CF News Flash - Persdag Carp Zwolle 2020

Een beurs zoals Carp Zwolle organiseren kost een heleboel voorbereidingstijd. Het zal je dan ook niet verbazen dat de organisatie achter Carp Zwolle al een behoorlijk tijdje aan de slag is om ook de komende editie weer een succes te maken. Traditiegetrouw organiseerde ze dan ook weer een persdag welke afgelopen dinsdag plaats vond. Dus werd er natuurlijk een dagje vrij gepland bij de baas en kon ik dinsdagmorgen de lange weg naar Zwolle weer eens afleggen. Eenmaal aangekomen bij de IJsselhallen voelt het toch een beetje als thuis komen. Bekende locatie, veel bekende gezichten en natuurlijk lekker kletsen over vissen. Waar anders doe je dit dan “In the heart of carp fishing”. Dit laatste is natuurlijk de slogan voor de komende editie. Nu zal je misschien gelijk denken “goeie slogan, maar wel een beetje uit de hoogte”. Maar de slogan is geen bedenksel van de organisatie maar een uitspraak van niemand minder dan Tony Davies-Patrick enkele jaren terug. Toch een compliment voor de organisatie uit zijn kant als je het mij vraagt, wat ze nu dus als slogan gebruiken. Genoeg gezwetst en laten we eens even kijken naar welke nieuwtje die we zagen op de persdag.

Baitstar Xpert

Dit nieuwtje stond eigenlijk al klaar voor een reguliere News Flash, maar aangezien Baitstar ook op de persdag aanwezig was heb ik hem maar in deze editie gezet. Baitstar had dus hun nieuwe Xpert voerboot mee. De Xpert is het kleinere broertje van de Avanced voerboot van Baitstar wat dus ook betekend dat je de BaitThrower kan monteren op deze voerboot. Om even je geheugen op te frissen de BaitThrower verspreid het voer in een cirkel om je voerboot heen i.p.v. Een voerspoor te maken. In de BaitThrower kan je partikels, pellets en boilies gebruiken tot een diameter van 18mm. Wat me ook direct opviel waren de krachtige led's aan de voorkant en ook het feit dat er een sleuf in de achterkant zit. Via deze sleuf kan je de rig in de voerbak plaatsen via de bovenkant i.p.v. Via de voerklep aan de onderkant. Standaard is deze boot uitgerust met de sonartab en kan je optioneel kiezen voor een GPS/Autopiloot waar je 30 stekken in kan opslaan. Wederom een super complete boot van Baitstar tegen een relatief betaalbare prijs. Kijk voor meer informatie op de website van Baitstar.

Baitstar Xpert

CBB Baits Cananga

Deze boilie was al heel even te verkrijgen op de Duitse markt enkele jaren terug en tijdens Carp Zwolle in 2016. Door leveringsproblemen van de Cananga grondstof was deze weer uit het assortiment gehaald ondanks de zeer grote vraag. Deze boilie wordt nu weer geherintroduceerd en ze beginnen in Duitsland met de lancering in december en Nederland zal volgen in januari. Deze witte boilie is voorzien van een etherische olie die uit de Cananga bloem wordt geëxtraheerd. Doordat deze boilies worden gestoomd hebben ze een zeer lange en goede uitlekking van de flavours en  blijven ze dus lang attractief. Mede doordat het ook een stevige bol is kan je deze dus met een gerust hart een lange tijd in het water laten liggen. Deze boilie is zowel instant als tijdens een voercampagne het hele jaar door te gebruiken. De Cananga boilies zullen verkrijgbaar zijn in 10, 14, 20,24 en 30 mm, waar de 14 en 20 mm een verkoopsprijs hebben van 39,99 per 5 kg. Voor de andere maten zal er een kleine meerprijs zijn. Naast de boilies zijn er ook pellets, liquids en pop-ups te verkrijgen in de Cananga range met allemaal de witte kleur. Tijdens Carp Zwolle hebben ze CBB Baits een actie met deze boilies en kan je 3 zakken van 5 kg scoren voor de prijs van 2. Neem dus zeker een kijkje op de stand van CBB Baits in Hal 3 of neem een kijkje op hun website

CBB Baits Cananga

PB Products

In de eerste News Flash van Oktober hadden we al de Bungee Rod Locks vermeld en deze hadden ze natuurlijk mee. Naast de Bungee Rod Locks hadden ze ook drie nieuwe glow in the dark tools meegenomen. Namelijk twee boortjes die binnenkort al verkrijgbaar zijn en een nieuwe multi functionele pulla die waarschijnlijk begin volgend jaar beschikbaar is. Ook de nieuwe Boilie Rasp mocht natuurlijk niet ontbreken. Dit simpele tooltje kan je gebruiken om de hardere buitenlaag van je boilie makkelijk te verwijderen en daardoor je haakaas sneller te laten uitlekken. Je haakaas zal hierdoor meer attractief zijn dan de andere boilies rond je haak. Tevens hadden ze ook twee nieuwe hengels mee. Ook PB gaat mee in de trend mee van korte hengels en hebben nu de Black Spirit, die verkrijgbaar is in een 8 en 10 ft variant met respectievelijk een testcurve van 2.5 en 3 lb. De tweede hengel heeft de naam Bottom Bouncer gekregen en is een 5ft hengel(tje). Deze hengel is speciaal gemaakt om de bodem zeer secuur te kunnen aftasten en wordt compleet geleverd in een holdall. Door zijn geringe lengte is hij natuurlijk ook zeer compact in transport.

