5x extreem geprijsd

Net als met alles wat te koop is, zijn er in de hengelsport producten die zeer betaalbaar zijn en producten die eigenlijk absurd duur zijn. Anno 2015 zijn we maar wat verwend met het grote scala aan producten waar we uit kunnen kiezen en voor elke portemonnee is wel een product te koop. In dit artikel gaan we kijken naar vijf producten die pittig geprijsd zijn en dan zeg maar niveautje wasabi. Laten we beginnen!

1
The Key boilies van NashBait kosten 21,00 euro per kilo

Poseidon Angelsport P2 Unhooking Mat

De onthaakmat is eigenlijk een essentieel onderdeel van je visuitrusting. Willen we ervoor zorgen dat de toekomstige generaties ook nog kunnen genieten van de karpers die we nu vangen dan dienen we juist met ze om te gaan. Onthaakmatten koop je al vanaf twee tientjes en de duurdere cradle varianten gaan iets over de 100,00 euro heen. Denk bijvoorbeeld  aan een Nash Deluxe Cradle (130,00 euro). Toch kan het nog gekker.  de Les Graviers Cradle Mat, ook bekend als de Moffat Mat, van Cotswold Aquarius is zo’n voorbeeld. Deze laatste mat kost in Woodland camo uitvoering maar liefs 200,00 euro!  Nu is er nog 1 onthaakmat die hier zelfs nog boven gaat en dat is de P2 Unhooking Mat van het Duitse Poseidon Angelsport. Deze handgemaakte onthaakmat is gemaakt van een zeer lichtgewicht polyester. Kosten; 280,00 euro. Tjing tjing!

2
Een onthaakmat van 280,00 euro

Dragon Baits Advanced Bite Indicator

Vorig jaar voerden zowel het Oostenrijkse Aquaborne als het Duitse Dragon Baits een nieuwe range aan rodsupport producten en bite indicators gemaakt van roestvaststaal. Deze range genaamd, Stainless Steel Weapons bevat enkele hoogwaardige maar dure producten. Denk aan een rodpod van 850,00 euro, achtersteuntjes voor 40,00 euro per stuk of een boilienaald van 25,00 euro. Het meest opmerkelijke is de swinger die zij verkopen. Deze kost namelijk 125,00 euro de stuk! Deze Advanced Bite Indicator is gemaakt van 316 grade roestvaststaal en wordt geleverd met een Delkim Nitelite Pro Illuminating Hanger. Een setje voor 3 hengels gaat je dus 375,00 euro kosten en dat is toch veel geld! Voordat deze Advanced Bite Indicators op de markt kwamen, waren het onder andere de Gold Plated hangers van Solar Tackle en de Kryptonite hangers van het niet meer bestaande Osprey die veel duiten kostten. 

3
125,00 euro per stuk

Daiwa Tournament BasiaAir Z45QD 

Wie denkt dat een molen van 200 euro al duur is heeft natuurlijk groot gelijk. Toch concurreren Daiwa en Shimano al jaren met elkaar als het gaat om innovatieve bigpits en zorgt de wedstrijd tussen de technium modellen en de Tournament modellen voor torenhoge prijzen. Zo kost een Shimano Aero Technium XTB een 800,00 euro en ook een Daiwa BasiaAir 45 QD doet een 950,00 euro per stuk. Toch kwam Daiwa dit jaar met de eerste 1000,00 euro molen en dat is de BasiaAir Z45QD. Deze molen kost maar liefs 900 pond wat neerkomt op een slordige 1200,00 euro per stuk! Je zou er bijna een hypotheek voor nemen! 

4
Een molen van 1200,00 euro per stuk

Solar Gold Plated World Wide Rodpod

Rodpods zijn te koop in alle soorten en maten en je hebt ongetwijfeld al vernomen dat een rodpod van boven de 300,00 euro anno 2015 eerder regel is dan uitzondering. Merken als een Matrix Innovations, Amiaud Peche, Meccanica Vadese of Nbrice verkopen rodpods die tot ver boven de 500,00 euro kosten. Zelfs boven deze prijs zijn er rodpods te koop als de net al genoemde Dragon Baits Stainless Rodpod (850,00 euro) of een Seibert Pod (833,00 euro). Toch was het ooit Solar Tackle die pas echt los ging met een rodpod die tot op de dag van vandaag als de duurste pod ooit kan worden beschouwd. Hierbij laten we custom projecten buiten beschouwing. In de exclusieve Gold Plated serie kostte de World Wide Rodpod namelijk 999,00 euro! Deze rodpod was verguld met 24 karaats goud. Voor de liefhebber!

5
Een rodpod van 999,00 euro

Karsten Inflatable Carp tent

Een goede bivvy hoeft tegenwoordig niet meer de hoofdprijs te kosten. Hadden we vroeger nog die irritante bivvies met van die baleinen die je in elkaar moest steken, zo zijn de meeste tenten anno 2015 uitgerust met een simpel en effectief inklapsysteem waardoor je bivvy in luttele minuten staat of ingeklapt is. Het Nederlandse Karsten staat al sinds jaar en dag bovenaan als het gaat om kwalitatieve tenten en levert ook enkele karpertenten. De innovatie van Karsten zit hem in de opblaasbare baleinen waardoor je bivvy in een korte tijd staat. Leuk allemaal maar aan een Karsten tent zit een prijsje. Zo begint de Karsten Carp Tent type 220 bij een vanaf prijs van 1805,00 euro. Auw!

6
Een bivvy van meer dan 1800,00 euro!

Kortom,

Natuurlijk zijn er op custom gebied nog veel meer karperproducten waarbij de prijs absurd hoog is. Echter hebben we voor dit artikel gekozen uit producten die in serie- of massaproductie worden vervaardigd. Daarnaast zijn er tal van producten uit vervlogen tijden die dubbel hun geld waard zijn doordat ze simpelweg schaars zijn geworden. Denk aan de oude Heron’s, Stainless Neville Alarms of Bruce & Walker hengels. Voor al deze producten geldt het gezegde ‘wat de gek ervoor geeft’. Wat voor de ene visser duur is, is voor een andere visser een schijntje. We blijven allemaal individuen met een eigen perceptie niet waar!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.