Hair Aligner Rig

In Spiegel nr. 25 kwam Felix van der Marel, onze creatieve blogger, met een wel heel interessante rig op de proppen. De hair aligner rig. Felix heeft het bekende (en door vele gebruikte) aligner principe toegepast op de hair. Eenvoudig, maar doeltreffend.

De werking van deze rig heeft veel weg van die van de KD-rig. De boilie wordt namelijk van de haak "weggeduwd". Alleen in het geval van de hair aligner rig, gebeurt dit niet bij het oog, maar nét voor de bocht van de haak.  Het ziet er in eerste instantie raar uit, maar net als bij een kd-rig, zal onderwater de haak heel agressief naar onderen hangen. Hierdoor maak je veel kans dat de haak vlees pakt in de onderlip van de karper.


1 • Onderlijn materiaal
2 • Krimpkous
3 • Haak


Pak een stuk onderlijn materiaal en maak, middels een klein lusje een hair. Bevestig hieraan alvast een boilie.


Knip een stukje van ongeveer 2 cm (afhankelijk van de grootte van de haak die je gebruikt) krimpkous af en rijg deze over je haak zoals te zien is op de foto. Zorg ervoor dat er minimaal 1 cm krimpkous uitsteekt.


Trek met een dunne fleurnaald het onderlijn materiaal door het stukje krimpkous en bepaal de lengte van de hair.


Maak nou je onderlijnmateriaal vast aan je haak middels een knottless knot. Wanneer je het nodig vindt kun je de knoop afwerken met een stukje krimpkous.


Hou je rig boven het stoom van kokend water en vouw de vorm in de krimpkous. Om de hair aligner goed te laten functioneren is het de bedoeling dat net als op de foto het stukje krimpkous om de hair naar achteren leunt. Hierdoor zal bij een opname van een karper de haak heel sterk naar onderen hangen en de kans vergroten zich vast te zetten in de bek van de karper.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.