Pimp je Nash alarms!

Pimp je nash alarms

Het customizen van je beetmelders is een fenomeen dat we vooral onder tackle tarts zien. Vooral veel Engelse vissers hebben vaak customized Nevilles, E.C.U.’s en Optonic conversions volledig verfraaid naar hun wensen. Sinds de introductie van de Nash Siren alarms is er een grote speler op het gebied van beetmelders bij gekomen en ontstond een nieuwe niche van custom onderdelen. In dit relaas neem ik je mee in een aantal opties om je Sirens te pimpen!

 

Advertentie:

CC Moore  Beetmelders van Nash Tackle

Nash Tackle begon een aantal decennia geleden al met de verkoop van beetmelders. Denk aan vergaande glorie van toen als de Outlaw Bite Alarms of de ubervette Nash SS Buzzer vervaardigd in samenwerking met Steve Neville. Toch heeft het lang geduurd alvorens ze een nieuwe serie beetmelders op de markt brachten. In 2010 brachten ze uiteindelijk hun RS-1 alarm uit. Een uniek ontwerp boordevol technisch vernuft. Qua design moest je ervan houden, maar ze vormden de basis voor de reeks beetmelders die later werd geïntroduceerd. Momenteel bevat het gamma de R3, S5 en S5R alarms en naast dat de beetmelders en stuk verfijnder zijn dan hun RS-1 moeder, is ook door loop van de jaren gebleken dat het met de betrouwbaarheid wel snor zit. Er zijn heel wat fans!

Nash Alams - Kudos Tackle rollerwheels voor RS-1 alarms
Kudos Tackle rollerwheels voor RS-1 alarms

Met de komst van de RS-1 begon Nash al met de verkoop van losse parts als snag ears. Het unieke RS-1 ontwerp was voorzien van schroefdraad in de kop om losse snag ears te monteren. Ze brachten drie varianten uit, te weten: de 45mm Stainless Snag ears, de Isotope Snag Ears en de Soft Touch Snag Ears. Deze feature voerden ze door in de meest recente R3 alarm waar voor de S5 series standaard snag ears zijn ontwikkeld (Siren Snag Ears). Juist de geïntegreerde snag ears waren het eerste onderdeel waar meerdere customizers mee aan de haal gingen. Merken als Kudos Tackle, Custom Angling Solutions, Roddy Clips en Custom Carp Bobbins brengen prachtige varianten uit gemaakt van diverse materialen. Daarnaast is daar nog Dalectronics die je leds kan aanpassen. We nemen enkele opties met je door.

Nash Alams - Roddy Clips Glow in the Dark O-rings
Roddy Clips Glow in the Dark O-rings

Kudos Tackle upgrades

Vooral de originele RS-1 liet zich lange tijd lenen voor een aantal upgrades. Allereerst is de zichtbare rollerwheel te vervangen door een van acryl gemaakt exemplaar waarbij gekozen kan worden uit 7 standaard kleuren. Op aanvraag zijn meerdere kleuren mogelijk. De rollerwheels van een RS-1 zijn illuminated en lichten op bij een aanbeet. De originele rollerwheels (Illuminated Prismatic Roller Wheels) zijn prismatisch en zijn zo ‘geslepen’ dat licht vervormd wat een gaaf effect geeft. Deze feature raak je kwijt met van effen acryl gemaakte rollerwheels.

Zoals net gezegd waren de snag ears één van de eerste onderdelen die werden nagemaakt in hele gave uitvoeringen. Kudos Tackle is heer en meester in het bewerken van carbon en acryl en hun versie is dan ook om van te watertanden. Varianten gemaakt van carbon met een tip van gekleurd acryl. Op aanvraag kon een isotope sloth geplaatst worden om de tip ook nog te laten oplichten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Custom snag ears en bijpassende hockey adapter van Kudos Tackle
Custom snag ears en bijpassende hockey adapter van Kudos Tackle

Er zijn her en der plaatjes te vinden op het world wide web van nog verdere upgrades. Zo heeft Kudos Tackle ooit zelfs speaker covers gemaakt voor R3 alarms. Deze van acryl gemaakte speaker covers past precies om de speaker muffler heen en geeft deze beetmelders een zeer bijzonder uiterlijk. Een combinatie van speaker cover, snag ears en rollerwheels in dezelfde kleur als de leds is toch aardig tarty!

