Carpscene Lifestyle - deel 8 (Brew Edition)

Bron foto header: Nene Valley Kettles

Een koude voorjaarsochtend in mei. Slierten mist dwalen over het nog spiegelgladde wateroppervlak. Op de kant staat de onvervalste percolator te ronken en vervliegen de koffiegeuren met het ontwaken van de natuur. Een Javaanse Jongens driekwart wordt gerold, De tabak ontbrandt. Bovenstaande was lange tijd voor mij één van de geneugten van het vissen. Het roken heb ik lange tijd geleden al vaarwel gezegd maar de geur van dampende koffie bleef. Ontwaken in de natuur met een bakkie zwart. In deze speciale Brew Edition staan we stil bij diverse cult items voor dat perfecte bakkie zwart of die sterke bak thee. In deze editie kleding en wannahaves van merken als Karpr Clothing, Indi.Kettle, Snugpak, Wild Waters, Nene Valley, Cotswold Aquarius, Aeropress, Clipper, Zebra Thailand, Navitas, Brava Fabrics en Kelly Kettle. 

Indi.Kettle

We starten deze speciale editie in Duitsland en wel bij het bijzondere Indi.Kettle van Martin Höpfel. In 2019 startte hij zijn custom bedrijf in het graveren en upgraden van carpy cookware en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Door een combinatie van custom grafeerwerk, spuitwerk en handgebonden paracord handvatten creert hij supergave kettles die niet misstaan in de tarty niche. Voor meer informatie en een impressum van zijn werk surf je naar; www.indi-kettle.de

Gepersonifieerde kettles van het Duitse Indi.Kettle.

Karpr Clothing Coffee Tee

De percolator, het iconische hoekige design van Bialetti is zo herkenbaar dat dit product weinig onderbouwing behoeft. Karpr Clothing brengt in hun nieuwe voorjaarscollectie een speciale Coffee Tee uit in zandkleur voorzien van een origami achtige print van the good old pruttelaar. Het shirt is gemaakt van 100% katoen en heeft 180GSM fabric weight. Zware kwaliteit dus! Scoor hem via; www.karpr.com

The good old percolator.

Wild Waters Vinyl Sticker Collections

Over watercarriers gesproken, het pimpen van baitbuckets, tackleboxen en watercarriers zien we steeds vaker aan de waterkant. Dit komt mede door de nieuwe hype van sticker packs. Ook het Engelse cultmerk Wild Waters heeft momenteel twee collecties vinyl stickers in hun assortiment met hun unieke en niet alledaagse designs. Je scoort ze door even te surfen naar; www.wild-waters.co.uk

Het alziende oog van Wild Waters.

Snugpak Aluminium Drinking Bottle

Voor de langere sessie is het hebben van een watercarrier geen overbodige luxe voor zaken als koffiezetten, het doen van een afwas of om gewoon om op te drinken. Doe je een dagsessie dan kan een kleinere drinking bottle met een inhoud van een halve tot hele liter voldoende zijn. De meest gave versie op de markt is er tevens ook eentje die je niet zomaar meer kan vinden. Het Engelse outdoormerk Snugpak, bekend van hun samenwerking met Fortis Eyewear, bracht ooit zowel in halve literage als in hele liters een Aluminium Drinking Bottle op de markt. Ze waren daarnaast verkrijgbaar in zowel olive green als in een zwarte variant. Beide kleurvarianten waren in contrakleur voorzien van het onmiskenbare Snugpak logo. Zoek je dus nog een compacte water bottle voor de korte sessie, probeer er zo eentje te scoren! Zo hier en daar worden ze nog aangeboden. 

Water Bottles voor de korte sessies. 

Navitas Stove Top Espresso Maker

Waar Engelse carpisten vooral theedrinkers zijn, zo vindt je aan de Nederlandse en Belgische waterkanten vooral percolators terug en dan natuurlijk vooral de originele versie van Bialetti. Navitas bracht een tijdje geleden een van de eerste percolators op de markt speciaal voor de karpervisserij. Deze Stove Top Espresso Maker is uitgevoerd in een donkergroene kleur met het bekende Navitas logo in het geel. Je maakt er 300ml koffie mee en je vindt hem bij de bekende Navitas verkooppunten. Overigens maak je met een percolator geen espresso maar daar later meer over!

De espresso maker van Navitas. 

Nene Valley Kettles

Het eerste bedrijf wat ooit begon met het customizen van cookware was Nene Valley Kettles van Ben Redley. Zijn graveerwerk is van meesterlijke aard en door de jaren heen bleef het niet bij enkel fluitketels. Anno 2020 is vrijwel alles mogelijk als het materiaal maar te graveren is. Zoek je dus nog een customised kettle dan is Nene Valley Kettles the place to be. Je vind ze op Facebook of door even een mailtje te doen aan M2 Bait & Tackle. 

A higher state of tartyness. 

