Boheim Lead System

Ondanks dat het merendeel van ons karpervissers een voerboot gebruikt om zijn lijntjes weg te brengen, zijn er onder ons ook nog genoeg karpervissers die hun lijnen uitgooien. Voor die karpervissers zijn er op de markt diverse loodsystemen te vinden waarmee je ver en accuraat kan gooien zonder dat je onderlijn in de warm raakt. In de howto van vandaag gaan we aan de slag met het Boheim Lead System van het Oostenrijkse Aquaborne. Dit slimme systeem maakt het mogelijk om enorm ver te gooien terwijl je rig niet in de war kan raken. Laten we beginnen!

1

1 • Aquaborne Boheim loden
2 • Leader
3 • Je favoriete rig
4 • PVA string (Carp Spirit)
5 • Schaartje en boilienaald
6 • Wartel
7 • Quicklink
8 • Tailrubber en leadclip

Stap 1. Monteer je leadclip

Het maken van een Boheim Lead System is zeer eenvoudig en begint net zoals je een standaard leadclip montage begint. Rijg een tailrubber en loodclip over je leader. In dit voorbeeld is dat een leadcore leader maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een unleaded leader of fluorocarbon. Qua loodclips gebruik ik in dit voorbeeld een standaard versie. Wil je dit systeem 100% visveilig maken, dan is het raadzaam te kiezen voor een Hit & Run leadclip van PB Products of een Snag Clip van Carp ‘r Us. 

2

Monteer een leadclip en tailrubber op de leader

Stap 2. Monteer de wartel en quicklink

Wanneer je kant-en-klare leaders gebruikt voorzien van lus dan monteer je een gewone wartel door middel van een lus-in-lus verbinding. Moet je je leader nog splicen dan kun je het beste de wartel over je leader schuiven om hem vervolgens te splicen. Dit is een nettere verbinding dan leadermateriaal proberen te knopen. Druk de wartel in de leadclip en monteer op de wartel een quicklink. 

3

Monteer wartel en quicklink

Stap 3. Monteer je Boheim lood

Het Boheim lood van Aquaborne is van het type distance lead en is gevormd voor verre worpen. Het unieke aan dit lood is dat de onderkant is afgevlakt en zo is gevormd dat een boilie erin kan liggen. Boven deze uitholling is een klein gaatje te vinden wat dwars door het lood loopt. Hier gaan we zo dadelijk mee aan de slag. Wanneer je leadclip op je leader zit en de wartel is gemonteerd, monteer je het wartellood op je leadclip.

4

Het Boheim Lood

Stap 4. Monteer je haakaas

Pak nu de PVA-string en knip een 20 centimeter af.

5

Gebruik een 1ply/brin versie

Pak je favoriete rig, monteer je haakaas op de hair en prik je boilienaald door de zijkant van je haakaas. Je boilienaald staat hiermee in een haakse hoek met de hair. Pak het stuk PVA-string wat je net hebt afgeknipt en haak het midden achter je boilienaald. Trek je boilienaald terug waardoor het PVA-string door je boilie is geregen.

6

Prik je boilienaald aan de zijkant door je haakaas

Haal nu het PVA-string door het oogje van het lood. Dit oogje is net boven de uitholling te vinden. Zet je boilie tegen het lood aan en knoop het PVA goed strak zodat je boilie tegen het lood aan blijft gedrukt. Monteer als laatste je rig op de quicklink en zeker hem af met een stukje siliconenslang. Je montage kan te water worden gelaten!

7 

Zet je boilie vast tegen het lood door het PVA-string vast te knopen 

Verkrijgbaarheid en varianten

De Boheim loden zijn net als alle andere producten van Aquaborne lastig in Nederland te verkrijgen. De beste manier om ze te bemachtigen is door ze online te kopen via de Oostenrijkse webshop www.carphunterco.com. Je kan bij deze webshop met Paypal betalen en de medewerkers kunnen prima Engels om eventuele vragen te beantwoorden. De Boheim loden zijn als laatste verkrijgbaar in zowel een wartellood als inline versie in verschillende gewichten. Ook bestaan er fluoro loden van in het blauw, geel, rood en zwart. 

8

De Boheim loden zijn zowel verkrijgbaar als wartellood als inline

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.