The Weed rig

Wanneer er op plekken dressuur optreed, zul je een onderscheidende aanpak moeten hebben om alsnog vis in het net te krijgen. Wanneer we het dan over rig camouflage hebben, spant de Weed rig de kroon. Onder de juiste omstandigheden ingezet, is dit de ultieme presentatie om zelfs de meest argwanende karper te verleiden tot een aanbeet.

Voordat je deze rig kunt maken, zul je eerst naar een dierenspeciaalzaak moeten om imitatie waterplanten aan te schaffen. Deze worden verkocht in verschillende soorten en maten in stukjes van ongeveer 5 cm (die in elkaar te klikken zijn). Koop het soort waterplant dat ook voorkomt in jouw water.


1 • Imitatie waterplanten
2 • Je favoriete rig (pop-up of bottem)
3 • Wartel zonder- (maatje 8) en met ring (maatje 11)
4 • Safety bolt systeem
5 • Leadcore of verzwaarde tubing
6 • Wartellood
7 • Braid
8 • Een scherpe schaar


Knoop je wartel (maatje 8) aan een stuk braid. Pak nou de imitatie planten. Deze planten zijn in (en uit) elkaar te klikken doormiddel van een versmalling aan de ene en holle verdikking aan de andere kant. Haal de braid door de verdikking zoals te zien is op de foto en trek je wartel in de verdikking.


Haal de braid nou door de volgende verdikking en klik ze vervolgens in elkaar. Zo zit je braid mooi om de steel van de imitatie plant en kan deze er ook niet meer van af. Je kunt de onderlijn op deze manier zolang maken als je zelf wilt.


Het is aan te raden de braid voor de zekerheid om de 5 cm vast te knopen op de steel van de imitatie waterplant.


Aan het einde van de onderlijn knoop je nou je wartel (maatje 11). Knoop deze ook vast aan de steel van de plant. Aan deze wartel kun je jouw favoriete rig knopen. Let er wel op dat je deze niet te lang maakt. Dan heeft het camoufleren namelijk niet veel zin.


Gebruik voor deze rig bij voorkeur een weerhaakloze haak. Dit omdat de vis bij lijnbreuk erg snel van de onderlijn verlost is en dus niet met deze forse rig hoeft rond te zwemmen. Voor deze rig gebruiken we om deze reden ook een safety bolt systeem.


Dit is een presentatie met een bottem bait.Zoals je op de foto ziet valt de hele onderlijn weg. Een perfecte presentatie wanneer de bodem zwaar begroeit is. Hier zal zelfs de meest schuwe karper niets doorhebben. Misschien ook wel een belangrijk punt, is dat het geheel erg natuurlijk aanvoelt.


Op deze foto zien we een pop-up presentatie. Je pop-up hangt gestrekt boven de waterplant, maar je kunt hem natuurlijk ook zo uitbalanceren dat  hij net naast de plant hangt. Onweerstaanbaar! Ook zal hier de karper je onderlijn niet voelen. Het ziet er in elk geval erg natuurlijk uit.

Succes ermee!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.