Chique Misty Mornings Leather Receiver Cover voor je R3 receiver
Chique Misty Mornings Leather Receiver Cover voor je R3 receiver

Custom Angling Solutions

Ook bankware specialist Custom Angling Solutions verkoopt diverse fraaie producten om je Nash RS-1 en R3 alarm eens lekker op te pimpen. Allereerst hebben ze in hun Modulus range aluminium snag ears zitten in 5 geanodiseerde kleuren en een exemplaar van roestvaststaal. Doordat de laatste generaties Nash alarms verder zijn uitgerust met een geïntegreerd schroefdraad voor hangers en swingers, kan je de kleur van je snag ears doorvoeren door Modulus Dangler Cords in gelijke kleuren. Als laatste verkopen ze in diezelfde Modulus range ook bankware en spacers in dezelfde kleuren waardoor je een gave setup kunt bouwen!

Snag ears in diverse geanodiseerde kleuren
Snag ears in diverse geanodiseerde kleuren

Roddy Clips

Het Engelse Roddy Clips is een betrekkelijk jonge speler maar heeft een aantal leuke opties voor je Nash alarm. Naast een groot scala aan O-rings in velen kleuren, verkopen ze sinds kort ook snag ears voor je R3 alarm in velen kleuren. In het assortiment hebben ze momenteel 8 kleuren waaronder een Night Glow (glow in the dark) versie.

Van kunststof gemaakte snag ears door Roddy Clips
Van kunststof gemaakte snag ears door Roddy Clips

Custom Carp Bobbins

Ben je meer een liefhebber van marbled acryl dan ben je bij Custom Carp Bobbins aan het juiste adres. Zij maken hele gave snag ears en rollenwheels voor je RS-1 en R3 beetmelders in kleuren die jij wilt. Je maakt je set helemaal af wanneer je in dezelfde kleurstelling ook een setje hangers laat maken door ze!

Nash Alarms - Snag ears van marbled acryl gemaakt door Custom Carp Bobbins
Snag ears van marbled acryl gemaakt door Custom Carp Bobbins

Dalectronics Led Change

Nash alarms zijn verkrijgbaar met vier kleuren leds. Dit zijn wit, rood, paars en blauw. Wil je echt iets bijzonders dan laat je de leds aanpassen door Dalectronics. Naast dat je kleuren leds erin kan laten zetten die niet standaard zijn, geel of groen bijvoorbeeld, kun je ook twee of drie leds afzonderlijk van elkaar laten aanpassen. Een rode, witte en blauwe led bijvoorbeeld om in landskleuren te blijven of een zogenaamde ‘Rainbow’ versie met multi-colour leds!

Customize de leds van je R3 alarm
Customize de leds van je R3 alarm

Session Tackle R3 Conversion Kit

Het Engelse Session Tackle is meester in verlichte onderdelen voor je tackle. Hiervoor hebben ze een eigen alternatief op de markt gebracht ten opzichte van breekstaafjes en isotopes en dat zijn hun Lunatopes. Dit glow in the dark materiaal licht maar liefs 12 uur op en laadt zich telkens weer overdag op door zonlicht. Speciaal voor je R3 alarm hebben ze een Conversion Kit uitgebracht voorzien van 9 zogenaamde Lunarings. Speciale O-rings die je monteert op de voet van je snag ears en op de adapter voor je hangers (bobbin connection point). Een set bestaat uit 9 stuks Lunarings wat goed is voor een 3rod setup. Voor meer info surf je naar session-tackle.myshopify.com

Light up your R3 alarms!
Light up your R3 alarms!

Kortom

Al met al zijn er toch aardig wat mogelijkheden om je Nash alarms net even wat meer te personifiëren. Door te spelen met kleur geef je je piepers net even dat tarty randje mee. Koop ook nog eens en deftig setje pouches voor ze zoals de gave versies van Misty Mornings en je maakt je set compleet. Een tip is ook om er lithium batterijen in te doen om zo de levensduur en werking van je geliefde beetmelders te garanderen. Succes!

 

Advertentie:

 Een reactie op “Pimp je Nash alarms!

  1. Giel Bijkerk zegt:

    Hoi,mijn vraag,heb jij Nash Cylindrical Isotopes (T5000).???
    Groetjes Giel Bijkerk
    Die zijn voor de doorzichtige Snag Ears ( R3 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *