Stiff KD-Rig

De KD rig is vernoemd naar de bedenker, Kenny Dorsett. Een erg effectieve rig waarbij de hair van de haaksteel wordt 'weggeduwd'. Bij een aasopname zal de haakpunt heel agressief naar beneden hangen. Dit vergroot de kans op vastgrijpen in de bek van een karper.

De meeste mensen die vissen met de KD-rig gebruiken een soepele braid. Soepel onderlijn materiaal zorgt er namelijk voor dat de haak nog sneller kan draaien. Dit voordeel kan ook in je nadeel werken. Hoe meer bewegingsvrijheid, hoe gemakkelijker de vis de rig uit kan spugen.

Om deze reden zijn er steeds meer vissers die overstappen op het gebruik van stijve onderlijnen. Zelfs bij de KD rig. Door gebruik te maken van een fluorocarbon lijn zal de karper hier veel meer moeite mee hebben terwijl de agressieve houding gelijk blijft.

 

1 • Fluorocarbon lijn
2 • Korda Choddy hook

 
Pak een stuk fluorocarbon en maak aan een van de uiteinden een lusje. Bevestig hieraan een boilie. Pak een maat boilie waarmee je daadwerkelijk wilt vissen. Op deze manier kun je de afstand van je hair bepalen.
Nadat je lijn door het oog van je haak hebt gestoken (van buiten naar binnen) kun je beginnen met het maken van een knotless knot. Na de eerst twee wikkelingen ga je onder de hair door. Dit is goed te zien op de bovenstaande foto.
Maak de knoop een beetje nat en trek deze voorzichtig en heel geleidelijk strak. Zoals je kunt zien verlaat de hair onder een hoek de knoop. Dodelijk!

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.