Custom Leads

Lood is en blijft een van de meest essentiële onderdelen in onze rigmontages. De revolutie van lood hebben we hier op CarpFeeling ooit al eens beschreven en in mijn laatste artikel over lood 2012 sprak ik al over loodcoatings 2.0. In dit artikel gaan we kijken naar 4 Engelse Custom bedrijfjes die werkelijk prachtige loden maken met unieke coatings. Door het toenemende aantal karpervissers aan de waterkant wordt de dressuur op velen wateren steeds hoger. We moeten als visser zijnde nog inventiever zijn en beter letten op loodcamouflage. Met de loden die hieronder benoemd staan moet dat zeker lukken!


We hebben op CarpFeeling al vaker gesproken over goed camouflage lood. Onder andere de loden van het Engelse Carpsmart.net, Armaled, Atomic Tackle, JXT Leads, Stealth Tackle, Lincs Leads, Custom Angling Solutions en The Lead Shed, loden van het Duitse Carpleads.de of loden van het Amerikaanse Excalibur of Franse Prowess zijn al aan bod gekomen. Ook in Nederland en België is custom lood te vinden zoals de AB loden van Apeldoornse Boilies, de prachtige steenloden van Ron van der Ham of loden van het Belgische EFB Baits. Daarnaast is er voor thuishobbyisten genoeg voorhanden om zelf lood te maken met producten van CJT Developments of Lamg Carp. Toch is het nog mogelijk om buiten bovenstaande merken lood te verkrijgen met een nog hoger camouflage gehalte.


Loodmallen van Lamg Carp


Carpy Chris Carp Leads & Tackle

Carp Chris, hierna te noemen CC, is een klein Engels custom bedrijfje wat lood hoog in het vaandel heeft. Tot nu toe ben ik nog geen bedrijf ter wereld tegengekomen wat maar liefs 19 verschillende coatings kan leveren! Buiten de kleuren die we allen kennen, heeft CC ook zogenaamde Natural Coatings. Deze coatings zijn gemaakt van producten die gewoon uit de natuur komen als zand, gedroogd blad of gedroogd wier. Daarnaast is het mogelijk dat ze loden maken die passen bij jouw water. Het enige wat je bijvoorbeeld hoeft aan te leveren is wat zand uit jouw thuiswater en hun maken er loden van. Een unieke service!


Zand en bladloden van Carpy Chris Leads & Tackle


Voor meer informatie: www.carpychris.co.uk
 


Kevsleads

Ook Kevsleads is een klein Engels Custom bedrijfje met hele aardige loden in het assortiment. Kevsleads zag als bedrijf het licht in 2009. Door vraag van vrienden en onbekenden besloot Kev om ook loden te gaan fabriceren op grotere schaal om ze te verkopen aan hengelaars die geïnteresseerd waren. Dit resulteerde in een selectie van 6 types lood, 3 kleuren en de mogelijkheid om te kiezen voor een ruwe of soepele coating. Kevsleads is bijzonder om de prijs/kwaliteitsverhouding van de producten. De coatings zijn namelijk van een sublieme kwaliteit terwijl de prijs voor een loodje net over de euro ligt. Daarom is Kevsleads het vermelden waard!


Inline lood van Kevsleads


Voor meer informatie: www.kevsleads.co.uk
 


Potty’s Leads

Net als eigenlijk alle bedrijfjes uit deze lijst is ook Potty’s opgericht vanuit de hobby. Wat begon met het maken van loodjes om de prijs te drukken groeide uiteindelijk uit tot een loodexpert met een groot assortiment aan gewichten, maten, vormen en kleuren lood. Dit resulteerde in 12 verschillende vormen, minimaal 10 verschillende coatings en keuze uit 8 loodgewichten. Daarnaast verkopen ze marker leads die verkocht worden onder de naam Feature Finding Leads en speciale loden genaamd KWM Leads. KWM Leads zijn distance loden met kleine vinnetjes. Hierdoor is het mogelijk om op verre afstanden nog meer accuraat te gooien!

 


Loden van Potty’s Leads


Voor meer informatie: www.freewebs.com/pottyscheapleads
 


Lucky Leads

En dan gaan we naar de absolute top als het gaat om camouflage lood. Het Engelse Lucky Leads is een klein bedrijfje wat zich helemaal richt op camouflage lood. Toch ontwikkelen ze met maar liefs 6 ontwerpers loden met de meest natuurlijke coating die ik ooit had gezien. De loden zijn verkrijgbaar in alle denkbare loodvormen en 7 coatings waaronder 5 Natural Coatings. Ik kan enorm veel lullen over deze loden maar om echt een impressie te krijgen van deze topproducten dien je het beste even de site te bekijken. Lucky Leads maakt voor mij de allerbeste gecoate loden ter wereld. Nooit eerder was ik een dergelijke coating die zo goed is uitgevoerd tegengekomen. Daarbij komt nog dat de loden net iets meer als een euro per stuk kosten wat dit product zeer interessant maakt!

 


Mooier kunnen we het niet meer maken! Loden van Lucky Leads


Voor meer informatie: www.luckyleadsdirect.com

Lood zullen we als karpervissers altijd nodig hebben totdat het loodverbod echt in zal gaan. De keuze aan goede loden is enorm en via de velen grote merken is een enorm scala aan maten, vormen en kleuren verkrijgbaar. Ook de grote merken durven tegenwoordig out of the box te denken en we zien niet enkel en alleen meer glimmende effen plastic coatings. Met de komst van loden van Taska Tackle, Avid of MCF is al heel wat veranderd om nog maar niet te spreken over Pallatrax, Armaled, Anchor Tackle en Atomic tackle. Wil je echt iets bijzonders wat nog met passie is gemaakt en een unieke camouflage heeft, durf dan eens loodjes te bestellen bij bovenstaande Engelse custom bedrijven. Ik kan je bijna garanderen dat het niet tegen zal vallen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.