(W)onderlijn

Deze rig bestaat al een hele tijd en wordt door veel mensen nog steeds met heel veel vertrouwen ingezet. Op zware dressuur wateren kunnen sommige karpers, wanneer ze zijn gehaakt stil blijven liggen en bewegingen met hun bek maken om zo de haak eruit te werken. Met een soepele onderlijn zal een karper, zonder dat jij als visser er erg in hebt zich van de haak kunnen ontdoen.

Doordat je met de (W)onderlijn gebruik maakt van een elastiek zal er na het strakzwemmen van de onderlijn altijd spanning opstaan, waardoor dit trucje van de karper niet zal werken en hij alsnog op de vlucht zal slaan. Een ander voordeel volgens velen, is dat je tijdens de dril met het elastiek de klappen opvangt die de karper door kopschuddende  bewegingen maakt. Hierdoor is de kans minder groot dat de haak uit zal scheuren.
1 • Soepel onderlijn materiaal
2 • Je favoriete haak
3 • Elastic tube
4 • Secondelijm
5 • FleurnaaldPak ongeveer 35 cm van de soepele onderlijn materiaal, en bevestig aan het einde een hair.Bevestig een boilie op deze hair en vervolgens de haak op de manier die jij het beste vind.


Pak nog een stukje lijn van ongeveer 10 cm en maak op de onderlijn een stuitje, knip de uiteinden kort af en schuif deze tot ongeveer 2,5 cm onder je haak zoals je kunt zien op de foto.Maak aan het einde van je onderlijn een 8 knoop. Je onderlijn is nou ongeveer 18 cm lang.Knip nou tussen de 8 en 10 cm van je elastic tube af en schuif deze over je fleurnaald. Haak je 8-knoop aan je fleurnaald en schuit je tube over je onderlijn.Je elastic tube zit nou tussen het stuitje en de 8-knoop.Doe een druppel secondelijm op je 8-knoop en schuif de elastic tube over je knoop. Zorg ervoor dat het oog van je 8-knoop groot genoeg is om je rig uiteindelijk te bevestigen aan je systeem.

Pak het andere uiteinde van de elastic tube en schuif deze over het stuitje. Dit gaat door de omvang van het stuitje een stukje moeilijker. Om het te vergemakkelijken kun je het stuitje nat maken. Dat dit moeilijk gaat, is alleen maar goed. Zo weet je namelijk zeker dat je elastiek er niet afschiet als deze onder spanning staat.Wanneer je de elastic tube loslaat zal het elastiek zich ontspannen en de braid inkrimpen (die zit nou in de holle elastic tube). Zoals je kunt zien op de foto hierboven rekt je rig ongeveer 8 cm uit. Hoe langer je braid, hoe verder je deze rig kunt laten rekken.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.