Black Spirit en Bottom Bouncer
Boilie Rasp
Bungee Rod Locks
Glow in the Dark tools
Zig Insects

Sonik

Zoals ik al aanhaalde zijn korte hengels een trend en ook Sonik had er diverse hengels van bij. Sonik heeft natuurlijk korte hengels in het assortiment, maar ze hebben ook 12 ft hengels die slechts een transport lengte hebben van 127 cm wat dus een slordige 55 cm korter is dan een normale 12 ft hengel. De 8 ft variant heeft zelfs, maar een transportlengte van 76 cm. Wat dus ideaal is als transportlengte een dingetje is. We hebben het dan over de Xtractor Recon hengels. Ook de nieuwe Insurgent hengels hadden ze mee die afgewerkt zijn met de TORAY carbon. Waar de Recon een dubbel inschuif mechanisme heeft kent de Insurgent er eentje waardoor de transportengte iets meer is. Naast hengels hadden ze ook diverse nieuwe molens mee waaronder de VaderX 6000 en 8000 RS en de Vaders 8000 RS Spod Reel. Naast dat deze molens er zeer strak en luxe uitzien hebben ze ook een zeer aantrekkelijke prijs. De adviesprijs voor deze molens is slechts € 59,95. We hebben ze natuurlijk wel even beet gehad en ze voelde zeer soliede aan. Ik ben erg benieuwd naar een fieldtest van deze molens met een zeer zacht prijsje. Naast deze molens lag er nog een zeer fraaie molen met een old school look. Door tijdgebrek heb ik hier helaas niet meer over gepraat, maar ik raad je zeker aan om tijdens Carp Zwolle een kijkje te nemen op de stand van Sonik en even te zoeken naar een molen met een goud kleurige spoel. Kijk voor meer informatie op de website van Sonik Sports.

3420308636760374506_IMG_7695
VaderX RS
Xtractor Recon met holdall
Xtractor Recon

Holland Baits Instant Project

Laten we bij Holland Baits eens beginnen met het feit dat ze sinds kort van eigenaar zijn veranderd en nu in Belgische handen is. Toch een leuk feitje :-) Maar dat maakt natuurlijk niks uit voor de kwaliteit van de boilies. Alle boilies van Holland Baits worden gemaakt van een basismix die een zeer hoge voedingswaarde heeft die ook nog eens zeer goed verteerbaar is. Ze hadden hun nieuwe Instant Project boilie meegenomen wat eigenlijk de vernieuwde Hennep-Boekweit boilie is, of misschien nog beter een samenvoeging van de Hennep-Boekweit en de Scopex-Liver. De Instant Project boilie heeft een bijzondere geur, maar geur is er alleen om ons te vangen natuurlijk. De smaak is daarin tegen zeer bijzonder te noemen. Wat onder andere komt door het gebruik van hennep, boekweit en blikmais. Stuk voor stuk natuurlijk karpermagneten. Zeker het blikmais zie je direct terug als je boilie openbreekt wat dus betekent dat er zeer veel blikmais in gedraaid word. Een boilie die vooral goed te gebruiken is in combinatie met partikels en zeer instant is. In de Instant Project Range vindt je onder andere boilies, liquid en pop-ups. Kijk voor meer informatie op de website van Holland Baits.be.

Holland Baits Instant Project

Ridgemonkey

De producten van Ridgemonkey blijven zich in rap tempo opvolgen en ook voor de persdag hadden ze natuurlijk diverse producten meegenomen. Laten we eens beginnen met de nieuwe pan in het connect assortiment welke de naam “Connect Multi-Purpose Pan” heeft gekregen. Deze pan is een diepe pan gecombineerd met een gril pan als deksel. Natuurlijk heeft deze pan voor de rest alle andere features die je ook in de andere pannen ziet in de Connect range. Ook de nieuwe Vault Tech Table hadden ze bij die we al een keer in de News Flash hadden meegenomen. Nieuwe in de Power range is de Vault C-Smart Wireless 26950mAh powerbank. Zoals de naam al doet sugereren is deze voerzien van een wireless charging pad en is deze powerbank tevens toegestaan in je handbagage als je wilt gaan vliegen. Dus kan je deze naast aan de waterkant ook ideaal gebruiken voor op vakantie (tip om hem te verkopen thuis :-) ). Deze powerbank is verkrijgbaar in het grijs en groen. Naast diverse andere producten die ze hadden uitgestald viel mijn oog op de Camera Accessory Bracket. Met deze adapter kan je alle Ridgemonkey lampen op je Hotshoe adapter van je camera monteren. Of eigenlijk allerlei accessoires aangezien deze een 3/8 BSF draad heeft en tevens er een adapter is om deze naar ¼ om te zetten. Kijk voor meer informatie op de website van Ridgemonkey.

