Hengelbouw voor dummies (deel 3)

Als het goed is hebben we de blank gestript en is deze klaar voor het lakken. Voor het lakken van de blank leiden meerdere wegen naar Rome. Wil je de blank een kleurtje geven dan zit er niet veel anders op dan dit door een professionele hengelbouwer te laten doen. Ben je zoals in mijn geval bevriend met een professionele auto spuiter is het serieus de moeite waard deze hiervoor te benaderen.
 


Wil je de hengel alleen blank lakken, dan kun je dit ook zelf goed doen. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar het laten spuiten door de vakman. Op deze manier zal de lak dun, maar wel goed en strak aangebracht worden. Onderschat het gewicht van de lak niet. Een dikke laklaag doet het gewicht van de blank aanzienlijk toenemen. Ik heb ook een sterk vermoeden dat te dik aangebrachte lak het buigend vermogen van de blank negatief beïnvloed. Pak de blank maar eens voor het lakken ter hand en buig hem maar eens krom. Na het lakken voelt het net iets stugger. Maar goed, dit is relatief klein detail.

Zoals eerder aangegeven heb ik mijn hengels laten spuiten in een professionele auto spuiterij. Mijn blanks zijn gelakt met transparante autolak, voorzien van toeslagstoffen die het flexibel vermogen van de lak bevorderen zodat deze niet scheurt als de hengel ver doorbuigt. Buiten het feit dat ik dit nagenoeg kosteloos heb kunnen doen waren er nog enkele belangrijke factoren voor deze keuze. De omstandigheden in een spuitcabine zijn altijd optimaal, en de blank wordt na het spuiten in een droogruimte gedroogd. Ik had dus geen lange droogtijd. Klein nadeel dat aan deze variant hangt is de prijs van de kleur en blanke lak ingeval je deze zelf moet aanschaffen en niet van een rest gebruik kunt maken. Veel goede autolak kost een fortuin en is niet altijd in deze kleine hoeveelheden te krijgen. Hier komt dan ook de 2e optie om de hoek kijken.
 


Het uithollen van de kurk ringen


De hengel kan ook door een hengelbouwer gelakt worden. Dit kost ongeveer 60 tot 80 euro per hengel afhankelijk van de lak. De hengelbouwers waar ik zelf contact mee heb gehad hebben een vrij ruim kleuren palet en in 90% van de gevallen zal de gewenste kleur er dan ook bijzitten. Kwalitatief is dit uiteraard een uitstekende keuze. Persoonlijk denk ik dat dit voor beginnende hengelbouw hobbyisten de meest voor de hand liggende optie is. Je koopt echter een kwalitatief goed product bij iemand die de expertise in huis hebt. Het is natuurlijk niet de goedkoopste optie. Je krijgt echter wel waar voor je geld.

Dan is er nog een derde optie. Het zelf lakken van de blank met een 2 componenten hengellak, of 1K jachtlak (bijv Ruwa). Deze methode heb ik persoonlijk geen ervaring mee, maar ik weet dat een hoop hobbyisten de hengels zelf lakken. Uiteraard word de blank eerst stofvrij gemaakt en daarna goed ontvet met ammonia of een andere een ontvetter. In de meeste gevallen word de blank afgelakt op de badkamer. Klinkt wellicht gek maar de badkamer is de perfecte ruimte hiervoor. Door het aanzetten van de douche ontstaat er waterdamp, deze zorgt er voor dat er nagenoeg geen stof meer rond dwarrelt in de ruimte, hetgeen de kans op belletjes en oneffenheden in de lak tot het minimum beperkt. Nogmaals ik heb er zelf geen ervaring mee maar ik weet dat de meeste hengelbouw-klussers de lak met de vinger aanbrengen. Dit blijkt zeer goed te werken. Uiteraard kan de lak ook met een penseel aangebracht worden. Klein nadeel is dat met name de 1K lakken een vrij lange droogtijd hebben en meerdere malen gelakt dienen te worden. Laat de gelakte blank dan ook absoluut in een stofvrije omgeving drogen. Zou zonde zijn als je de blank strak gelakt hebt en er tijdens het drogen alsnog stofdeeltjes in de lak gaan zitten.
 


Breng de lijm royaal aan


Voor zover het lakken, keuzes genoeg zou ik zeggen. Misschien nog een kleine laatste tip ingeval je het toch zelf gaat doen. Zorg dat vriendinlief een weekendje weg is, vooral  als je de badkamer hiervoor gaat misbruiken. 
 


