The Corn Aligner

Een bed(je) mais is in veel gevallen onweerstaanbaar voor hongerige karpers. Deze gele, zoete versnapering heeft mij in de loop der jaren al heel erg veel vis opgeleverd. Nu kun met een simpele aanpassing je rig zo presenteren dat de haak vrijwel onzichtbaar is wanneer je deze van bovenaf bekijkt. Bovendien zal (net als het overige mais) je haakaas niets wegen en dus heel natuurlijk bewegen en karpers geen wantrouw hebben wanneer ze het naar binnen zuigen.

Ook voor de penvissers onder ons is dit een heel doeltreffende manier om je aas te bevestigen. Het is gemakkelijk en blijft heel erg goed zitten.


1 • Karperhaak (maatje 10) 
2 • Krimpkous of aligner
3 • Onderlijn materiaal
4 • Imitatie maïs


Knip de gewenste lengte onderlijnmateriaal af en strip de laatste 8 centimeter coating weg. Natuurlijk kun je voor deze rig ook gebruik maken van een gewone braid.


Bevestig nu je haak met je favoriete knoop en knip het uiteinde zo kort mogelijk af. 


Bevestig nu je aligner of een klein stukje krimpkous. Het is belangrijk dat zowel de aligner als het krimpkous niet te ver op de haaksteel zit.


Pak nu je stukje imitatie maïs en prik je haak in het smalle gedeelte en rijg de haak door de platte kant zoals te zien is op de foto. Deze manier van rijgen is erg belangrijk omdat zo het meeste foam aan de kant van de haakpunt zit. De haakpunt heeft het meeste gewicht en zal het foam dit compenseren.


Bepaal nu de lengte van de rig bevestig hier een wartel of leg hier een 8-knoop.


Je Corn Align rig is klaar. Op de bovenstaande foto kun je zien hoe deze rig op de bodem komt te liggen. Je kunt je voorstellen dat dit van bovenaf verschrikkelijk goed gecamoufleerd is. Je zou je onderlijnmateriaal kunnen verzwaren met wat putty zodat ook dit mooi plat op de bodem komt te liggen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.