One up, one down Rig

Een rig die er best wel ongebruikelijk uitziet. Toch zijn er in Engeland met deze rig al flink wat karpers gevangen. Rob Maylin, omschreef deze rig in één van zijn boeken. Het mooie aan deze rig is, dat je 2 soorten haak aas aan 1 rig hebt. Hierdoor heb je twee keer zoveel attractie.

Door het gebruik van een bottom bait onder je pop-up hoef je geen loodhagel/kneedbaar lood te gebruiken om de opwaartse druk te compenseren. Op dressuur water wil het vaak voorkomen dat karper pop-ups negeert. Je maakt met dit systeem alsnog een kans op een beet. Juist omdat ze dan vaak het omliggende aas wel wegvreten.


1 • Onderlijn materiaal
2 • Pop-up en bottom bait
3 • Haak (maatje 8-6)
4 • Rig ring
5 • Stuitje
6 • Krimpkous


Pak de gewenste lengte aan onderlijn materiaal en maak met een kleine lus een hair aan het uiteinde.


Bevestig je haak met een knotless-knot aan je onderlijn. Knip ongeveer 1,5 cm krimpkous af. Haal je onderlijn erdoorheen zoals je dat zou doen bij een line-aligner(zie foto).


Haal alvorens je hem over de haaksteel schuift een fleurnaald door het stukje krimpkous en trek je hair hier doorheen zoals je kunt zien op de foto.


Maak je haaksteel nat en schuif het stukje krimpkous over de haaksteel. Als het goed is komt de hair er aan de achterkant uit. Stoom je krimpkous om het goed te laten krimpen. Duw een klein hoekje in het stukje krimpkous zoals je kunt zien op de foto. Op deze manier kan je haak mooier draaien tijdens een aanbeet.


Bevestig nou je pop-up met een elastiekje of stukje onderlijn materiaal aan de rig ring. Schuif deze vervolgens over de haaksteel. Hierna prik je het stuitje op de haak en schuift dit op de haaksteel zoals je kunt zien op de foto.


Bevestig op de andere hair je bottom bait en je 'One up, one down' rig is klaar!

Succes!!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.