Daiwa SS2600 upgrades: Esthetic Bail Kick Roller upgrade

Als we kijken naar het customizen van Daiwa SS2600 molens dan zijn juist inwendige upgrades niet direct de eerste upgrades waar je aan denkt. Esthetische upgrades als zwarte of zilvere molenspoelen, gave slipknoppen of molenhendels zijn onderdelen die je vaker ziet. Toch zijn dit juist optische upgrades die vooral heel wat euro’s kosten. Wist je dat een zwarte molenspoel bijna 70 euro de stuk kost? Zelfs het vervangen van je molenhendel kan een zelfde bedrag per molen bedragen en dat zijn heel wat euro’s. In de upgrade die ik vandaag met je wil bespreken, laat ik je zien hoe je de bail kick roller van je molen kan vervangen voor een gekleurd exemplaar. Deze kleine optische aanpassing kost nog geen 5 euro per stuk maar zorgt ervoor dat je molen afwijkt van alle anderen. Laten we beginnen!

Een rode bail kick roller upgrade valt op!Een rode bail kick roller upgrade valt op!

Bail kick roller

De bail kick roller is een bekende verschijning op Daiwa Tournament molens maar heeft door de tijd heen niet echt meerwaarde voor karpervissers. Dit onderdeel begeleidt als het ware je molenbeugel wanneer deze openstaat. Door de roller klapt tijdens het draaien op deze manier je beugel in. Het eerste custom bedrijf wat aan de slag ging met het customizen van deze bail kick roller was het Engelse Custom Reels UK. Mede door hun getriggerd heb ik zelf de schroevendraaier erbij gepakt en ben ik gaan kijken wat deze optische upgrade met zich mee brengt. Ik kan je vertellen, het is zeer eenvoudig!

De originele bail kick roller en de variant van Kudos Tackle

Kudos Tackle

De roller zelf is niets meer dan een kunststof zwart schijfje wat iets trapezevormig is. Deze vorm is misschien functioneel maar niet nodig. Ik heb de roller gedemonteerd en met een schuifmaat de maat opgenomen. Deze roller zit van origine door middel van een inwendige nylon bus op een pennetje. Ik heb ervoor gekozen om deze nylon bus te behouden en de maten zo opgenomen dat deze straks teruggeplaatst kan worden in de nieuwe roller. De afmetingen heb ik vervolgens via M2 Bait & Tackle aan Kudos Tackle laten weten. Zij kunnen vrij gemakkelijk dit soort schijfjes draaien uit acryl in bijna elke kleur die je wenst. Mijn keuze viel op rood wat samengaat met de andere al standaard rode accenten op mijn SS2600 molen.

De afmetingen van de bail kick roller

Bovenstaand kan je de maat vinden van de Daiwa SS2600 roller zodat je niet zelf meer aan de slag hoeft met een schuifmaat. Bestellen van je roller in je favoriete kleur kan makkelijk door even Marc en Chantal Musch te benaderen van M2 Bait & Tackle. In onderstaande vlog laat ik je zien hoe je vervolgens ook jouw bail kick roller kan customizen.

Veel kijkplezier gewenst!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.