Harde en zachte kant van de blank

We zijn beland bij een vrij essentieel onderdeel. Het bepalen van de harde en zachte kant van de blank. Een blank bestaat uit een opgerolde carbon mat. Ergens in de blank liggen dus de uiteindes van de mat boven elkaar. Dit is in de regel de dikkere lees harde kant van de blank. Deze dien je voor het afbouwen van de hengel op te sporen. Doe je dit niet bestaat er een grote kans dat je hengel tijdens het werpen een afwijking krijgt. Logischerwijs zal de blank altijd buigen naar de zijde die de minste weerstand biedt, de zachte kant dus. Let je hier niet op en zit het zachtste gedeelte van de blank aan de rechterkant zal de hengel naar alle waarschijnlijkheid een afwijking krijgen naar rechts. En vice versa.

In de regel worden de ogen op de zachte kant van de blank gezet. Wil je echter grote, zware ogen op je hengel is het verstandig de ogen juist op de harde kant te zetten. Op deze manier hangt de blank niet door als gevolg van het gewicht.
 


Houtlijm laat zich achteraf goed verwijderen en is niet meer zichtbaar


Voor het bepalen van de harde en zachte kant, zetten we allereerst een stukje schilderstape op het uiteinde van de beide delen. Zet de top van de hengel onder een hoek van pak hem beet 45 graden op de grond en duw lichtjes hierop. De blank zal nu buigen. Draai het hengeldeel rond, op een gegeven moment kom je op een punt waar de hengel verder doorschiet. Dit is de zachte kant van de hengel. Zet een potlood streepje op de tape en herhaal het proces als controle. Hoe preciezer je de zachte kant krijgt bepaalt hoe preciezer de hengel zal gooien. Herhaal dit proces nu bij alle hengeldelen. Het is handig de stukjes tape bij de sluiting te zetten. Op deze manier kun je de delen in elkaar steken en perfect uitlijnen. Dit vergemakkelijkt het plaatsen van de ogen.

Voor het drillen heeft dit overigens nauwelijks gevolgen. Omdat de belasting nu een stuk groter is zal de blank buigen in de richting waar de weerstand vandaan komt.
 


Assemblage van het handvat

De voorbereidingen zijn getroffen en we zij op hetzelfde niveau als diegene die een nieuwe blank hebben aangeschaft. We kunnen de handgreep op de blank gaan plaatsen, ik zal beginnen met de volledig kurken handgreep later komt de Foam greep aan bod.
 


De lijm is niet meer zichtbaar
 

Allereerst even diper ingaan op de kurk. Deze bestaat in diverse kwaliteiten. Beste is de premium of AAA kwaliteit. Deze word in de regel verkocht in ringen van 30 bij 30mm al dan niet voorzien van een centraal gat in diverse diameters. Deze kwaliteit hoef in principe niet meer geplamuurd te worden. Kies je voor een mindere kwaliteit is dit het overwegen waard. Persoonlijk zie ik de meerwaarde niet. Het is maar net waar de persoonlijke voorkeur ligt. Kurk is ook in diverse vormstukken te krijgen. Iedereen zal zich de handvaten van de Hardy Richard walker wel herinneren met de mooi gebolde uiteinden. Bedenk het en het is te krijgen. Vooral de Duitse webshops verkopen veel van deze vormstukken. 
 


Wat hebben we nodig

• PU-constructie of waterbestendige houtlijm
• Rattenstaart of ronde vijl 
• Schilderstape
• 2 componenten epoxy lijm (bijv. Bison)

Wil je en cone plaatsen meet deze even af en markeer met schilderstape tot waar de eerste kurkring moet komen. Het plaatsen van de cone zal ik in het volgende deel behandelen. Het lijmen van de kurk kan met Pu-constructie lijm of waterbestendige houtlijm. De laatste heeft mijn voorkeur. Het voordeel van een PU lijm is meteen ook het grootste nadeel. De lijm gaat bruisen en uitzetten, hierdoor word elke kleine ruimte perfect gevuld met lijm waardoor het kurk echt muurvast komt te zitten. Groot nadeel hierbij is dat de lijm geel bruinig opdroogt en bijna altijd tussen de kurkringen doorkomt waardoor er een duidelijke bruinige lijn tussen het kurk aftekent. De Poly-Urethaan lijm word daarbij zo hard dat deze moeilijk weg valt te schuren.
 


Herhaal het proces tot de gewenste positie van de reelhouder is bereikt


Waterbestendige houtlijm zet niet uit, maar als deze royaal aangebracht word vult deze de holle ruimtes ook perfect en komt de greep ook muurvast te zitten. Voordeel hierbij is dat de lijm mooi doorzichtig  opdroogt en overtollige lijm in tegenstelling tot de PU variant gemakkelijk weg geveegd kan worden. Daarbij is deze lijm ook zeer makkelijk te schuren en tekent deze zich totaal niet af tussen het kurkringen waardoor de naden na het verlijmen en schuren moeilijk terug te vinden zijn.

