5x Boot accessoires

Anno 2020 is de markt qua rubberboten niet enkel meer voorbehouden aan merken als Zodiac. Tegenwoordig zijn er vele merken waar je uit kunt kiezen die vervolgens ook nog eens hele aardige accessoires bijverkopen. In deze editie van 5x kijken we naar een 5-tal producten die niet zullen misstaan in je visuitrusting. Laten we beginnen!

De Camo Boat Seat van Fox International

Hammer Tackle Hammersiz

Het Duitse Hammer Tackle is eigenlijk zo’n merk die elke bezitter van een rubberboot zou moeten kennen. Ze hebben namelijk een hele serie hardcase tassen in het assortiment die tegen een stootje en spatje water kunnen. Vrij recent voegden ze daar een bootkussen aan toe voor bevestiging op je bank. Deze Hammersiz zorgt ervoor dat je geen houten reet krijgt als je wat langer aan het varen bent. Denk bijvoorbeeld aan die momenten dat je het water aan het peilen bent. Het bootkussen zet je door middel van straps vast op je bootbank. Er zit een regenhoes aan vast zodat je ook na een regenbui geen natte reet krijgt. Voor meer info surf je naar hammertackle.com. Zoek je meer naar een camo versie dan heeft ook Fox een variant in haar assortiment, luisterend naar de naam Camo Boat Seat. 

De Hammersiz van Hammer Tackle

Timmy’s Carpboat Products Ankerpaal

Het Nederlandse Timmy’s Carpboat Products van Tim Gerritsen verkoopt voor een schappelijke prijs diverse interessante producten voor de bootvissers onder ons. In het assortiment zitten steekstokken in diverse uitvoeringen, borgpennen, ankertouw en verlengdelen. Een ander zeer interessant product zijn hun ankerpalen. Speciale palen voorzien van bevestigingsogen voor het aanleggen van je rubberboot tot het vastzetten van bewaarzakken en retainer slings. Ze zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, schroefpunt naar keuze en diverse opties als verlengdelen, borgpennen en uitbreiding van het aantal bevestigingsogen. Je kunt ze vinden via hun Facebookpagina. 

Ga voor anker waar jij wilt!

Fox Outboard Camolite Motor Bag

Fox International heeft zich in een aantal jaar tijd weten te manifesteren in een heuse totaalaanbieder van rubberboten. Naast de diverse modellen die ze verkopen, verkopen ze ook electromotoren en diverse accessoires als Boat Seats, zwemvesten, luchtpompen (Fox Automatic Air Pump) en een heuse Motor Bag! Wie geregeld op pad gaat met zijn electromotor zal beslist beamen dat een electromotor niet een erg handzaam product is om mee te nemen. De voedingskabel hangt altijd op de grond en het gewicht in de kop tezamen met de lengte zorgt voor een lomp product om mee te slepen. De Outboard Camolite Motor Bag is dan ook beslist een uitkomst. Hij is gemaakt van robuust en waterbestendig 500D materiaal, is intern voorzien van velcron straps voor het vastzetten van je motor en heeft daarnaast plaats voor de meest gangbare motoren op de markt. Voor meer info surf je naar www.foxint.com

Berg je elektromotor goed op.

Voerbootaccu.nl Peli Case Premium Series

Op de markt zijn diverse aanbieders die hele aardige lithium ion accu’s verkopen in portable cases. Denk aan de varianten van Rebelcell, Jarocells, Raptor Carp Gear en Baitstar. Een andere aanbieder met fantastische producten is voerbootaccu.nl. Zij verkopen namelijk ook outdoorcases in diverse voltages, waaronder de Peli Case premium Series. In deze serie zijn Pelican cased portable cases te vinden van 55Ah tot maar liefs 164Ah. Voor de camo liefhebbers zijn er nog enkele 75Ah Peli RTX Storm Cases beschikbaar in Realtree Xtra camouflage patroon. De cases zijn voorzien van 2 usb-aansluitingen, een Anderson aansluiting, 80A zekering en 10A snellader. Voor meer info surf je naar voerbootaccu.nl

75Ah in een camo jasje

Harvey’s Camo Lifevest

Of het nu kalm zonnig weer is of een heftige stormachtige dag, een reddingsvest is altijd een musthave als je met je boot het water op gaat. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Qua reddingsvesten is er veel keuze op de markt en kan je vaak kiezen uit diverse ‘Buoyancy Newtons’ en manual/automatic uitvoeringen. De Buoyancy Newton, vaak beschreven als een honderdtal gevolgd door een hoofdletter N, geeft de CE categorie aan en verteld in welke condities dit reddingsvest gebruikt kan worden. Hoe hoger het getal, hoe beter het vest vaak je veiligheid kan garanderen. Manual of automatic zegt wat over de actie die verreist is om het vest op te blazen. Bij manual dient je het vest zelf te activeren door middel van een koord, bij automatic zit er een ‘sensor’ in die bij aanraking met water vanzelf het gaspatroon activeert. 

Veilig en in DPM stijl!

Eén van de koelste versies op de markt is toch al sinds jaar en dag het Camo Lifevest van het Engelse Harvey’s. Deze werden tot voor kort verkocht door Vortex leverancier en eigenaar van de Karperbootshop Arjan Verkoelen. Deze in cordura uitgevoerde DPM reddingsvesten hebben een buoyancy newton van 150N en zijn zowel verkrijgbaar in een manual als automatic versie. Hij weegt slechts 650 gram en is daarmee lichtgewicht en comfortabel. Hij is verder geschikt voor de meeste personen door het 'one size fits all' principe. Je koopt hem onder andere via www.lifejackets.co.uk

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.