5x Float Controllers

De spannendste en mooiste manier van vissen is misschien toch wel het karpervissen aan de oppervlakte. Je ziet ze zwemmen, het aas weg eten en vervolgens happen naar je haakaas. Een nadeel van drijvend vissen met de haak direct op je hoofdlijn is natuurlijk dat je bereik klein is. Je bereik kan je natuurlijk vergroten door gebruik te maken van een Float Controller oftewel een Surface Controller. Aangezien het weer een mooie tijd van het jaar is om drijvend te vissen heb ik in deze editie van 5x een vijftal float controllers op een rijtje gezet voor je die net wat anders zijn dat het doorzichtige bolletje die we allemaal wel kennen.

Nash Bolt Machine

Laten we als eerste eens kijken naar de Bolt Machine van Nash. Eigenlijk spelen we dan gelijk een beetje vals aangezien er twee soorten controllers zijn in deze range, namelijk de Bolt Machine en de Distance/Long Range Bolt Machine. De laatste is een controller zoals we die waarschijnlijk wel kennen, maar toch zijn deze het vernoemen waard. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze gemaakt voor de echte afstands visserij. Zo is deze te verkrijgen in 33, 50 en zelfs 125 grams variant. Wat dus betekent dat je deze dus zelfs op 100 meter afstand kan werpen. De lange insert zorgt er voor dat het in de war werpen tot een minimum wordt beperkt en de matte witte afwerking zodat deze minder opvalt in het water.

Nash Distance Bolt MachineDe Nash Distance Bolt Machine is ideaal voor als je echt ver wilt vissen

Bij de andere Bolt Machine van Nash is de vorm volledig geoptimaliseerd om het zelf hakings systeem zo effectief mogelijk te maken. Extra handig zijn de twee verschillende kleuren uitneembare foampjes. Deze kan je gebruiken om de controller goed zichtbaar te maken op afstand, maar ook kan je deze laten soaken in een liquid voor extra attractie. Ze zijn verkrijgbaar in de 3 maten van 7 gram, 15 gram en 30 gram. Check voor meer informatie de website van Nash. https://www.nashtackle.co.uk/. De Nash Bolt Machine zijn onder andere verkrijgbaar bij Hareco Hengelsport en Zunnebeld

Nash Bolt MachineDe Nash Bolt Machine is geoptimaliseerd om het zelf inhakings mechanisme te maximaliseren

Korum Klear Controller

Deze Korum Klear Controller-drijvers zijn speciaal ontworpen om je de balans te geven tussen de zichtbaarheid en onzichtbaarheid bij het vissen aan de oppervlakte. Door de subtiele, niet-flitsende en doorschijnende groene afwerking valt de Float Controller minder op. Om de controller toch voor ons waarneembaar te maken in diverse lichtomstandigheden kan je de tips vervangen en wordt er een zwarte, rode en gele bijgeleverd. De lijn is bevestigd aan de bovenkant van de controller zodat het voorkomt dat de lijn zinkt en een snellere aanbeet veroorzaakt. Tevens is deze float controller voorzien van vinnen wat de werp eigenschappen ten goede komt. De Korum Klear Controllers zijn verkrijgbaar in 10g en 20g. Check voor meer informatie de website van Korum . 

Korm Klear ControllerDe flights op de Korum Klear Controller zorgen voor stabiliteit bij het werpen

Fox Exocet Controller Float

Waar veel float controllers wat gestroomlijnd zijn lijken de Fox Exocet juist op een soort ei met platte kanten. Door de vorm en de platte kanten geeft dit weerstand en zal de vis zichzelf haken zoals we dit zagen bij de eerste variant uit dit rijtje. Een ander groot voordeel van deze vorm is natuurlijk dat deze ook het water slecht doorbreekt als je hem inwerpt. De Fox Exocet is verkrijgbaar in een medium en large variant waar je de ‘onderkant’ kan verwisselen. Ideaal dus als je net niet de vissen kan bereiken. Check voor meer informatie de website van Fox.

De ei vormige Fox Exocet zorgt er voor dat hij zo weinig mogelijk het water indringt tijdens het werpen

Premier Windbeater Carp Controller

Veel van ons zullen oppervlakte visserij associëren met (bijna) windstil weer, maar met de juiste controller kan dit ook goed met wat wind. Een nadeel van de meeste controllers is dat ze bij wind redelijk snel zullen afdrijven. De Premier Windbeater is met deze gedachte ontworpen. Het drijflichaam heeft wel iets weg van een dobber en dit zorgt juist voor stabiliteit en zal ook de float minder afdrijven. Tevens zal ook het topje verder uit het water komen zodat deze beter zichtbaar is. De Windbeater is verkrijgbaar in een 50,60 en 70 meter variant. Check voor meer informatie de website van Floats Online.

De Premier Windbeater is ontworpen om ook met wind nog steeds goed op de oppervlakte te kunnen vissen

Gardner Suspender

We sluiten deze 5x af met wat naar ons mening de meest afwijkende controller is. We hebben het dan natuurlijk over de Suspender van Gardner. Waar alle andere controllers je lijn min of meer over het water ligt tot aan de haak vis je de Suspender als een soort mini-hengeltje op afstand. Je haak aas raakt dan net het oppervlakte terwijl je haak en dus ook de onderlijn zich boven water bevinden. Een heel andere manier dus, wat juist misschien de uiterst voorzichtige vissen kan verleiden om jouw haakaas wel te pakken. Naast de originele Suspender is er ook een XL versie beschikbaar. Het grote verschil tussen beide, behalve de lengte, is dat het contragewicht bij de XL niet aanwezig is. Hiervoor gebruik je dus een gewoon lood, of nog beter een loodvervanger, een nadeel van dit systeem kan dus zijn dat dit gedeelte van de lijn juist door het water recht naar boven kruist tot aan de Suspender XL. Waar het voordeel natuurlijk is dat de rest van de lijn juist zich onder water bevindt terug naar je hengel. Check voor meer informatie de website van Gardner Tackle.

Gardner SuspenderDe Gardner Suspender is net even wat anders

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.