Vissen op Nature Carp Lake (deel 1)

Nature Carp lake

Na een zeer taaie Franse kanaalsessie, waarin vooral de kleine schubkarpers en de grote meervallen actief waren, maakten we op de terugweg naar Nederland een tussenstop in het mooie België. We konden terecht op het syndicaat water genaamd ‘Nature Carp Lake’. Dit is een prachtig water wat midden in de natuur ligt. Het complex bestaat uit drie wateren, waarvan er alleen gevist mag worden op de eerste twee. Ik beviste het eerste water, dit is ook het grootse water van het complex. Het water is iets meer dan een hectare groot en staat bekend om zijn prachtige spiegels. In deel 1 van dit verhaal neem ik je mee tijdens mijn eerste nachtje op dit syndicaat.

 

Advertentie:

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren  Aankomst op Nature Carp Lake

Na drie uur reizen uit Frankrijk kwamen we aan op het syndicaat. Het complex van Nature Carp Lake ligt midden in het natuurgebied, de rust en de stilte overheerste over het water. Het was ook de eerste keer dat ik op dit water mocht komen vissen. Ik begon met een rondje over het complex, zodat ik de twee wateren goed kon bekijken en daar mijn keuze op te baseren. Op het eerste water zag ik duidelijk vis onder een struik heen en weer zwemmen. Op het tweede water vond ik wat graskarpers aan de oppervlakte. Dit water ligt ook vol met wier waardoor het slecht bevist kan worden. De keuze is daarom gevallen op het eerste water.

Het is heel belangrijk om de rust op zo’n water te behouden en niet gaan haasten, want de vissen kennen de klappen van de zweep. De locatie is het belangrijkst het geeft je een startpunt waar je kan beginnen.

De eerste avond

Een goede Belgische maat kwam ’s avonds langs om wat tips en aanwijzingen te geven. Hij kent het water op zijn duimpje. Drie hengels werden klaar gemaakt om uit te varen met de voerboot naar de hotspots. De eerste hengel ging naar de struik waar ik ook vis had zien zwemmen. De tweede hengel ging naar een grote rietkraag waar de vissen graag in liggen en de derde hengel werd tegen een wierbed gedropt. Tijdens het droppen van de derde hengel zagen we al op de eerste hengel bij de struik vis azen, waaronder ook een koikarper op het voer.

Een mooie koi van Nature Carp lake

Nadat alles op scherp lag duurde het niet lang voor de eerste aanbeet kwam, dit op de rechtse hengel waar we vis zagen. De vis werd even geblokt, zodat hij zich niet in de struik kon vastzwemmen. Na ongeveer vijf minuten zagen we de vis met een oranje gloed. Dit was waarschijnlijk de koikarper die we op de drone hebben zien zwemmen. Wat een prachtige manier om de eerste karper van het syndicaat gevangen te hebben! De karper werd onder een toeziend oog van de eigenaar op de gevoelige plaat vastgelegd. De vissen worden hier gewogen en gemeten, zodat ze de groei kunnen nagaan van de vissen. De karper werd daarna snel weer in zijn element teruggezet. Dit beloofde wat voor de nacht!

Een stille nacht

Vol vertrouwen ging ik de nacht in met de verwachting dat er wel een aanbeet zou komen. Om één uur nachts kreeg ik ook een aanbeet tegen de struiken aan en snel de vis geblokt. De dril verliep heel rustig en had een gevoel dat dit geen karper was. Mijn gevoel werd bevestigd, dit bleek helaas een zeelt te zijn. De zeelt werd onthaakt en weer teruggezet. Met behulp van de voerboot kreeg ik de hengel weer exact terug op de goeie plek in de hoop dat die weer zou aflopen. Dit bleek niet lang te duren en weer hing er een zeelt aan. De nacht verliep helaas rustig zonder actie van de karper. Het water staat gelukkig bekend als een ochtendwater. Dus met een gerust gevoel kroop ik weer de slaapzak in met de hoop wat de ochtend zou brengen.

Een sfeervolle nacht

Chaotische ochtend

Om half acht in de ochtend kreeg ik een serie piepen. Dit was de hengel die we tegen het riet uitgevaren hadden. De hengel werd snel opgepakt en de vis werd snel weggehaald bij het riet, zodat hij zich niet kon vast zwemmen. De dril was een enorm gevecht met een geblokte spiegel. Toen de vis ophoog kwam zag ik direct om welke vis het ging. Het betrof een spiegel die al ruim een jaar niet gevangen was! De spiegel genaamd ‘Short tail’, betreft een geblokte spiegel met enkele grote schubben en een klein staartje. Tijdens het scheppen van de vis ging ook een andere hengel af tegen het wier. Helaas wist deze vis te ontkomen door de chaos van het moment.

Short tail was al een jaar niet gevangen!
Short tail was al een jaar niet gevangen!

De gevangen spiegel werd even weggehangen om de spullen te klaar te zetten. Tijdens het weghangen van de vis liep ook nog de laatste hengel tegen de struik aan. De vis werd direct geblokt, zodat hij zich niet vast kon zwemmen in de takken van de struik. Gelukkig deed de vis dat ook niet, maar ging hij wel regelrecht af op een groot lelieveld midden op het water. De vis wist zich daar alsnog vast te zwemmen in het lelieveld, waardoor ik met de boot het water op moest om de vis te bevrijden.

De vis bleek om een paar leliebladen heen gezwommen en nadat ik de vis bevrijd had begon het gevecht uit de boot. Tijdens de dril zag ik dat het om één van de mooiste pareltjes ging van het water. De vis werd na een dril van vijf tot 10 minuten geland in het net. Het was een chaotische ochtend waar twee van de drie aanbeten werden verzilverd.

Het betrof een van de absolute pareltjes van Nature Carp Lake!
Het betrof een van de absolute pareltjes van Nature Carp Lake!

Terugblik en de toekomst

Ik kan terugkijken op een eerste goede nacht op dit fraaie syndicaatwater, waarin ik drie karpers en twee zeelten mocht vangen. Belangrijk is om op dit soort water goed de rust te bewaren. Ga alleen met de boot het water op als dat nodig is, want je verstoort de vissen ermee. Luister ook goed naar andere vissers. Zij kunnen kunnen je vaak goed op weg helpen om je eerste vissen van een nieuw water te vangen. Nature Carp Lake staat bekend om zijn prachtige spiegels en in de toekomst hoop ik meer van deze mooie vissen te vangen. In deel 2 neem ik jullie mee naar mijn tweede sessie op dit water. Tot snel ?

Sem Schuitemaker

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *