De gaafste rodpods van dit moment!

Bron coverfoto: Carpfeed.com

Elk jaar weer komen er van fantastische merken werkelijk waar prachtige rodpods op de markt. De kwaliteit van de gebruikte materialen lijkt steeds hoger te worden en door vernieuwde productieprocessen worden rodpods gemaakt die voorheen nooit mogelijk waren. In dit artikel laten we de gaafste rodpods van dit moment zien. Wat is er anno 2018 aan ‘tarty’ rodsupport materiaal te koop en bij welke merken moet je zijn? Pak alvast maar je slabbetje want bij onderstaande pods is kwijl gegarandeerd!

De limited edition P1 ID Tags werden geleverd bij de eerste batches van de nieuwe P1 serie.

Custom Angling Solutions Resolute Compact Pod

We beginnen dit artikel in Engeland en wel bij de rodsupport makers van Custom Angling Solutions. Dit gerenommeerde bedrijfje maakte ooit furore met hun buzzerbars voorzien van een waterpasje. Anno 2018 maken zij nog steeds fantastische banksticks, buzzerbars en rodpods van aluminium, roestvaststaal en zelfs titanium. Ook maakten ze al een paar jaar rodpods, maar vaak op bestelling. Daar is verandering in gekomen met de introductie van de Resolute Compact Pod! Een compacte lichtgewicht rodpod van Satin Black geanodiseerd 6082 grade aluminium. Deze lage rodpod kent verstelbare poten en moederbalk en is verder te customizen naar wens. In Nederland is M2 Bait & Tackle verdeler van dit fantastische merk. Mocht je al wat kwijl uit je mondhoek hebben weggeveegd, dan moet je ze zeker even contacten! De prijzen voor Nederland zijn voor deze rodpod nog niet bekend. De Engelse richtprijs voor de 2-rod versie bedraagt rond de 280,00 euro.

De compacte Resolute Compact Pod van Custom Angling Solutions

Solar Tackle P1 Worldwide Pod

We konden er natuurlijk niet omheen om ook de fantastische P1 range van Solar Tackle mee te nemen in deze update. Onlangs hebben ze hun Sodpod en Worldwide Pod eens flink onderhanden genomen wat resulteerde in de P1 series. Ten opzichte van de conventionele RVS en Carbon Effect rodpods, zijn vooral de pozilocks en de collars opnieuw gedesigned. Deze stelknoppen zien er verdomd sexy uit en bieden vanuit praktisch oogpunt ook meer grip om ze vast te draaien. Een ander, meer esthetisch punt, zijn de kleine stukjes 1K carbon die aan de uiteinden van de banksticks en buzzerbars zijn verwerkt. Het is een klein detail maar het geeft deze pods nog meer klasse. Uiteraard heeft deze rodpod nog meer gave en vooral praktische features als een Drop-in Goalpost Style en geïntegreerde Pod Anchors. Kortom, schoonheid en functionaliteit zoals we gewend zijn van Solar! De prijs van een standaard P1 Worldwide Pod ligt rond de 350,00 euro. De Euro versie met verlengde poten kost 460,00 euro.

De P1 Worldwide Pod van Solar Tackle is een fantastische verschijning!

ESGF Super Rivier Pod

Ook in Nederland wordt niet stilgezeten en verkoopt ESGF een vernieuwde versie van hun Rivier Pod. Het betreft hier de Super versie welke voorzien is van steeds meer vernuftige toevoegingen. Deze Super Rivier Pod is gebaseerd op de alom bekende koningin der rodpods en dat is natuurlijk de Globetrotter van Solar Tackle. De versie van ESGF is geheel uit roestvaststaal vervaardigd en gaat mee voor het leven. Hij wordt standaard geleverd met voorpoten van 100cm, dubbele tri-post, 30cm korte achterpoten en speciale koppelstukken voor bevestiging van de poten. De voorste poten worden met een verstelbaar koppelstuk geleverd zodat je de poten zodanig kan stellen dat zelfs de steilste oever geen probleem meer vormt. Ook worden er scharnierbare buttcups bijgeleverd zodat je hengels ook bij een steile hengelopstelling niet uit de steunen vallen. De prijs voor dit vernuftig handwerk bedraagt 410,00 euro. Voor meer informatie surf je naar hun Marktplaats page.

