Coat je lood

De laatste paar weken hebben we regelmatig voor de CarpCam gevist. Ontzettend spannend natuurlijk, maar vooral ook erg leerzaam. Wat ons onder andere erg opviel was dat het door ons gebruikte lood erg afstak op een zandbodem. Dit in tegenstelling tot de tubing en de rig, wat vaak zo goed als onzichtbaar was onderwater. De meeste fabrikanten gebruiken als coating een donkere tint. Dit terwijl de meeste vissers hun haakaas op een harde zand- of grindplaat leggen. In troebel water zal dat waarschijnlijk weinig tot geen verschil maken. Toch zijn de meeste zandputten vaak kraakhelder en op dit soort wateren loont het des te meer om je lood zelf te coaten zodat het samen met de rest van je montage, in z’n geheel wegvalt tegen de bodem.

Het is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een gasbrandertje, wat stukken lood, een tang om het lood boven de brander te houden en een bakje waar je een paar handjes met bodemzand uit het betreffende water in doet.• Het zand laat je vervolgens staan tot het kurkdroog is.


• Als het zand opgedroogd is, verwarm je een stuk lood totdat de plastic coating zacht wordt.


• Wanneer de coating gesmolten is plaats je het stuk lood in het bakje en zorg je ervoor dat het volledig bedekt wordt met zand.  


• Wacht tot de coating weer is uitgehard en je camou lood is klaar!  Let op, ook nadat de coating weer hard is geworden blijft het lood nog een poosje bloedheet. Wacht dus even met oppakken of doe dit met de tang.

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.