Camera Accessory Bracket
Connect Multi-Purpose Pan
Vault C-Smart Wireless 26950mAh
Vault Tech Table

Avid Carp

Avid Carp had veel producten uitgestald waaronder hun nieuwe barrow en terug van weggeweest de Benchmark Lite Memory Foam System. Deze laatste is natuurlijk ook zonder slaapzak te verkrijgen. In de Benchmark range vindt je ook nieuwe stoel die de naam Recliner heeft gekregen. En als ik Ricardo zo zag zitten moet je oppassen dat je niet in slaap valt in deze stoel :-) Een beetje verstopt op het bed zag ik ook hun nieuwe kussen liggen welke onder de noemer “Comfort Pillows” over de toonbank gaat. Ook hun nieuwe landingsnetten en Spreader Block stonden geduldig te wachten tegen de wand waar de hengels op de nieuwe Lok Down Compact Pod lagen. We zullen diverse producten hierboven nog wel eens wat verder bekijken in een toekomstige News Flash. Een product wat ik wel gelijk wat verder wil behandelen is de nieuwe Lok Down Buzz Pods. Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik dit product moet noemen, maar er is zeker over nagedacht. Het is een soort buzzerbar die verkrijgbaar is in een 2 en 3 rod variant. Tot zover niks bijzonders natuurlijk, maar je kan deze als gewone buzzerbar gebruiken of omtoveren tot een enkele tripod. Super handig dus als je soms snel wilt zijn of juist de hengeltoppen omhoog wilt hebben en de andere keer gewoon een traditionele buzzerbar setup wilt gebruiken. Hij is verkrijgbaar in een standaard en xl formaat. Het verschil is nogal groot als je het mij vraagt, maar de standaard is ideaal als je vanaf steigers etc. vist waar de xl meer voor het grotere werk is. Kijk voor meer informatie op de website van Avid Carp. Oh ja, bijna vergeten want ze liggen hier al even. Ook de Retracta Tools lagen er die Patricia al geriewd had voor jullie. 

Barrow
Benchmark Lite Memory Foam System met Comfort Pillows
DSC00486
DSC00536
Lok Down Buzz Pods Standard
Lok Down Buzz Pods XL
Recliner
Titanium Retracta Tools

Diverse

Ook House of Carp was aanwezig die diverse nieuwe dames hoodies hadden meegenomen en een zeer fraaie rugzak. De Vissende Hollander is natuurlijk een bekende naam wat betreft visreizen, maar ze hebben deze gewijzigd naar Angling Escapes. Met al een behoorlijke lijst aan wateren word deze nog verder uitgebreid vertelde Wilbert ons. Zo komt er een nieuw water in Tsjechie bij genaamd Lake Medenice, een water met accomedatie in Frankrijk wat Etang Ulysse heet, Domaine de Manoir wederom in Frankrijk en als laatste Domaine des Pins. Deze laatste heeft diverse wateren met ook een water waar enkel steur zit en eentje met enkel koi karpers. Houd de website van Angling Escapes in de gaten voor meer nieuws rond deze nieuwe wateren.

Schilderij Remko van den BergOok waren er twee schilderijen te bewonderen van Remko van den Berg. Wat kan die man schilderen zeg! Wil je meer zien van Remko dan kan je een kijkje nemen op zijn website of gewoon naar Carp Zwolle 2020 komen. 

Carp Zwolle 2019

Met een dikke 17½ duizend bezoekers uit maar liefst 33 landen had de 2019 editie wederom weer meer bezoekers dan voorgaande edities. Ook was de zaterdag wederom volledig uitverkocht, maar was juist de vrijdag een relatief rustige dag. Wil je dus rustig kunnen rondkijken dan lijkt de vrijdag je beste optie te zijn. Een garantie kan ik natuurlijk niet geven, want er zijn natuurlijk meer lezers van dit artikel :-) Nog even terugkijken naar de 2019 editie? Check dan even de onderstaande official aftermovie of ons artikel van vorig jaar

Carp Zwolle 2020

De komende editie vindt plaats van 31 januari tot 2 februari. Waar de deuren op vrijdag en zaterdag geopend zijn van 9:00 tot 17:00 sluiten ze op zondag een uurtje vroeger om 16:00. Zoals ik al vertelde was de zaterdag volledig uitverkocht en wil je dus zeker zijn van toegang dan kan je dus het beste een e-ticket aanschaffen. Naast dat je dan zeker bent van toegang hoef je ook niet in de rij te staan. Het beste moet nog komen, want naast dat je ook nog eens € 3,00 korting krijgt maak je ook nog eens iedere dag kans op een vette visreis die ze weg geven samen met The Carp Specialist. Je kan je e-tickets aanschaffen via de website van Carp Zwolle.

carp zwolle tickets

Wij zijn natuurlijk ook weer van de partij en zullen te vinden zijn in de media hal. Kom zeker eens kijken naar onze gave merchandise met mooie korting of om een gezellig praatje te maken. De koffie staat weer klaar voor jullie!

Tot 31 januari, 1 of 2 februari in “the heart of carp fishing”!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.