De H-Knot

De knoop tussen je rig en hoofdlijn is misschien wel het meest kwetsbare gedeelte van je lijn. Daarom is het erg belangrijk een knoop te gebruiken die je voor de volle 100% vertrouwd. Voorheen gebruikte ik altijd een bloed- of grinner knot, tot ik een maat van me tijdens het snoekvissen zijn onderlijn zag vast maken met een simpele, door hem verzonnen knoop. Een knoop die onmogelijk kan verschuiven of los kan raken. Bedankt Hendry, voor je knoop!

Vouw je hoofdlijn dubbel en haal hem door het oog van je wartel. Zorg dat je voldoende lijn hebt om de knoop te leggen.


Houd de twee uiteinden langs elkaar en pak de wartel vast tussen duim en wijsvinger.


Draai nou je lus 4 keer om de twee uiteinden. Eigenlijk hetzelfde als dat je doet met een gewone bloedknoop.


Haal nou de lus door het oog van je lijn zoals je kunt zien op de foto.


Maak de knoop goed nat en trek deze langzaam en geleidelijk aan.


Knip nou de drie losse uiteinden zo kort mogelijk af en trek de knoop nog even goed aan.


Je hebt nou een verschrikkelijk sterke knoop die onmogelijk zal gaan schuiven. Echt een topknoop voor het bevestigen van je rig aan je hoofdlijn!

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.