Stem wijzer op 15 maart, stem vóór de hengelsport

waterschapsverkiezingen-2023

Als karpervissers zijn we ons er misschien niet altijd van bewust, maar de politiek heeft invloed op de sportvisserij en de beschikbaarheid van viswateren. Met de Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen in aantocht, is het belangrijk om te weten welke partijen zich inzetten voor de sportvisserij.

Op Sportvisbrigade.nl zagen wij naast heel veel hengelsport informatie, een stemwijzer voor sportvissers voor de aankomende verkiezingen met uitleg per provincie. De stemwijzer is gebaseerd op hoor en wederhoor voor politieke partijen, zodat er een objectief beeld wordt gegeven.

Bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023 en de gelijktijdige waterschapsverkiezingen hebben we als karpervissers een belangrijke stem. Provincies spelen immers een rol bij het beheer van viswateren en de aanleg van voorzieningen rondom viswateren. Het is belangrijk dat provincies rekening houden met de sportvisserij bij het bepalen van hun beleid op gebieden zoals infrastructuur, milieu en cultuur. Denk bijvoorbeeld aan drijvende zonnepaneelparken op viswateren etc.

Tijdens de waterschapsverkiezingen kunnen we invloed uitoefenen op het beheer van viswateren en de karperstand. Het is daarom belangrijk om je goed te verdiepen in de partijprogramma’s en de speerpunten van de verschillende kandidaten op de kieslijsten.

Als karpervissers vertegenwoordigen we een grote groep in Nederland en we hebben een groot belang bij een goed onderhouden buitenruimte, zodat we optimaal kunnen genieten van de natuur en rust aan of op het water. Door te stemmen tijdens de aankomende verkiezingen kunnen we invloed uitoefenen op de samenstelling van het bestuur en de werkwijze van het waterschap en de provincie.

Lees de stemwijzer op Sportvisbrigade.nl maar ga vooral je stem uit brengen en neem daarmee het belang voor het behoud van sportvissen mee. Laat je stem horen en draag bij aan een beter beleid voor de sportvisserij en de inrichting van de fysieke leefomgeving.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *