The Naked Chod Rig

De Chod rig heeft de afgelopen jaren flink wat terrein gewonnen. De werking van deze rig is dan ook compleet anders dan die van de traditionele loodsystemen. Dit kan in veel situaties in je voordeel werken. Zo is het één van de weinige rigs die je onbevreesd op een zachte bodem kunt leggen. Zelfs boven een laagje waterplanten zal de presentatie goed uit de verf komen. Ook zal bij een aanbeet de karper druk van beide kanten voelen. Zowel van het lood als de lijn naar je hengel. Veel grote (schuwe) karpers zijn al voor de bijl gegaan met de Chod Rig.

The naked chod is eigenlijk niets anders dan een beter gecamoufleerde versie van de chod rig. In plaats van gebruik te maken van een (leadcore)leader plaats je hem namelijk rechtstreeks op je hoofdlijn. In combinatie met een goede fluorcarbon hoofdlijn is dit vrijwel onzichtbaar onderwater.


1 • Chod rig
2 • Lood
3 • Korda Sinkers of stuitjes
4 • Schaartje
5 • Twee rubber beads 
6 • Heli Sleeve


Pak je hoofdlijn en rijg hier twee Sinkers van Korda overheen. Deze sinkers zorgen ervoor dat je rig op zijn plek blijft en hebben als bijkomend voordeel dat ze zwaar zijn en dus je lijn mooi op de bodem houden.


Pak nu een rubber bead en schuif deze over je hoofdlijn. Maak zowel de bead als de sinker nat en schuif de bead over de sinker zoals je kunt zien op de foto. Omdat het oog van je wartel groter is dan de Sinker, zorgt de bead ervoor dat de rig op zijn plek blijft.


Schuif nu de wartel (of een ring klip) over je lijn en voorzie ook de laatste sinker van een bead. De wartel zit nu op zijn plek en zal niet zomaar verschuiven. Pas bij echte druk zal de bead loskomen en een karper alles kwijtraken. Het is dus ook nog eens een erg veilig systeem.


Schuif de heli sleeve over je lijn en bevestig het lood aan het einde van je hoofdlijn. Bedek de knoop met de sleeve en je hebt een mooi gestroomlijnd systeem.


Bevestig je Chod Rig aan de ring klip of wartel en bedek deze met een rubber buisje. Op deze manier kun je snel wisselen van rig en ben je er zeker van dat hij niet los kan komen wanneer dit niet de bedoeling is.


Je naked Chod rig is klaar! Heel veel succes ermee!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.