5x Throwing sticks

De throwing stick, oftewel werppijp, is een item om in een korte tijd een flinke hoeveelheid boilies op afstand op je stek te schieten. De laatste jaren heeft de werppijp een ware toevlucht genomen en zijn er anno 2018 tientallen aanbieders van hele deftige sticks. In deze editie van ‘5x’  bekijken we vijf bijzondere exemplaren van even bijzondere merken.

Bankside Developments Carbon Throwing Stick

1. Lukas Krasa Toray Cobra

Het Tsjechische LK Baits van Lukas Krasa is een aasfabrikant met daarnaast een grote variatie aan tackle. Zo hebben ze een eigen end tackle lijn, producten in samenwerking met het Italiaanse Advance, eigen rubberboten en handgemaakte hengels. Een van hun pareltjes is de recent uitgebrachte Lukas Krasa Toray Cobra. Deze hoogwaardige 3K carbon werppijp heeft een speciale curve welke ontwikkeld is door specialisten van de faculteit defensie. De werppijp is enorm lichtgewicht te noemen, slechts 51 gram, en door zijn ontwerp zeer accuraat. De werppijpen worden geproduceerd door het gerenommeerde Passvilan welke wereldwijd bekend staat om high end sportproducten gemaakt van carbon. Toch bedraagt de omgerekende prijs van deze machtige werppijp slechts 72,00 euro! Voor meer info surf je naar www.lkbaits.cz

De sublieme werppijp van Lukas Krasa

2. RidgeMonkey Carbon Throwing Stick

Toen ik zelf dacht dat de ideale curve van een werppijp wel was bereikt, kwam het Engelse RidgeMonkey met hun Carbon Throwing Stick op de proppen. Een high end werppijp van 3K carbon met een ovaalvormig handvat en een V-vormige buis. Deze V-vormige buis zorgt ervoor dat je boilies veel minder luchtweerstand ondervinden tijdens de lancering. Hierdoor worden je worpen meer accuraat en kom je verder. Naast deze gave features beschikt deze werppijp ook nog eens over een quickfiller om je werppijp snel van boilies te voorzien. De Carbon Throwing Stick van RidgeMonkey wordt geleverd met polskoord en beschermhoes. Hij is verkrijgbaar in zowel een 20mm als 26mm uitvoering en de prijzen beginnen rond de 80,00 euro per stuk. Deftig spul!

De quickfiller op de Carbon Throwing Stick van RidgeMonkey

3. Orient Rods AnacondaS

De AnacondaS Throwing Stick van Orient Rods was tijdens de afgelopen VBK en KSN meetingen al een groot succes. Deze zeer hoogwaardige werppijpen zijn gemaakt met behulp van thermo compression technology en zijn qua materiaal een hybride van carbon en kevlar. De buiging van de buis naar achteren is een gepatenteerde slimmigheid waardoor bij het schieten van boilies, deze niet gaan draaien. Dit zorgt ervoor dat je verder en accurater kan werpen. Volgens Orient Rods zijn hierdoor zelfs afstanden van 130m tot 140m te bereiken! Deze 120 centimeter lange werppijp is geschikt voor boilies tot 24mm en elke werppijp wordt geleverd met een neopreen sleeve. De kosten voor dit stukje kwaliteit bedragen net geen 130,00 euro en je bestelt hem bij Markerworld. 

De kwalitatief hoogwaardige AnacondaS van Orient Rods

4. ACA Carbon Throwing Stick

ACA staat voor Anglers Charity Auctions en is een Engelse liefdadigheidsinstelling die geld ophaalt voor mensen die het een stuk minder hebben dan wij. Dit financieren ze doormiddel van persoonlijke donaties en de verkoop van speciale gelimiteerde producten. Momenteel staat in hun webshop zo’n gelimiteerd product te koop en dat is de ACA Carbon Throwing Stick. Deze werppijp is re-branded en werd voorheen verkocht als de Frank Warwick Carbon Throwing Stick. Met de kwaliteit van deze werppijp zit het overigens wel snor. Hij is namelijk ontworpen en vervaardigd door het gerenommeerde Engelse Harrison. Door de flinke curve van de werppijp is hij bedoeld voor extreem verre worpen. De kosten voor dit speciale product bedraagt 77,00 pond inclusief verzendkosten, wat neerkomt op circa 87,00 euro. 

De gelimiteerde ACA Carbon Throwing Stick

5. Nash Tackle Cyber-Lite Throwing Stick

Het laatste product wat ik wil benoemen is qua merk misschien wat meer mainstream. Toch is de Cyber-Lite Throwing Stick van Nash Tackle een verhaal apart en daarom zeker het vermelden waard! Het ontwerp van deze ‘stripped’ werppijp is van origine van Solar Tackle die met hun Sharpshooter toentertijd furore maakte. Deze werppijpen beschikken slechts over een rails waarover de boilie rolt waardoor je veel minder luchtweerstand en luchtdruk opbouwt dan bij een dichte buis. Hierdoor kan je nog accurater en verder werpen. De variant van Nash Tackle is er eentje gemaakt van 1K carbon, is supersnel te laden, bruikbaar voor boilies van 14mm tot 20mm en is tijdens het werpen nagenoeg geruisloos. Hij wordt verkocht in twee groottes, te weten een Cyber-Lite en Cyber-Lite Stealth variant. De prijzen starten bij 55,00 euro.

Een bijzondere verschijning, de Cyber-Lite Throwing Stick van Nash Tackle

Kortom

De markt wordt momenteel overspoeld door echt waanzinnige werppijpen van even gave merken. Naast bovenstaande werppijpen zijn er nog tal van kwalitatief hoogwaardige werppijpen te koop in vele prijsklassen. Bepaal voorafgaand aan je aankoop wat voor werppijp jij nodig hebt in je visserij. Een goede werppijp kost namelijk best wat euro’s en die groeien nog steeds niet aan de boom. Mijn tip is om er altijd eentje in de winkel te kopen. Dan kan je zo’n werppijp even vasthouden en bepalen of de lengte en gewicht passen bij jouw postuur en visserij. Je zal niet de eerste zijn die thuiszit met een tennisarm na het veelvuldig wegsmijten van kilo’s boilies!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.