Winter is coming! 5 Artikelen om meer karper te vangen

Karpervissen in de winter

Niet alleen de buitentemperaturen dalen momenteel hard, ook de watertemperatuur zakt snel en dat betekent dat er onder water veel aan het veranderen is. De vissen worden (binnenkort) een stuk minder actief en zullen zich in veel gevallen verplaatsen naar winterholdings. Daarbij komt dat we beter voor onszelf moeten zorgen om lekker warm te blijven en onze sessies beter vol te kunnen houden. Het is dus de hoogste tijd om je lekker voor te bereiden op de winter, waarin het nog heel erg goed mogelijk is om (veel) karper te vangen.

 

Advertentie:

The Carp Specialist  Hoewel de winterperiode te boek staat als één van de moeilijkste, hoeft het niet ingewikkeld te zijn om karper te vangen. Als je ze weet te vinden is het namelijk vaak extreem eenvoudig en zijn snelle aanbeten eerder regel dan uitzondering. Hieronder hebben we daarom vijf bestaande artikelen uit het CarpFeeling archief voor je op een rij gezet die je helpen om goed beslagen ten ijs te komen in de aankomende winter. Doe er je voordeel mee!

Terug naar de basis: watertemperatuur

Eén van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden in de winter is de temperatuur van het water. Doordat karpers koudbloedige dieren zijn, past hun lichaamstemperatuur zich aan. Te koud water zorgt ervoor dat de vissen niet of nauwelijks nog actief zijn. Ze zwemmen niet alleen minder, maar hun lijf verwerkt minder voer en dus azen ze minder. Het begrijpen van deze materie is daarom erg belangrijk als je in de winter succes wilt hebben. In het onderstaande artikel beschrijft Bob de ins en outs van de watertemperatuur.

Algemene informatie over karpervissen in de winter

Op zoek naar één artikel met verschillende wintertips? Dan is het onderstaande artikel van Frank Avezaat een must read. Hierin beschrijft hij zijn eigen ervaringen en geeft hij tips om snel en regelmatig karper te vangen. Frank vist daarbij graag onder bruggen of in de buurt van andere potentiële holdings. Welke dat zijn, dat lees je hieronder.

Voertips van Tim

Het juiste voer zorgt voor een verhoging van je kansen bij koud weer. Met attractief voer lukt het je misschien net om een karper aan te zetten tot een opname van je aas en voorzichtig te laten azen. In dit artikel bespreekt Tim van Zanten diverse soorten voer die je in de wintermaanden kunt gebruiken.

Verhoog de kans op een snelle aanbeet

Inhakend op het bovenstaande artikel, kan teveel voeren je kansen bij koud weer direct om zeep helpen. Een goede tactiek is daarom het vissen met (opvallende) single hookbaits. Vis je deze aan chod rigs of ronnie rigs, dan kan je ook nog eens in korte tijd een deel van het water afvissen door de vissen al werpend te zoeken. In het onderstaande artikel bespreekt de Engelse karpervisser Gav Walding zijn ervaringen met single hookbaits.

Lekker warm de winter door

Een belangrijk aspect van het karpervissen in de koudere maanden is de innerlijke mens. Warmte is belangrijk, want als je het eenmaal koud hebt dan is het snel over met de vispret. Misschien heb je hem deze week al voorbij zien komen, maar we zetten hem er toch bij. in dit artikel bespreekt Frank 5 warmtepakken die deze winter verkrijgbaar zijn op de markt.


Nog veel meer tips om karper te vangen in de winter

De bovenstaande vijf tips helpen je vermoedelijk al een eind in de goede richting om karper te vangen in de winter. Maar er is op CarpFeeling nog veel meer te vinden over het vissen in de koudere maanden. Kijk hier voor een overzicht van alle winterse artikelen.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *