De gaafste rodrests van dit moment!

Een vrij essentieel onderdeel van je bankware is de hengelsteun waar de cone en/of handvat van je hengel in ligt. Licht je hengel te los op de steunen, dan kan hij bij een flinke aanbeet immers uit de steunen vallen met alle gevolgen van dien. Naast functioneel mag een rodrest ook best wel cool eruit zien natuurlijk. In dit artikel toon ik je een aantal gave opties die de echte tarts onder ons zeker kunnen bekoren!

Cazbar Innovations Rodrests

Het Engelse Cazbar Innovations is meester in het bewerken van metalen, carbon, PFTE en acryl. Ook het vervaardigen van customized rodrests behoort tot hun mogelijkheden! Hierbij kan je zelf laten weten hoe breed de rodrest moet worden om zo ze precies passend te laten maken op de blank van je hengels. Het mooie van Cazbar Innovations is dat zij van hetzelfde materiaal ook hangers en molenonderdelen kunnen maken. Hierdoor kan je je set-up helemaal customizen! De prijzen voor deze rodrests zijn afhankelijk van je wensen.

Gave rodrests van marbled acryl van Cazbar Innovations

Global Angling Products Carbon Fibre Rear Rests

Het Engelse Global Angling Products zal sommige van jullie misschien nog bekend in de oren klinken. Ze maakte toentertijd even furore met hun Stag Pod waarna het rustig werd omtrent dit merk. Een product waar ik zelf een lange tijd op heb gewacht is hun werkelijk waar prachtige Carbon Fibre Rear Rests. Wat begon als een 3D ontwerp is werkelijkheid geworden! De schaal van dit achtersteuntje is volledig van carbon gemaakt. Het universele schroefdraad van roestvaststaal. De prijs voor deze minimalistische rodrest bedraagt circa 22,00 euro per stuk. Bij elk exemplaar kan je zelf de kleur van de bijbehorende silicone O-ring bepalen waarbij je kan kiezen uit maar liefs 8 kleuren.

De Rear Rests van Global Angling Products zijn volledig van carbon

JAG Products Lockdown Rear Rest System

Als we over bankware praten dan behoort het Engelse JAG Products wel tot de absolute top. Ook hun Lockdown Rear Rests zijn een stukje vernuft wat zelfs nog eens te customizen is! Deze Lockdown Rear rests worden verkocht in zowel de 316 System, Prolite als Black System range en ook nog eens in twee formaten (small en large) per range. Het gave aan deze prachtig uitgevoerde achtersteuntjes is natuurlijk dat je de inserts kan wisselen. Deze Inserts zijn verkrijgbaar in maar liefs 8 verschillende kleuren. De kleur van de Insert kan je daarnaast matchen met de kleur van de Insert van de JAG Products Safe Liner hangers! Top materiaal voor de veeleisende visser! De prijzen voor dit producten starten bij zo’n 15,00 euro de stuk.

De Lockdown Rear Rests in diverse ranges

Chub Precision Rear Rod Rest

Het Engelse Chub zorgde voor veel aandacht met de introductie van hun Precision range aan gave bankware. Een van de meest opvallende producten zijn de Precision Rear Rod Rests! Deze gave minimalistische achtersteuntjes zijn vervaardigd uit 1 stuk roestvaststaal. Ze zijn voorzien van universeel schroefdraad met 20mm locking collar en de inleg is van Non-slip rubber zodat je hengels niet beschadigen of gaan schuiven. Deze Rear Rod Rest is verkrijgbaar in zowel een hoge als lage variant zodat ze voor de meeste hengels passend zijn. De prijzen liggen rond de 9,00 euro de stuk.

De subtiele Precision Rear Rod Rests van Chub

Bank Bug Rock Steady Back Rest V2 Stainless Steel

Met de introductie van het Rock Steady Back Rest System bracht het Engelse Bank Bug weer een bijzonder product op de markt. Deze backrests bestaan uit twee delen waarbij 1 deel, de Locking Boss, door middel van Viton gemaakte O-rings op je hengel zit bevestigd. Op het originele ontwerp V1 ontwerp zijn later twee versies bijgekomen. Het grootste verschil is dat de V2 variant een scharnierbare Locking Point, het gedeelte wat op je bankstick of buzzerbar zit, heeft. Van deze V2 versie is later een versie van roestvaststaal uitgekomen in plaats van de originele kunststof varianten. Deze rodrest is qua werking een stuk gecompliceerder dan andere achtersteunen uit dit rijtje. Echter gaan je hengels met dit systeem nergens meer heen. Een product voor de vissers die iets bijzonders zoeken! De prijzen voor de V2 Stainless Steel versie bedraagt bijna 39,00 per stuk.

