De Spinning Hook Rig

Veel mensen vinden dat de stiff rig één groot nadeel heeft, namelijk dat de haak niet goed kan draaien. Door de stijfheid van de fluorcarbon zal de haakpunt niet vanzelfsprekend naar beneden vallen. De spinning hook rig is een oplossing op dit probleem. Sneller draaien dan dit, kan bijna niet!

Doordat je haak vrij over een gladde fluorcarbon lijn glijdt, zal deze altijd met de punt naar beneden wijzen. Dit zorgt ervoor dat de haak zich snel zal vastgrijpen. Welke kant de rig ook op gaat, de haak zal direct meedraaien.


1 • Fluorcarbon
2 • JRC Connect 4 MBT haak
3 • Solar Spiker Hair
4 • Wartel (maatje 8)
5 • Rubber stuitje


Pak de gewenste lengte fluocarbon en trek dit even stevig aan zodat het goed kan strekken.


Pak een Spiker en bevestig deze met een knottles knot aan het uiteinde van je fluorcarbon zoals te zien is op de foto. Knip het uiteinde kort af en houd er even een aansteker bij (smelt een klein bolletje) zodat de knoop niet los kan glijden. Doe dit wel voorzichtig zodat je lijn niet beschadigd.


Pak nou het rubberen stuitje en schuif deze over de knoop en het oog van de Spiker.


Pak je haak, en buig uiterst voorzichtig een kleine curve in de steel, vlak voorbij het haakoog. Ik gebruik hiervoor de JRC Connect 4 MBT haak omdat deze veel minder snel breekt. Wanneer je de curve hebt zoals op de foto is hij goed.


Schuif nou je haak over de fluorcarbon tegen het stuitje aan.


Schuif een stuitje over je onderlijn om te voorkomen dat je haak te ver terug kan schuiven. Ik laat meestal 2 cm ruimte tussen het oog van de Spiker en het stuitje. Je kunt natuurlijk in plaats van een stuitje ook kiezen voor een loodhagel. Dit houd je onderlijn ook mooi op de bodem.


Bevestig op de gewenste lengte een 8 knoop of de wartel (met een rapala- of 8 knoop).


Prik het aas aan de Spiker en je Spinning Hook Rig is klaar!

Succes!!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.