5x Topproducten van Decathlon

Anno 2018 is de wereld nog nooit zo bereikbaar geweest. Hengelsportartikelen kunnen we werkelijk over de hele wereld kopen en merken en producten die eerder lastig te vinden waren, zijn tegenwoordig betaalbaar te verkrijgen. Platformen als Aliexpress, Pecheur.com én Decathlon bieden daarnaast betaalbare tackle dat kwalitatief ook nog eens prima is. De Franse sportketen Decathlon verkoopt al sinds jaar en dag hengelsportmateriaal. Naast hun eigen merk Caperlan, verkopen zij ook producten van Dynamite Baits, Starbaits, Carp Spirit, Fox, Prologic, Daiwa, Shimano, Techni-Peche en Sensas. In het merkenaanbod is duidelijk het grote aandeel van Franse merken zichtbaar. Toch bieden juist die merken perspectief! In dit artikel laat ik je vijf kwalitatieve en vooral betaalbare producten zien die zeer zeker de moeite waard zijn. Laten we beginnen!

1. Caperlan Gooster Pellets

We beginnen dit artikel direct met eigenlijk de beste koop die Decathlon te bieden heeft en dat zijn de Gooster Pellets van Caperlan! Caperlan heeft een veelvoud aan diameters en smaken in het assortiment waarvan ik vooral de visachtige pellets al jarenlang gebruik. In feite zijn er twee verschillende ranges. Je hebt namelijk de kleine 700 gram zakjes en de grote 5 kilo zakken. De kleine 700 gram zakjes bevatten vooral pellets met een smaakje zoals bloodworm, hennep, fishberry, babycorn of scopex. Deze zakjes moet je NIET hebben! Voor 4,30 euro de zak kan je betere pellets krijgen. Juist de 3 en 5 kilo zakken met vispellets zijn geniaal! Zo kost 5 kilo 10mm pellets nog geen 13,00 euro en betaal je voor een zak 3mm vismeelpellets 9,00 euro! Met de kwaliteit zit het overigens wel snor. Op de verpakking staat, geheel in lijn met NVWA, de gehele ingrediëntenlijst vermeld en zijn de waardes mijns inziens niet verkeerd. Deze pellets zijn dan ook een tip voor de pellet liefhebbers!

De Gooster vismeelpellets van Caperlan zijn voordelig en goed!

2. Carp Spirit Soluron PVA

In het assortiment van Decathlon is ook PVA te vinden van diverse merken, waaronder het Franse Carp Spirit. In juni 2015 testte ik nog voor CarpFeeling de Soluron PVA-zakjes en constateerde ik al dat de oplostijd en de prijs heel aardig is van dit product! In deze Soluron range zijn diverse betaalbare producten te vinden. Van de bekende PVA-string voor 2,00 euro tot 10 meter 22mm funnelweb voor nog geen 10 euro. Een navulling funnelweb van 50 meter kost 4,00 euro en 3M PVA-zakjes starten bij 2,00 euro per 10 stuks. Dat zijn nog eens prijsjes!

Soluron PVA-string lost snel op. 

3. Caperlan Ballast Link

Waar de grote merken niet thuis geven als het gaat om loodsubstituten, zo kwam er in 2017 een loodinnovatie uit onbekende hoek. Decathlon heeft als missie om zo zuinig mogelijk met het milieu om te gaan en Ballast Link van Caperlan is hiervan het resultaat. Ballast Link is de eerste commerciële versie om grove stenen te gebruiken als werpgewicht. Voor een volledige beschrijving van dit product verwijs ik je naar mijn review van juni 2017. Twee van deze bandjes worden aangeboden op een blister voor circa 2,79 euro de stuk.  Helaas betreft Ballast Link momenteel een uitloopproduct. Mocht je nog een simpele manier zoeken om stenen als werpgewicht te gebruiken, dan is het zaak om even de dichtstbijzijnde Decathlon vestiging op te zoeken!

Caperlan Ballast Link, het milieuvriendelijke alternatief voor lood.

4. Caperlan Cooked Particles

Nieuw in het assortiment van Caperlan is de Cooked serie. Diverse kant-en-klare particles in potten van 1,5 liter. In deze nieuwe serie zijn diverse varianten verkrijgbaar als Corn Mix, Tiger nut, Tiger nut Vanilla, Tiger nut Spicy, Hempseed, Hempseed Spicy, Lupin en Seed Mix. Alle particles zijn PVA-vriendelijk en de productbeschrijving op de verpakking bevat de volledige samenstelling van de inhoud. De prijzen per pot starten van 4,69 euro voor de Corn Mix en lopen op tot 8,99 euro voor de geflavourde tijgernootvarianten. Zeer interessant voer om je smikkelmix mee te verrijken!

In de Caperlan Cooked range zijn diverse soorten (geflavourde) particles verkrijgbaar.

5. Verkrijgbaarheid van Techni-Peche

Als allerlaatste wil ik niet direct een product benoemen maar een merk. Via Decathlon is het namelijk ook mogelijk om producten te kopen van het Franse Techni-Peche. In Nederland is Techni-Peche een tamelijk onbekend merk. In Frankrijk echter, is Techni-Peche een grote speler met een bizar assortiment aan producten voor vele visdisciplines. Het Techni-Peche assortiment op Decathlon is helaas nog niet zo groot en of dit groter zal gaan worden is nog maar de vraag. Momenteel is onder andere PVA en imitatiemais te koop van dit merk en dat zijn interessante meepakkers bij een bestelling!

Multi-colour imitatie mais van Techni-Peche

Kortom

Door een veelvoud aan aangeboden merken en hun eigen Caperlan range, is Decathlon een interessante partij geworden om je tackle te kopen. Vooral in de Caperlan range zitten zeer interessante producten die echt prima zijn. Waar vind je anders tungsten line aligners voor 2,99 euro, rolletjes braid voor 6,99 euro of boiliehoedjes voor 2,49 euro? De verzendkosten bedragen per bestelling 3,95 euro, wat goedkoop te noemen is en boven de 50,00 euro is verzending zelfs gratis. Probeer het eens zou ik zeggen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.