De V2 Stainless Steel Back Rests zijn een bijzondere verschijning aan de waterkant

JRC X-lite Rod-Bloxx

Tussen al dat geweld van roestvaststaal en andere hoogwaardige materialen vallen de X-Lite Rod-Bloxx van JRC natuurlijk enorm op. Deze 3D CAD ontworpen hengelsteun is ontwikkeld in Engeland en klemt je hengel zo vast dat zelfs met dichte slip je hengel er niet zomaar vandoor gaat. De grip is in te stellen door middel van een imbussleutel en JRC claimt zelfs dat dit de krachtigste hengelsteun ooit is! Van het vierkante design zal je moeten houden. Wat wel gaaf is, is dat je de inserts kan verwisselen als een Lego blokje! Er zijn 7 verschillende kleuren inserts om uit te kiezen. Door middel van deze Multi-Colour Inlays kan je ook je Rod-Bloxx aanpassen aan de dikte van je blank of handvat. De Rod-Bloxx worden als laatste verkocht in zowel een medium als large versie en een set van 3 stuks kost rond de 20,00 euro.

De Rod-Bloxx van JRC kan je customizen door het veranderen van de Inlays

Solar Tackle P1 Center-Lock Adjustable Back Rest

Dit artikel zou natuurlijk incompleet zijn zonder het benoemen van de Adjustable Back Rests van Solar Tackle en om met de tijd mee te gaan, behandel ik de laatste versie van dit fantastische product. De P1 Center-Lock Adjustable Back Rest. Deze achtersteuntjes zijn natuurlijk al sinds jaar en dag een van de allerbeste op de markt. Door de jaren heen zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd en bij de P1 series is vooral te zien dat ze steeds verfijnder worden. De P1 Center-Lock Adjustable Back Rests zijn verkrijgbaar in zowel een small als standard versie en doordat de armpjes ook nog eens gesteld kunnen worden, zijn ze bruikbaar voor elke hengel op de markt. Zoals je van Solar Tackle gewend bent betreft het een kwalitatief hoogstaand product van roestvaststaal en de prijs per stuk bedraagt circa 23,00 euro.

Kwaliteit van Solar Tackle met de P1 Center-Lock Adjustable Back Rests

Dragon Baits Stainless Rutenhalter

Het Duitse Dragon Baits is misschien geen bekend merk voor velen. Toch verkopen zij de allerduurste bankware die er momenteel bestaat! In hun Stainless range zitten bijvoorbeeld banksticks van 80,00 euro de stuk, een rodpod van 850,00 euro en een swinger van 120,00 euro. Ook verkopen zij een achtersteun en dat is de Stainless Rutenhalter. Deze geheel uit roestvaststaal vervaardigde achtersteun is waarschijnlijk wel bekend bij jullie. Het originele ontwerp is, als ik het goed heb, afkomstig van Prologic die dit ontwerp in een kunststof variant op de markt bracht. Daarnaast zijn ze ook uitgebracht door onder andere NGT, Cygnet Tackle en Carp Spirit. De versie van Dragon Baits is dus niet van kunststof en is daarmee een stuk duurzamer. Wel moet je portemonnee wat dikker zijn. Voor circa 40,00 euro de stuk zijn ze van jou!

De duurste backrest van dit moment, de Rutenhalter van Dragon Baits

Phoxinus Anodised Aluminium Butt Rests

Last but not least behandel ik de gekleurde aluminium Butt Rests van Phoxinus. Na de introductie in 2009 van de originele Solar Tackle Adjustable Back rests, kwam een levendige handel op gang van diverse replica’s. In 2015 zagen we de eerste varianten van geanodiseerd aluminium voorbij komen van Energo Fish en anno 2018 zijn er diverse aanbieders van deze gekleurde en daarmee gave achtersteuntjes! Een van dé merken als het gaat om dit product is Phoxinus. Zij verkopen hun Anodised Aluminium Butt Rests in 6 kleuren waaronder een volledig zwarte versie. Je koopt ze voor nog geen 5,00 euro op Ebay en doordat er verschillende kleuren zijn, kun je ze perfect matchen met de rest van je set-up. Over de kwaliteit zit het overigens wel goed. Check zeker even mijn review van deze achtersteuntjes!

Diverse kleuren Anodised Aluminium Butt Rests van Phoxinus

Kortom,

Er zijn anno 2018 echt hele gave achtersteuntjes verkrijgbaar die niet alleen goed klemmen maar er ook nog eens supergaaf uitzien! Daarnaast hoef je voor kwaliteit niet altijd meer diep in de buidel te tasten. Het meest opvallende is dat achtersteuntjes steeds meer te customizen zijn. Door simpel het vervangen van de insert, creëer je al een heel ander product. Welke achtersteuntjes zitten er straks bij jou op de steunen?

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.