Greedy pig rig

De Greedy Pig Rig is er een rig die al heel lang bestaat maar door heel weinig mensen wordt gebruikt. Hij is ontworpen - zoals de naam al verraad - voor het vissen op vooral de hele grote (hongerige) jongens. Bij het zien van de rig begrijp je waarom. Je gebruikt namelijk minimaal drie boilies op je hair. Als laatste boilie kun je natuurlijk ook een pop-up gebruiken. Vooral in de koude wintermaanden heel effectief.

Het gebruik van deze rig heeft voor- en nadelen. Zo zal je bijna, tot geen last hebben van bijvangsten als bijvoorbeeld brasems. Aan de andere kant zullen ook de kleinere of hele schuwe karpers hier misschien moeite mee hebben. Op een water met een groot bestand aan witvis en enkele grotere vissen is deze rig goed in te zetten. Helemaal in de koudere maanden.


1 •
Boilies
2 • Schaartje
3 • Stukje tube
4 • Haak (curved shank)
5 • Onderlijn materiaal


Pak een stuk onderlijn materiaal van ongeveer 30 cm. Strip minimaal 10 cm van de stijve coating weg. Aan het soepele gedeelte maak je een lusje waaraan je het stoppertje kunt bevestigen.


Rijg minimaal drie boilies over een fleur- of boilienaald.


Schuif de boilies over je onderlijnmateriaal en zet ze vast met een stoppertje. De onderste boilie kunt je vastzetten met een loodhageltje of een stoppertje. Zo weet je zeker dat de boilies mooi strak tegen elkaar blijven zitten.


Schuif het stukje siliconen tube over je onderlijnmateriaal. Rijg je haak hier doorheen zodat je de hair kunt vastzetten aan de rug van je haak. Bepaal nu de lengte van je hair en zet de haak vast met een knottless knot.


Bepaal de lengte van je rig en bevestig aan het einde een wartel of maak een lus (voor het bevestigen aan je kwiklink) en je Greedy Pig Rig is klaar.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.