Tegenwoordig slepen we een heleboel handige en slimme gadgets mee naar de waterkant. Alles om ons maar van luxe te voorzien om het comfortabel te hebben. Stretchers met dik foam en heerlijk gevoerde slaapzakken, snel op te zetten tenten en brolly’s en zelfs van elektrisch aangedreven barrows kijkt niemand meer op. Voor de weersomstandigheden denk je aan heaters in de winter of middelen om in de zomer je eten en drinken koud te houden. Veel artikelen hebben stroom nodig en daarom zijn er (Lithium) accu’s voor van alles en nog wat. Je voerboot, afstandsbediening, dieptemeter (ook voor de rubberboot), verlichting, telefoon, laptops, drone’s etc.
Advertentie:
Langer plezier van je accu’s
Die luxe artikelen hebben natuurlijk allemaal wel zorg nodig als je er graag lang plezier van wilt hebben. Berg tenten en brolly’s daarom droog op in de opbergzak. Doe je dit niet en zet je ze voor een langere periode vochtig weg, dan gaan ze schimmelen en stinken. Dit geldt natuurlijk ook voor je landingsnet. Accu’s hebben ook zorg nodig. Verzorg je ze niet goed, dan gaan ze minder lang mee. En dat is zonde, want ze kosten natuurlijk een hoop geld!
Het hangt een beetje af van waar je de (Lithium) accu’s weg zet, in huis of bijvoorbeeld in een schuurtje. Als ze in huis staan bij kamertemperatuur dan zullen ze het behaaglijker hebben als dat ze buiten in een onverwarmde schuur staan. Vooral in de wintermaanden kan het er natuurlijk al heel snel erg koud worden. Dit is absoluut killing voor accu’s en ze gaan er echt heel snel van kapot. Als je dus weet dat je niet meer gaat vissen, of voorlopig een aantal maanden niet, zet dan je accu’s opgeladen weg. Het liefst beschermd.
TIP: Ik heb mijn Lithium accu voor de rubberboot in een piepschuim bak staan. Deze kreeg ik bij de dierenarts. Zij gebruiken deze om diepgevroren zaken in te vervoeren. Meestal worden deze weggegooid, maar onze accu’s passen hier perfect in. Mijn Lithium accu’s voor de voerboot en dieptemeter bewaar ik in een gevoerde koffer. Op deze manier kan de ergste koude er niet direct bij.
Een extra tipje is om in de wintermaanden, als je niet meer vist, ook de batterijen niet uit je beetmelders en ontvangers te halen of te wisselen. Je zal de eerste niet zijn die corrosie in de elektronica van de beetmelder krijgt. Zo’n batterij kan namelijk gaan lekken. Benieuwd naar meer informatie over accu’s? Lees dan ook dit interessante artikel van Bob.
Advertentie: