De hengelsport- en Visbotenbeurs, de nabeschouwing

Het is weer achter de rug. Zondagmiddag sloten de deuren van de eerste beurs voor het komende visseizoen en werd 20.000 vierkante meter vol met boten en vismateriaal, teruggebracht tot lege ruimte. Ook wij van CarpFeeling waren deze beurs van de partij en wel te weten op zaterdag. Wat vonden wij van de beurs en Carpsquare in het bijzonder? Waren er echte noviteiten te melden en hoe zat het met catering? Lees er alles over in onze nabeschouwing.
 


De Hengelsport- en Visbotenbeurs is na Carp Zwolle toch wel de beurs in Nederland die het meest interessant is voor ons karpervissers. Door de komst van Carpsquare, werd een speciale hoek gecreëerd voor onze mooie tak van sport en daar mogen we best trots op zijn! Pikesquare, Roachsquare en Breamsquare bestaan gelukkig nog niet en dat houdt in dat karpervissen dan toch een beetje exclusief is. Voor CarpFeeling begon de beurs in huize van Zanten waar we eerst een bakkie zwart deden. Vervolgens reisden we met een paar omwegen af naar Utrecht. Zo af en toe vragen we ons af of TomTom graag aan sightseeing doet. We hebben werkelijk heel Utrecht gezien inclusief alle 1-richtingswegen en dat terwijl het vinden van de Jaarbeurs toch niet heel erg lastig is! De volgende keer dus beter over op TimTim.
 


Ruime opzet


Aangekomen bij de beurs was het eerst tijd om even flink af te rekenen. Met een entreeprijs van 11,50 euro exclusief parkeerkosten, lijkt het erop dat het ook voor de beurs crisis is. Een klein minpuntje maar eerlijk is eerlijk, naar de beurs gaan is geen verplichting. De ellenlange rijen vertelden ons overigens dat het met de opkomst wel snor zat. We stonden zowaar in de rij! Na binnenkomst werden we eerst getrakteerd op duur aluminium en brandstof verslindende motoren. Wat zijn die visboten toch gaaf en wat een mogelijkheden bieden zij toch.
 


Ook de Vissende Hollander was van de partij


Eenmaal aangekomen op de beursvloer, werd het al snel duidelijk dat vooral de roofvisser flink aan zijn trekken komt. Overal waar je keek zag je wel visjes van rubber en kunststof. Voor de karpervisser die graag in de winter nog een plugje door het water trekt misschien aangenaam. Ik zelf heb er weinig mee maar stond perplex bij zoveel keuze. Het aantal standjes met twisters, pluggen en shads was bijna het zelfde als het aantal boilieboeren op Carp Zwolle. Een beetje teveel zeg maar.
 


Nash was goed vertegenwoordigd


Toch vind ik het altijd wel leuk om kennis op te doen van andere visdisciplines. We hebben dan ook wat roof- en vliegvisstands bezocht. De roofvismarkt is echt enorm aan het groeien en het kunstaas is anno 2013 echt subliem. Vooral de handgemaakte pluggen van Derkbaits waren echt bijzonder te noemen! Van een stukje hout tot weerloos aasvisje waarbij echt op de details was gelet! Tussen de roofvisstands door, waren de imposante stands te vinden van onder andere Shimano, Fox en Spro. Lizette en Bianca trokken veel publiek en ook Erwin Vos en Pieter van der Werfhorst vertelden in geuren en kleuren over nieuwe Strategy producten.
 


De ruime stand van SPRO


De spandoeken van Carpsquare vertelden ons dat we de magische lijn waren overgestoken naar karperland. Qua merken waren een aantal grote jongens aanwezig als een Avid Carp en Nash Tackle. Qua aas was er voldoende te vinden van merken als AVK, All-in Partikels, Cobri Baits en Dreambaits. Ook het voor Nederland nieuwe Diamond Baits was aanwezig. We hebben even onze neus gestoken in de nieuwe Layerz boilies van Starbaits waarbij ook kennis hebben gemaakt met hun nieuwe D-Tec beetverklikkers. Qua functies zijn ze niet heel erg vernieuwend maar ze zijn wel lekker klein, solide en betaalbaar en dat telt ook!
 


