5x boot rodpods

Het vissen vanuit een boot is niet voor iedereen weggelegd maar biedt vaak fantastisch veel opties. Een boot betekent vrijheid, nagenoeg geen last van stekkenpezers en vooral het bevissen van stekken die vanaf de kant niet bereikbaar zijn. Ook vanaf de boot is het alleen wel fijn als je hengels lekker stevig in de hengelsteunen liggen en ze niet zomaar het water in kunnen vallen. Daarom dat van verschillende partijen hele aardige rodpods te koop zijn die je kan monteren op de reling van je boot. Wij hebben voor de bootvissers die nog opzoek zijn naar zo’n rodpod, 5 stuks op een rijtje gezet! Laten we beginnen!

Daiwa Infinity Boot Rodpod

We starten gelijk met de boot rodpod die in Nederland het meeste wordt gebruikt en dat is de versie van Daiwa. Deze versie is geheel gemaakt van roestvaststaal, is geschikt voor 3 hengels en kent een groot aantal stelmogelijkheden. De rodpod kan 360 graden draaien om zijn as, kan sky high worden gezet in een hoek van maar liefs 90 graden en de bijgeleverde bracklet is niet alleen geschikt om hem op een spiegel te monteren maar bijvoorbeeld ook op een steiger. Hij wordt geleverd in een stevige draagtas en de prijs van circa 140,00 euro is ook nog te overzien. Voor de aanschaf surf je naar; www.harecohengelsport.nl.

1
De Daiwa Infinity Boot Rodpod

Filip’s Angeltechnik Boot Rodpod

Van Daiwa gaan we over naar een iets minder conventioneel merk en dat is het Duitse Filip’s Angeltechnik. Hun versie van de Boot Rodpod bestaat uit een centrale vierkante moederbalk zoals we ook zagen bij de Globetrotter van Solar Tackle. Deze vierkante moederbalk wordt geklikt in een speciaal spreidblok wat de kracht is van alle rodpods van Filip’s Angeltechnik. Filip’s Angeltechnik levert 2 mogelijkheden hoe dit spreidblok op je boot kan worden gemonteerd. De standaard bijgeleverde versie is een soort van stage stand die je schroeft op je boot en waar de rodpod quick release ingeklikt kan worden. Optioneel is er ook een Boots & Gelander adapter te verkrijgen wat als het ware een klem is om je rodpod op de spiegel te monteren. De prijs voor de Boot Rodpod bedraagt 158,00 euro. De Boots & Gelander adapter bedraagt nog eens 78,00 euro extra. Voor meer informatie surf je naar; www.rodpod.de.

2
De Boot Rodpod inclusief accessoires van Filip’s Angeltechnik

Amiaud Peche Mini Carp’O Boot Rodpod

Het Franse Amiaud Peche staat bekend om hun 3- en 4 poots rodpods met de gebogen buzzerbars. Naast deze rodpods verkopen ze nog een tal van accessoires en andere producten van roestvaststaal waaronder enkele boot rodpod versies. We zullen deze Mini Carp ‘O versies behandelen. In principe zijn er twee mogelijkheden. De eerste is de boot rodpod met een verlengde telescoopvoet en de 2e kent enkel een klem welke direct op de moederbalk is aangesloten. Vanzelfsprekend staat deze rodpod een stuk lager dan de eerste versie. De versie met de klem kenmerkt zich doordat hij direct op de spiegel is te monteren, 180 graden kan draaien en tot 4 hengels kan worden uitgerust. De versie met de telescoopvoet dient op de boot geschroefd te worden, kan 360 graden draaien, kan in hoogte worden verstelt en biedt optimale stabiliteit. Zoals met alle Amiaud producten zijn deze rodpods niet goedkoop. De versie met klem kost een 460,00 euro en de versie met telescoopvoet een 400,00 euro. Er bestaat zelfs een klem die past om de tube van je rubberboot! Voor meer informatie surf je naar; www.amiaud-peche.fr.

3
De Amiaud Carp ‘O met telescoopvoet

ESGF Boot rodpod

Het Nederlandse Eat Sleep Go Fishing is het adres voor al je rodsupport producten gemaakt van roestvaststaal. Zo hebben ze door de jaren ook speciale boot rodpods gebouwd en maken ze deze nog op bestelling. Alle rodpods die ze maken zijn voorzien van een vierkante moederbalk en qua buzzerbars kan gekozen worden voor de Solar ‘W-constructie’ of voor een vierkante goalpost constructie. De klem waar de rodpod op is bevestigd is er eentje met twee draaiknoppen en kan snel en eenvoudig op de spiegel van je boot worden gemonteerd. Deze klem is 360 graden draaibaar en kan ook op- en neer knikken om je hengels omhoog of naar het water te laten wijzen. De prijzen voorheen bedroegen 75,00 euro voor de klem en 160,00 euro voor een complete rodpod. Omdat deze boot rodpod momenteel niet meer in het assortiment is, zal ESGF even benaderd moeten worden voor aanschaf. Dit doe je het snelst door contact met ze op te nemen via deze link; www.marktplaats.nl/verkopers/14044088.html.

4
De boot rodpod van het Nederlandse ESGF

Lennart Hoomoed Rodpodhouders

Last but not least zijn de werkelijk prachtige producten die Nederlander Lennart Hoomoed maakt en welke te verkrijgen zijn via onder andere De Karperbootshop van Arjan Verkoelen. Lennart is een ware meester als het gaat om metaalbewerking en eigenlijk is qua project niets te gek. Op zijn Facebook pagina zie je de meest bijzondere custom projecten voorbij komen waaronder boothouders voor Fox rodpods, speciale flensen voor op boten en steigers en nog veel meer moois. Ben je opzoek naar een exclusieve boot rodpod dan is het raadzaam hem even te contacten. Neem wel je portemonnee mee want exclusief handwerk kost gewoonweg veel geld. Een aanrader! Voor meer informatie is het raadzaam even contact op te nemen met Arjan via de contactpagina van de; www.karperbootshop.nl.

5
Rodpod houders van Lennart Hoomoed 

En met de fraaie producten van Lennart ben ik aan het einde gekomen van deze ‘5x’. Hopelijk heb ik wat inspiratie opgedaan voor de vissers onder ons die momenteel opzoek zijn naar een goede boot rodpod. Als tip wil ik meegeven dat goedkoop vaak duurkoop is. Een boot rodpod heeft meer te voorduren dan een gewone rodpod en moet een stukje steviger zijn wil je er lang gebruik van maken. Besluit dan ook wijs.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.