We starten met het passen van de kurk ring. Als je deze over de blank laat vallen moet deze eigenlijk 2 cm voordat deze het gemarkeerde stuk van de cone raakt licht klemmen. Dan is de pasvorm perfect. Meet niet te strak, kurk heeft enige flexibiliteit maar zal op een gegeven moment kapot knappen.
 


Het handvat krijgt langzaam vorm


Past de ring niet vijl dan met de rattenstaart of vijl de binnenkant iets uit, zorg wel dat je mooi rond schuurt. Beste is om de ring op een vlakke ondergrond te leggen en te rollen tijdens het schuren. Op deze manier hou je het gat mooi centraal. Smeer de onderste 5cm van de blank royaal in met lijm en schuif de kurk met een licht draaiende beweging tot aan de gemarkeerde ruimte voor de cone. De overtollige lijm even wegvegen en door naar de volgende kurk ring.

Vijl de volgende ring op maat en smeer de blank weer in met lijm, smeer nu ook op de kopse kant van de reeds geplaatste kurk ring lijm en schuif de ringen goed tegen elkaar aan. Herhaal dit proces tot de gewenste afstand van de reelhouder. Laat dit een tijdje drogen. De tijd dat de kurkringen drogen kan besteed worden aan het voorbereiden van de reelhouder.
 


Probeer ook hier het centrale gat ook echt centraal te houden
door heen en weer te rollen tijdens het schuren


Voordat we de reelhouder plaatsen plakken we deze af met tape, dit doe je ook met de laatste kurk ring zodat deze niet vervuild kan raken met de lijm. Als er gekozen word voor een kunststof of houten reelhouder is het verstandig deze licht op de ruwen met de vijl zodat de lijm beter hecht. Bij rvs of aluminium uitvoeringen is dit natuurlijk niet mogelijk, dit zal hooguit krassen in de blank veroorzaken.

Kies het centrale gat van de reelhouder iets groter als de blank diameter. Deze ruimte gaan we opvullen met 3 ringen afplaktape. Op ongeveer een halve cm uit de uiteindes van de reelhouder en een in het midden. Hierdoor ontstaan kleine holle tussenruimtes, deze zullen zich vullen met overtollige lijm. Kleine tip, hou er rekening mee dat de opgegeven mat van het gat vaak iets kleiner uitvalt. Dit is mij met name opgevallen bij de ALPS reelhouders. Een maat 18 voldoet eigenlijk altijd en kan ook bijna elke big pit molen aan.
 


Reelhouder op maat vijlen


Zit de reelhouder mooi strak op de tape kan deze verlijmd worden. De lijm die we gaan gebruiken is een 2K epoxy lijm. Ook hier zou een PU constructie lijm gebruikt kunnen worden waarbij de kans op bevuiling van de materialen hierdoor behoorlijk toeneemt. Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar de 2K Epoxy.

Smeer de ringen afplak tape royaal in met de epoxy. Doe ook een kleine hoeveelheid tussen de ringen maar laat wel plaats voor eventuele overtollige lijm die bij het aanschuiven van de reelhouder verplaatst word zodat deze niet aan de uiteindes eruit komt.
 


Reelhouder met 2 comp gelijmd


Zorg bij het plaatsen van de reelhouder dat deze perfect uitgelijnd is met de harde of zachte kant van de hengel.(de eerder geplaatste streepjes) Makkelijkste is een stukje tape op de reelhouder te plakken en precies in het midden een streep te zetten. Deze lijn kun je mooi doorzichten met de eerder geplaatste markering van de harde of zachte kant. Zit de reelhouder op de juiste plaats, laat deze dan goed drogen zodat hij niet meer verdraaid. Een kwartiertje zou voldoende moeten zijn mits de lijm juist gemengd is.

Na het plaatsen van de reelhouder kan het voorste stuk kurk gelijmd worden op exact dezelfde wijze als het achterdeel. Alleen bij de voorste ring goed opletten met het aanbrengen van de lijm zodat er geen lijm op de blank komt.
 


Kurkjes en reelhouder zijn klaar om te drogen


Dit was alweer deel 3 van de reeks. In het volgende deel zal ik ingaan op het afwerken van het kurk, het plaatsen van duplon of foam handgrepen, winding checks, afwerk ringetjes, en de cone. Bij dit alles zal ik klein extraatje omschrijven in geval zich het absolute ramp scenario voor zal doen. Maar hierover volgende week meer.
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.