Shimano Stalker & Floater Bag aan de waterkant

Iedere struinende of stalkende visser zal het wel ervaren. Hoe meer gewicht je meesleept naar de waterkant, hoe minder flexibel je bent bij het actief belagen van onze gevinde vrienden. Een klein beetje uitrusting bevat al een hengel, schepnet, onthaakmat, aastas en tas met de kleine spulletjes en dit is frappant genoeg al vrij veel om mee te nemen. Daarom dat al sinds jaar en dag fabrikanten bezig zijn met het ontwerpen van lichtgewicht en compact vismateriaal. Ook mijn tas was onlangs weer aan vervanging toe. De oude tas was te lomp en dus moest er een nieuwe tas komen. Mijn oog viel uiteindelijk op de Stalker & Floater Bag van Shimano uit de Olive range. Hierbij mijn bevindingen tot nu toe!
 


De olijfgroene Stalker & Floater Bag is een van de nieuwste tassen uit de 2013 range van Shimano. Zoals de naam al zegt is deze tas speciaal ontworpen voor de actieve visser die struinend zijn vissen belaagd. Het gaat hierbij om een compacte tas (37cm x 25cm x 28cm) met een enkele grote flap. In de tas  zitten 2 vaste compartimenten. Het grote achterste compartiment is met meegeleverde tussenschotjes nog te verdelen in 2 kleinere vakjes en een groot compartiment in het midden. De tussenschotjes zijn, zoals we bij Shimano gewend zijn, vast te zetten door middel van een velcron strip.Het is niet mogelijk de tussenschotjes in zijn geheel te verwijderen maar je kan ze wel dichtklappen om het hele compartiment te gebruiken. Bij deze tas wordt, zoals Shimano dat ook al eerder deed in vorige luggage ranges, nog een extra tasje bijgeleverd in de vorm van een thermische aastas met Duralast ritsen.
 


2 grote vaste compartimenten met voldoende ruimte


In tegenstelling tot stalker bags van de andere merken, beschikt deze tas dus niet over zijcompartimenten. Dit heeft als nadeel dat je al je spullen op een hoop gooit in de 2 grote vakken. Ben je echt iemand die alles geordend in zijn tas heeft zitten, dan zal je bij deze tas hem extra goed moeten inpakken. Het voordeel van de 2 grote vakken en de losse flap die erover heen slaat, is wel dat wanneer je onverhoopt iets moet pakken uit je tas terwijl je hem draagt, je veel makkelijker erbij kan en er zowaar overzicht is! Elk nadeel heeft zijn voordeel en andersom om Johan Cruijff maar even de citeren en dat is bij deze tas niet anders.
 


Deze tas is voorzien van de Aero Quiver draagriem


De Stalker en Floater Bag biedt door de 2 grote compartimenten voldoende ruimte voor je spullen. Een grote tacklebox, de nodige potjes pop-ups, vispapieren, camera en zonnebril gingen bij mij moeiteloos in de tas. Door de lengte van 37 centimeter kun je ook banksticks, mits ze niet te lang zijn, prima kwijt. Dit is overigens wel een klein puntje. Ben je iemand die graag zijn banksticks los meeneemt en aan het water zijn pieper en eventuele snag ears erop schroeft, dan is deze tas prima. Gooi je het liefst alles al voorgemonteerd in de tas, dan zal je zien dat het vrij lastig wordt. Die 37 centimeter lengte is dan vrij miniem te noemen maar zorgt er uiteindelijk wel voor dat de tas compact blijft!
 


De Stalker en Floater Bag is uitgevoerd in 'carpy' Olive Green
 

Als laatste heeft deze tas nog enkele interessante specs. Zo is hij voorzien van een lus aan de buitenkant voor het opbergen van je katapult en heeft hij bevestiging voor een Shimano Stalker onthaakmat die je los kan bijkopen. Hierbij komen we gelijk bij de draagriem van deze tas en dat is de Aero Quiver Strap uit het heuse Aero Quiver System (AQS) wat Shimano dit jaar introduceerde. Deze multi functionele draagriem is toepasbaar op een aantal producten uit de Olive en Purist range als deze tas, de onthaakmat, quivers, de stinkbag en nog veel meer. Een functionele strap dus welke overigens ook  nog voorzien is van een nekband tegen het snijden. Een laatste spec die nog het vermelden waar is, is de Heavy Duty bodem die deze tas de stevigheid geeft die hij nodig heeft. Ik ben tot op heden zeer content met deze praktische tas. Ben jij nog opzoek naar een tas voor het struinen, dan raad ik je aan om eens te kijken naar dit exemplaar. 

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.