Berg je vispas goed op!

De meeste van ons weten natuurlijk dat we allen een vispas nodig hebben  om te mogen vissen op de Nederlandse wateren. De meeste zullen deze vispassen opbergen in hun portemonnee of vistas.  Plaatsen die natuurlijk uiterst geschikt zijn maar niet goed zijn voor de vispassen in kwestie. Voor de vissers die jaarlijks een nieuwe pinpas nodig hebben weten wel waarom de portemonnee niet de beste plaats is voor het opbergen van pasjes. Vooral wanneer de portemonnee in de kontzak wordt gedragen, raken de passen snel krom en beschadigt. Voor vispassen geldt dit natuurlijk ook.


Een open boek..

Ook de vistas lijkt de juiste plek maar wanneer je papieren los in de tas liggen kan het nog weleens voorkomen dat ze nat worden en daardoor onleesbaar. Pasjes raken door vocht ook beschadigd waardoor je vispassen onleesbaar en dus ongeldig worden. er zijn enkele manieren om je vispassen wel goed op te bergen. Enkele daarvan zijn als volgt.

Het Xl vismapje van Sportvisserij Nederland
Het xl vismapje is speciaal gemaakt voor het opbergen van al je vispapieren. Het mapje biedt plaats voor drie vispassen, de landelijke lijst van viswateren, lijst met aanvullingen en verenigingslijsten. Zo kun je al je papieren netjes bij elkaar opbergen en heb je altijd alles bij de hand wanneer je een eventuele controle krijgt.  Het mapje neemt weinig plek in, in de vistas en kan zo makkelijk worden meegenomen. Een perfect middel om je vispapieren netjes en geordend te houden! De prijs van de mapjes ligt op 7,50 euro exclusief verzendkosten.

Het vismapje XL van Sportvisserij Nederland,
biedt plaats aan al aan je vergunningen..


Diem Smokers Pouch

De Smokers Pouch van Diem is eigenlijk ontworpen voor het droog opbergen en vers houden van je shag. Toch is dit product zeer veelzijdig en door de velen inserts aan de binnenkant uiterst geschikt om je vispapieren in op te bergen! De pouch is voorzien van een kwalitatieve rits die 270 graden rondom geopend kan worden. de pouches zijn verkrijgbaar in camou print (Brushed Camo) en effen groen (Military Green) de prijs van de Smokers Pouch ligt rond de 12,00 euro.

De Smokers Pouch van Diem Angling..

De XS Case van B&W Outdoor
Je vispapieren kunnen zoals net gezegd slecht tegen water. ondanks dat bovenstaande pouches bescherming bieden tegen vuil en vocht, is er geen betere manier om je papieren vochtvrij te bewaren dan een waterdichte zak of box. Op de markt zijn vooral bij de outdoorshops verschillende middelen als waterdichte zakjes verkrijgbaar om papieren droog te bewaren. Een alternatief zijn de nieuwe XS cases van B&W Outdoor. Deze cases zijn waterdicht, vuilbestendig, kunnen tegen een stootje, lichtgewicht en vooral stylish vormgegeven. Met een afmeting van 12cm bij 7,5cm en een dikte van 4,5 cm, zijn deze cases ook nog eens van een fijn formaat te noemen. Natuurlijk zijn deze cases niet alleen geschikt voor het drooghouden van je vispapieren. Denk eens aan de Ipod, de digitale camera, telefoon of GPS. De mogelijkheden zijn eindeloos! De Xs cases zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, camou, oranje en oranje/zwart varianten. De kosten bedragen 29,95 euro.

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.