Vangstenregistratie verplicht vanaf 1 januari 2018

Afgelopen week kregen we een opmerkelijke brief binnen van Waterbeheer Zeeland. In deze brief stond een verontrustend bericht over een verplichte vangstenregistratie per 1 januari 2018! Aangezien we er tot op heden niets van hebben gelezen of gehoord, zochten we contact gezocht met Sportvisserij Nederland in de persoon van Gerwin Gerlach. Tot onze verbazing bevestigde hij het nieuws en gaf hij ook aan dat men er zelf niet blij mee is vanwege de weerstand die zal ontstaan onder de vissers.

Binnenkort zal er op de website van Sportvisserij Nederland meer worden gecommuniceerd, maar dit is wat we nu al weten:

De feiten

  • Per 1 januari zal vangstenregistratie verplicht worden bij aanschaf van een Vispas. Op deze manier willen federaties en hengelsportverenigingen een beter beeld krijgen van de visbestanden in hun wateren en tot op heden worden vangsten nauwelijks gemeld, ondanks meerdere pogingen om de populariteit van de app te vergroten. De nieuwe regel moet hier verandering in brengen.
  • De Sportvis Vangsten Registratie (SVR) app moet geïnstalleerd zijn op je smartphone, samen met de Visplanner applicatie (die de landelijke lijst van viswateren vervangt). BOA’s mogen controleren of de app geïnstalleerd is op je telefoontoestel. Tevens krijgen BOA’s de bevoegdheid om je fototoestel te controleren op afbeeldingen van gevangen vis, zodat zij dit kunnen vergelijken met de geregistreerde vangsten in de SVR app.
  • De ingevoerde stekgegevens worden openbaar gedeeld in de SVR app

Gerwin Gerlach van Sportvisserij Nederland bevestigt het nieuwsGerwin Gerlach van Sportvisserij Nederland bevestigde het nieuws

Als CarpFeeling hebben wij sterk onze bedenkingen bij deze nieuwe regel en wij betwijfelen of er daadwerkelijk op gehandhaafd kan worden. Tot op heden is ons bijvoorbeeld nog niet bekend wat er verplicht wordt voor vissers zonder mobiele telefoon. Wij hebben deze vraag uitstaan richting Sportvisserij Nederland en zullen eerdaags meer informatie krijgen die we met jullie delen.

Klik hier voor meer aanvullende informatie

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.