Robuust en stevig, de nieuwe Super Rivier Pod van het Nederlandse ESGF

TopNotch Tackle Black & Silver Pod

Het Engelse TopNotch Tackle is hoofdzakelijk bekend om hun fraaie bivvy pegs. Naast deze pegs verkopen ze nog meer gave producten, waaronder hun Black & Silver Pod. Deze tarty rodpod is gemaakt van hoogwaardig zwart geanodiseerd aluminium in combinatie met fittingen van roestvaststaal. De combinatie van kleur maakt deze pod erg chique! Qua ontwerp betreft het een rodpod met dubbele moederbalk die zowel in lijn als in spideropstelling gebruikt kan worden. De standaard versie is een 3-rod variant, maar op aanvraag is het mogelijk om ook een 2-rod versie te bestellen. De prijs voor deze rodpod bedraagt 200,00 euro. TopNotch Tackle wordt in Nederland verdeeld door M2 Bait & Tackle.

De Black & Silver Pod van TopNotch Tackle mag er wezen!

JAG Products Zero° 290 Pod

CARP Zwolle 2018 zal het toneel zijn van de introductie van de gloednieuwe Zero °290 Pod! Deze rodpod van hoogwaardig 316 Marine Grade roestvaststaal is ontworpen voor de grote Europese bassins en rivieren. De oplettende tart heeft op CARP 2016 al even mogen snuffelen aan de prototypes die toen werden geshowd. Nu lijkt het erop dat het definitieve model er toch eindelijk is! De naam van deze rodpod is uiteindelijk voortgekomen uit een naamwedstrijd. Winnaar Colin Watson mocht hiervoor een waardencheque van 250 pond in ontvangst nemen. De rodpod zelf is er eentje met zeer gave features! Denk aan verwijderbare buzzerbars door middel van een uniek quick release system, poten die gesteld kunnen worden door middel van een ingeëtste gradenboog en vele instelmogelijkheden! De prijs van dit paradepaardje is nog niet bekend maar ik verwacht dat beginnen met sparen verstandig is.

Hoge kwaliteit van JAG Products

Nash Tackle Globetrotter Pod

Voor de liefhebbers van grote rodpods zijn er de laatste jaren veel alternatieven bijgekomen. Een aantal van deze rodpods staan bijvoorbeeld in dit artikel. Ook Nash bracht eind 2017 hun versie uit in de vorm van de Globetrotter Pod. Een skyhigh rodpod die, op de moederbalk na, veel weg heeft van de Worldwide Pod van Solar Tackle. Net als bij de Worldwide zijn de poten verstelbaar door middel van Ratchet Leg Locks. Deze aluminium rodpod is voorzien van fittingen van roestvaststaal. Hij is verkrijgbaar in een lage 3-rod variant met poten van respectievelijk 12 (30cm) en 13 inch (32,5cm). Er is ook een 4-rod versie met poten van 21 inch (53cm). Additioneel is een Extension Leg Kit verkrijgbaar met 36 inch (92cm) poten. De prijzen starten rond de 320,00 euro.

De nieuwe Globetrotter van Nash Tackle is een echte alleskunner.

Meccanica Vadese Nick ’95 Black & Satin

We eindigen dit artikel met een van de meest robuuste rodpods van dit moment en dat is de speciale Black & Satin uitvoering van de Nick ’95. Deze fraaie uitgevoerde uitvoering is voorzien van een Satin Black geanodiseerd aluminium frame. De 4 centrale poten van deze rodpod zijn over de gehele Twin Tube moederbalk te verschuiven waardoor je de rodpod in diverse opstellingen kan zetten. Van skyhigh tot zelfs enigszins compact. De moederbalken zijn zo ver uit te schuiven dat ook het plaatsen van 13ft. hengels geen enkel probleem is. De rodpod wordt als laatste geleverd met 3-rod buzzerbars en opbergtas. Het prijskaartje van deze pod is alleen niet gering. De 3-rod versie kost 720,00 euro, de 4-rod versie zelfs net geen 750,00 euro. Voor Nederland is onder andere Markerworld verdeler van deze Italiaanse toppers.

De rodpod voor de grote bassins en rivieren!

Kortom

De keuze is reuze! Er komen steeds gavere rodpods uit die er niet enkel meer fraaie uitzien, maar ook erg duurzaam zijn. Bovenstaande rodpods zijn dan ook het topje van de ijsberg. Het is wachten op CARP Zwolle 2018 om enkele van bovenstaande modellen in het echt te gaan bewonderen. Ik zou zeker de stands van Nash Tackle, JAG Products, Solar Tackle en Markerworld niet voorbijlopen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.