5x Handige Items (deel 3)

In deel 1 en 2 van '5x Handige items' kwamen al genoeg leuke tips voorbij. In dit derde deel zal ik stilstaan bij 5 nieuwe items die je goed kunt gebruiken en een aantal daarvan zijn dichterbij dan je zult verwachten. Hopelijk heb je hier wat aan!

Vochtvreters

In het najaar en in de winter regent het vaak. Dan komt het wel eens voor dat je je natte zooi in je auto moet gooien. Er zijn voor sommige auto's speciale matten om deze in de kofferbak te leggen, zodat je bekleding niet vies en nat wordt. Is je bekleding nu wel nat, ook door sneeuw aan je schoenen dan krijg je vocht aan de binnenkant van je voorruit. Vooral tijdens koude dagen is dit zeer irritant en gevaarlijk. Ik gebruik 2 vochtvreters die ik op het dashboard zet. Het helpt het meeste water uit je auto te krijgen.

Gebruik de natuur
Gebruik de natuur

Gebruik de natuur

Wanneer het wat warmer wordt komen de beestjes weer tevoorschijn. Als je dan bijvoorbeeld een week in het bos zit, net als ik in Polen, is het verstandig om je spullen in een boom te hangen. Ik had namelijk na ééndag al twee verschillende soorten mieren en oorwormen in mijn foudraal zitten. Op de foto zie je ook een groene ton. Daar heb ik tijgers en hennep in zitten zodat de ratten en muizen er niet bij kunnen.

Gebruik de natuur #2

Ik zet, na het koken, mijn koekenpan buiten. ’s Avonds koelt het af en komt er douw/condens in je pan en als het regent een laag water. Zo weekt het de aangekoekte etensresten los en maak je het jezelf gemakkelijk de volgende dag.

Een beetje dauw of regenwater kan handig zijn

Versterk de armen van je landingsnet

Ik heb mijn net nu al 12 jaar. Nadat voor de zoveelste keer een arm brak op het zwakste punt, vooraan bij het spreidblok, bedacht ik me om dit middels koperen buisjes te versterken. De buisjes pasten precies en het kostte weinig moeite om ze passend in de gietijzeren spreidblok te krijgen. Door middel van schuren kwamen ze er perfect in te zitten. Het kost wat moeite maar zoals je ziet, heb ik er al 12 jaar plezier van.

Versterk de armen van je landingsnet met koperen buisjes

Dek je boot af

Als ik een week ga vissen neem ik een oud grondzeil mee. Ik heb deze over van een oude brolly. Als je dan in de zomer een stortbui krijgt, hoef je niet telkens je boot leeg te gieten. Lastig als je electromotor en transducer stang eraan zitten, je emmers voer etc nog in de boot staan. Allemaal extra werk. Ik ben meer van het gemakzucht en maak het zeil met klemmen rondom vast als ik een flinke bui aan zie komen.

Het afdekken van je boot voorkomt frustratieHet afdekken van je boot voorkomt frustratie

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.