The Stick Rig

Een aantal jaar geleden kwam Proline met een hele nieuwe variant op de pellet, namelijk de 'stick'. Omdat de stick langzaam oplost laat je dus verschillende 'hoopjes' voer achter. Dit zorgt voor veel attractie op je voerstek. Helemaal wanneer er vis aan het azen is. Tijdens de koude (winter) maanden is dit een absolute killer.

Niet veel later kwam Eddy Sterckx met rig die het mogelijk maakt dit relatieve zachte aasje toch aan een haak te bevestigen. De zogenaamde 'stick rig'. 


1 • Onderlijnmateriaal
2 • Sticks van Proline
3 • Elastiekjes
4 • Krimpkous of aligners
5 • Haak
6 • Boilie


Pak een stukje onderlijn materiaal (coated braid) van ongeveer 25 centimeter en strip hiervan de eerste 10 cm van de coating weg.


Pak nu een elastiekje en knoop dit vast aan het uiteinde van het soepele gedeelte van je onderlijnmateriaal.


Rijg nu je boilie over een boilienaald en trek het elastiekje door de boilie zoals te zien is op de foto.


Door de opening van het elastiekje haal je een stick. Naast dat de stick fugeert als stopper levert het ook extra attractie op. Door het elastiekje zo strak mogelijk om de stick te trekken blijft hij zelfs bij de meest krachtige worp op zijn plek. 


Bevestig nu je haak op de manier zoals jij dat het liefst hebt en je stick rig is klaar!

Aangezien de stick maar een aantal uur aan de rig blijft zitten (afhankelijk van de watertemperatuur) is het zaak met regelmaat het aas te vervangen. Vis jij actief dan kan ik je deze rig zeker aanraden. Helemaal tijdens deze koude maanden.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.