste in deze rij bespreken we nog een keer de Actor range van Boatman boats. Deze versie is echter uitgerust met een Sonar / fishfinder, waardoor het vinden van de juiste stek nog eenvoudiger wordt. De boot heeft verder dezelfde eigenschappen als de Actor Basic die we onder punt 6 hebben beschreven. De boot wordt geleverd met een tripod om het scherm van de fishfinder op te plaatsen. Verkrijgbaar voor 665 euro.

Bekijk de Actor Sonar via deze link.

Actor Sonar voerboot
De fishfinder die wordt gebruikt op de Actor Sonar baitboat

Op zoek naar een premium voerboot?

Bovenstaande voerboten zijn een selectie van de goedkopere en eenvoudigere voerboten op de markt. Deze zijn overigens niet door ons getest en wij kunnen dan ook niets zeggen over ervaringen met deze voerboten. Als je op zoek bent naar voerboot met (vaak) betere kwaliteit, meer opties en andere extra’s, dan raden we je aan om naar andere voerboten te kijken zoals de Navigator voerboot, Big Dropper of voerboten van PK Baitboats. Zelf hebben wij goede ervaringen met de voerboten en service van Baitstar. Zo schreef Edwin een review van de Baitstar Pro-XL en schreef Tom in het verleden een review van de Baitstar Navimate (deze boot is inmiddels uit het assortiment). Kijk zeker eens op www.baitstar-voerboten.nl voor een overzicht van deze voerboten, opties en andere mogelijkheden.

Baitstar Pro XL
Baitstar Pro-XL

Hopelijk hebben we jou in dit artikel een paar goede suggesties gegeven om met een goedkope voerboot karper te vangen. Succes!

 

Advertentie:

 9 reacties op “Goedkope voerboot kopen? Dit zijn 10 opties

 1. Snowman zegt:

  2. Voerboot van Eerstekeuze® € 159,95

  Mag ik even opmerken dat deze boot geen 159.95 kost, maar slechts 126 euro en is van uitstekende kwaliteit

 2. Thecarpgoodlife zegt:

  2. Voerboot van Eerstekeuze® € 159,95

  Onlangs de eerstekeuze voerboot aangeschaft, voerboot bevalt me super. Prijs/kwaliteit is super goed, levertijd was geen 1 a 2 weken, maar 2 werkdagen :), inmiddels heeft mijn hele dorp dezelfde voerboot haha.

  • Frank Avezaat zegt:

   Een flink aantal boten zal afkomstig zijn uit China. Voordeel van het bestellen via Nederlandse webites is dat ze reeds op voorraad zijn in Nederland. Daarmee ben je dus niet afhankelijk van verzendtijden, inklaringskosten etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.