Aeropress Coffee Maker

Wie fan is van Gareth Fareham en de masterfilms die hij maakt voor Thinking Anglers en Sticky Baits zal wellicht het volgende product wel herkennen. Gaz maakt namelijk gebruik van een Aeropress voor het maken van koffie. Een handige tool die je voorziet van een papieren filtertje en een beetje koffie en welke je opgiet met heet water. Daarna pers je als het ware het water door het zeefje en krijg je een heerlijke bak koffie. Waar het hete aluminium van de percolator je koffie nog weleens verbrand, zo is dit met de kunststof Aeropress wel anders. Een aanrader voor de alternatievelingen of koffie puristen! Je koopt ze onder andere hier.

Koffie maken Fareham style. 

Clipper Lighter Matte Black

Het Engelse aansteker merk Clipper Lighter is nauw verbonden met de UK karper scene. De helden van toen gebruikten allen ongetwijfeld een Clipper voor het aansteken van hun brander of het oplichten van hun peuk. Een Clipper is zo’n nostalgisch product die ook in mijn vistas al jarenlang te vinden is. Recent kwam ik op Mallorca een enorme winkel vol tegen waaronder een ubergave metalen Matte Edition. Ben je nog opzoek naar een all time classic, scoor dan een Clipper. Ze zijn hervulbaar dus je kan er lang mee doen. Er zijn zelfs diverse Engelse custom bedrijfjes die deze aanstekers ombouwen tot hangers! 

Engelse nostalgie. 

Kelly Kettle

Het product met de meest nostalgische waarde. Dé kettle voor de echte puristen onder ons. Wie ooit met een Kelly Kettle heeft gewerkt weet hoe enorm onpraktisch dit product kan zijn maar hoeveel sfeer je ervoor terugkrijgt. Een Kelly Kettle is een ketel met in het midden een schoorsteen voor de afvoer van vuur/rook van het brandertje eronder. Dit brandertje werkt niet op gas of brandstof maar op simpelweg alles wat je bij elkaar kan sprokkelen. Je maakt als het ware een fikkie van takjes, blaadjes en papier en creert zo je warmtebron. Niet ideaal op die regenachtige dagen maar het bereiden van warm water wordt zo echt een ding. geef toe, we vervelen ons na ettelijke uurtjes geen beet al snel. Dan geeft zo’n Kelly Kettle je echt wat om te doen. Wil je ook Chris Yates stijl water opwarmen? Je scoort dit superfraaie Engelse product onder andere via bushcraftshop.nl

Voor de echte puristen onder ons. 

Brava Fabrics How to Moka T-shirt

We hadden het er net al even over, de good old percolator. Wat weinige weten is dat de bekende percolators van bijvoorbeeld Bialetti helemaal geen espresso makers zijn maar zogenaamde mokkapotjes. Het maken van espresso hoort namelijk onder druk te gaan terwijl bij een mokkapotje door warmte het kokende water opstijgt. Een sterk bakkie krijg je zeker! Een gaaf shirt van Brava Fabrics is hun How to Moka T-shirt. Een 100% katoen shirt met een gave print die de anatomie van het mokka potje laat zien. Een musthave voor de liefhebbers! Voor meer info surf je naar; bravafabrics.com

De anatomie van een mokka potje. 

Zebra Thailand Mugs

We sluiten af met nog een klassieker, de dunwandige metalen mokken van het Thaise Zebra Stainless. Waar anno 2020 de markt overspoeld wordt met de meest gave mokken van keramiek of emaille, zo is er een kleine niche van vooral oudere vissers die hun koffie of thee drinken uit een rvs beker. Een rvs beker is gemaakt voor het leven, is goed schoon te maken, is robuust en kan tegen een stootje. Je zal ongetwijfeld je lippen of vingers branden wanneer de koffie heet gedronken wordt maar dat moet je ervoor over hebben. Zebra Stainless is goed te verkrijgen via diverse kookwinkels. De mokken zijn in diverse maten te koop waardoor er altijd eentje past bij jouw consumptiegedrag. 

Praktisch onverwoestbaar en klassiek.

Cotswold Aquarius Water Hauler

Je kan je watercarrier natuurlijk volplakken met stickers van jouw merken. Misschien nog wel fraaier is de aanschaf van een Water Hauler van het hoogstaande Engelse Cotswold Aquarius. Deze Water Hauler biedt plaats aan een 5 liter jerrycan, een 1 liter fles en een halve liter fles waardoor je maar liefs 6,5 liter water makkelijk mee naar de waterkant kan dragen. Doordat het water in handzame formaatjes zit, hoef je niet met een 5L jerrycan je kettle bij te vullen maar giet je voor een kleine (af)was wel snel veel water in een teil. Hij is verkrijgbaar in zowel Woodland camo als in olijfgroen en voor meer info en prijzen surf je naar; http://www.cotswoldaquarius.co.uk

Een handige draagtas voor je water. 

More to come!

En we zijn aan het einde gekomen van deze speciale Brew Edition. De volgende keer hebben we weer de meest gave kleding en musthaves voor je in petto van merken als Misty Mornings, The Ridge en Vass. Stay tuned!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.