Speciaal voor de karpervisser


Qua aas was het overigens Pallatrax die er qua innovatie echt uitknalde. Pallatrax is dat Engelse bedrijf wat jaren geleden voor gek werd verklaard met hun ‘steenloden’. Anno 2013 lijkt Pallatrax sterker dan ooit. Aangezien we steeds meer gebruik maken van voerboten en dus minder gooien, hebben we gewoonweg weinig loodgewicht meer nodig. Zo’n ‘steenloodje’ is daarbij veel goedkoper dan jaren geleden en daarom moeten we ons eens afvragen of we niet eens de overstap moeten maken naar steen. Ik zal er later nog wel een keertje op terug komen. Bonne, natuurlijk waren het niet de ‘steenloden’ waardoor Pallatrax er qua innovatie voor mij bovenuit stak. Nee, dit kwam vooral door hun Hidra Range. De Hidra Range is een range die bestaat uit gedroogde mosselen en slakken. Door ze te weken in water, nemen ze hun oorspronkelijke grootte aan. Tel daarbij op dat ze qua structuur taai genoeg zijn voor de hair en ze zelfs hun geur nog hebben behouden en je begrijpt waarom ik er zo lyrisch over ben. Natuurlijk karperaas is nog nooit zo natuurlijk geworden. Dit is zo’n product wat voor serieus meer vis op de kant gaat zorgen aldus mij.
 


Het voor Nederland nieuwe Diamond Baits


Qua nieuwe producten was ook Nash goed vertegenwoordigd. Zo konden we onder andere kennismaken met de nieuwe Optics Range, de nieuwe S5R Beetverklikkers en de vernieuwde Butt Lock Rests. Ook de nieuwe Titan Globetrotter stond uitgestald tezamen met nog veel meer nieuwe producten. Nash doet het erg goed en de producten zagen er dan ook weer subliem uit. Fijn bij Nash is dat ze ook altijd de stretchers hebben uitstaan voor het middagtukje. Wat was er nog meer te melden dan? Allereerst dat het bij Markerworld weer waanzinnig druk op de stand was. Erwin en Stef waren er maar weer druk mee. Ook de stand van Flexible Carpfishing werd goed bezocht. Flexible Carpfishing heeft de laatste jaren goed gescoord met hun producten en vistripjes en dat was goed merkbaar!
 


De stand van Shimano


Ook waren er weer de nodige partijen aanwezig voor het boeken van je vistripje. Bas stond weer te stralen op zijn The Carp Specialist stand net als dat Edwin Wouters en Reclin de Gries dat deden op hun stand van de Vissende Hollander. Ook de heren van Abbey Lakes toonden trots hun wateren net als Bob zijn Canadian Carp Safari presenteerde. Ook de meervaljongens van Catfish Camp Caspe waren aanwezig om je alles te vertellen over het vissen op oersterke meerval.
 


Tekst en uitleg van de pro's


En dan het belangrijkste! De catering! Zoals op elke beurs, zijn de prijzen voor de gemiddelde consumptie wat hoger dan normaal. Dit geldt zowel voor je broodje knak als voor je biertje. Ook deze beurs was dit niet anders. Wij haalden een broodje knak en een lekker bakkie zwart. Het broodje knak was prima te doen. De prijs van bijna 4 euro is wat aan de hoge kant, de knaksaus was helaas op maar met een beetje hartkleppenvet erop, lees mayonaise, was het prima te doen. De koffie was eigenlijk ook niet heel slecht. Met een sachet suiker en een toefje melk ging het er allemaal best in. Het bieren hebben we zelf overgeslagen maar ik weet zeker dat de prijzen per biertje steeds acceptabeler werden naarmate de biertjes werden weggetikt!
 


De catering op de Hengelsport- en botenbeurs


Kortom, Het was weer een oude vertrouwde beurs met leuke stands. Ik had niet echt wat nodig en of de beurskoopjes echt goedkoop waren, weet ik dan ook niet. Het was in ieder geval gezellig op de stands die wij bezochten. De sfeer zat er goed in en het leek qua bezoekers ook allemaal best mee te vallen. De prijzen waren beursprijzen maar dat wisten we al voordat we gingen. Qua noviteiten was er echt wel het een en ander te zien als je dat wilde. Nash Tackle, Starbaits en Pallatrax hadden leuke nieuwtjes. Ook de nieuwe kledij van Mark ‘House of Carp’ Zelle zag er weer prima uit net als de merch van Gio ‘The Monkey’ vanHooren. We hebben weer veel bekende gezichten gezien en gesproken en gingen tevreden naar huis. Op naar Carp Zwolle 2014!
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.