Semi-Fixed inline lead

Veel mensen maken dankbaar gebruik van een inline systeem. Logisch, het heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van wartellood. Zo is het gewicht van inline lood veel directer waardoor een karper sneller wordt geprikt. Ook is de kans kleiner dat je montage in de war raakt tijdens een (verre) worp.

Naast de voordelen kleven er ook een aantal nadelen aan. Zo zou ik het persoonlijk nooit op een zachte bodem gebruiken. De kans dat het wegzakt en direct je onderlijn meeneemt in de modder is vrij groot. Ook is de lijnclip meestal veel te strak. Hierdoor kan een karper met een simpele klap met zijn kop zich ontdoen van de haak. Gelukkig voor ons kunnen we aan dit laatste iets doen. En hiervoor hoeven we geen extra materialen aan te schaffen.


1 • Inline lood
2 • Leader (optineel)
3 • Kwik links


Verwijder in standaard lijnclip uit je inline lood en leg de (standaard) tailrubber opzij. Deze heb je namelijk nog nodig.


Haal nu je leader door het lood. Het systeem werkt ook perfect zonder leader alleen gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar het gebruik van een leader. Je beschermt hiermee niet alleen je lijn (er kunnen scherpe randjes in het lood zitten) maar ook de vis. 


Pak de bijgeleverde tailrubber en rijg deze over de leader. Hierna kun je aan het oog van je leader een kwik link bevestigen.


Schuif je tailrubber naar het lood. Het moet er nu uitzien als op de foto is afgebeeld. 


Je kunt je tailrubber nu stevig in het lood duwen. Mocht hij een stukje uitsteken kun je er voor kiezen er een stukje af te knippen zodat hij gelijk ligt met het lood. Aan je kwik link kun je nu je rig bevestigen.


Trek via je leader de kwik link in je tailrubber/lood. Je kwik link zit nu ingesloten waardoor je onderlijn niet meer los kan komen. Toch komt hij heel gemakkelijk los wanneer een karper wordt gehaakt. Vele malen makkelijker dan wanneer je gebruik maakt van de standaard loodclip. Probeer het meer eens! Een simpele en gestroomlijnde montage die mij al vele vissen heeft opgeleverd.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.