Erop uit met de pen

Ik denk dat de meeste van ons er wel bekend mee zijn maar er nog maar weinig zijn die het ook echt doen. Penvissen, oftewel vissen met een dobber en niet met de rodpod met beetmelders en shelters en stretchers en noem het maar op.Begrijp me niet verkeerd ik ben zelf ook grote liefhebber van deze vorm van vissen maar zo'n 2jaar geleden is mijn zoontje Ricky geboren en heb je gewoonweg minder tijd om lekker te gaan vissen. Wat ik nu veel doe is korte nachtjes vissen en dan komt het er op neer dat ik wegga als die kleine in bed ligt (ca. 21:00 uur) en weer thuiskom voordat die weer wakker is (7 uur) Dit werkt prima voor mij en zo blijft het thuisfront ook tevree.

Maar goed penvissen dus, iets wat ik vorig jaar weer heb opgepakt om zo 's avonds na mijn werk nog even een paar uurtjes mijn hobby uit te oefenen. Ik hoef er ook niet ver voor te reizen want bij mij om de hoek ligt een mooi stadspark waar er genoeg mogelijkheden zijn en ook een paar vissen zwemmen die ik wel graag wil vangen.


Simpel maar doeltreffend


Alles wat ik nodig heb is een hengel een schepnet en een klein onthaakmatje. Met behulp van snelbinder gaat dat makkelijk op de fiets,  rugtas voor je aas en je eigen natje en droogje en we gaan. Het park heb 3 grote vijvers die in verbinding staan en per keer ga ik 1 van die vijvers rond. Ik maak meestal zo'n 5 tot 10 stekken door er wat voer in te gooien en begin dan weer bij de eerste en ga zo het rijtje af.
Per stek vis ik zo'n 10 a 20 minuten en ga door naar de volgende. Ook als ik een vis heb gevangen ga ik daarna gelijk door naar de volgende stek. Vaak is dit een brasem maar geloof me die karpers zwemmen er ook bij. En hoe irritant ik het ook vind dat als ik statisch aan het vissen ben, vind ik het tijdens het pennen niet eens erg om een brasem te vangen.


Zorg dat je altijd een onthaakmat bij je hebt

Wat ik zelf ook een mooie vis vind en ook geen uitzondering is, is de zeelt. Voor zijn formaat kan deze vis een behoorlijk sport geven. Vaak hoor je ook dat je geen grote vissen vangt met de pen maar daar is mijn mening anders over. Ik heb voor dit artikel 2 ochtendjes gevist van 6 tot 10uur en had 5 brasems en 2 karpers en een aantal missers (ook dat gebeurt). De eerste karper had ik niet gewogen en tot mijn verbazing had deze vis maar 1 oog. Voor de rest was deze vis in een hele goeie conditie dus echt last heeft hij of zij er niet van.

De 2e karper ving ik op de 3e stek van die dag. Toen ik aan kwam lopen (sluipen) zag ik al aasbellen naast de overhangende boom waar ik had gevoerd. Voorzichtig met een korte onderhandse worp ingooien en binnen 5 minuten verdween mijn dobber heel langzaam en sloeg aan. De vis had totaal niks van mij gemerkt en schrok enorm en me slip werd goed getest.


Een bak van 27 pond. Wat een resultaat!De vis zwom onder de boom en met een bonkend hart moest ik me spoel vasthouden om de vis te blokken. Gelukkig werkte dit en draaide de vis het wijd op. Ik ben zeker wel 10 minuten bezig geweest en eenmaal op de kant zag ik een schitterende dikke karper en na weging bleek deze 27 pond te zijn. Wat een kick zeg en zeker geen kleine vis.

Ik wilde daarna nog doorgaan en ging door naar de volgende stek maar helaas kwamen om 08:15 de gemeentewerkers met bosmaaiers en was de rust voorbij en ben ik naar huis gegaan maar wel met een tevreden gevoel.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en misschien op  ideeën heb gebracht.

Ben scholten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.