Altijd een wafter bij de hand

Wafters....anno 2015 een hot item en absoluut niet meer weg te denken. Dit op de haak zinkend balletje is ruim inzetbaar en overal te gebruiken. Verkrijgbaar in vele kleuren en maten en vrijwel elke karpervissen bezit hier wel een potje van, of 2 potjes....of 3 of mischien wel meer!

Nu willen veel mensen een waftertje die goed past bij de voerboilies en hoewel de techniek die ik nu ga beschrijven al decenia oud is word het erg weinig gebruikt. Het uitboren van een "normale boilie"en er een stuk kurk in te monteren. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Dat laten we zien door middel van een 'stap voor stap' foto reportage.

Rig 1


Wat heb je nodig? Voor deze 20mm boilie gebruiken we kurk en een boortje met een diameter van 8 mm. In dit geval gebruik ik een kant en klaar setje van Korda.

Rig 4

Langzaam en met gevoel boren we een gaatje door de boilie. Druk niet te hard en neem alle tijd!! De boilie breekt namelijk voordat je het weet.

Rig 5

We steken het stukje kurk met dezelfde lengte als de boilie erdoorheen en klaar is je wafter. Simpel en het bespaard je enorm veel geld en ruimte gezien je dit met elke type boilie kan doen.

Rig 6

Ik doe dit ruim van te voren en soak de "wafters"mee met de pop-ups in de Goo. Dit trekt er lekker in en zorgt voor extra actractie. Je kunt het verschil goed zien.

Rig 7

Gemonteerd op bijvoorbeeld de IQ-Drig is dit een absolute topper dat zeker vis opleverd!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.