De producten van Angelgeräte Blumtritt

Het is alweer een tijdje geleden dat we een bijzonder merk in het zonnetje hebben gezet. In deze gloednieuwe editie van ‘De producten van’ nemen we een kijkje in de keuken van het kleine custom bedrijfje van Walter Blumtritt. Hij maakt namelijk enkele zeer fraaie producten waaronder diverse rodpods, boiliedraaimachines en misschien wel zijn meest bijzondere product, de Vorfachstrecker! Laten we beginnen!

De Vario Pod van Blumtritt

De achtergrond van Walter Blumtritt ligt zowel in de bouw als slotenmakerij. Doordat hij vond dat de toenmalige hengelsportproducten niet voldeden aan zijn visserij, begon hij in 1985 met het maken van zijn eigen rodpods. Dit werd opgemerkt aan de waterkant en sinds die tijd maakt hij handvervaardigde producten voor klanten. Nu 32 jaar later, is het bedrijf Blumtritt nog steeds alive and kicking. In zijn productportfolio staan momenteel zes verschillende rodpods en heeft hij ook producten uitgebracht voor de serieuze boiliedraaier als high end boilie guns en machines. Recent heeft Blumtritt een nieuw product toegevoegd wat we zeker niet alledaags kunnen noemen. Zijn Vorlachstrecker is een vernuftig stukje gereedschap om stugge onderlijnen op druk te zetten en ze zodoende af te bouwen. Later meer over dit bijzondere product!

Carbon Pod

De rodpod is waar het voor Walter Blumtritt allemaal mee begon. Sinds die tijd heeft hij diverse modellen gebouwd waarbij aandacht voor detail en kwaliteit bovenaan zijn lijstje stonden. Een voorbeeld is de recent uitgebrachte Carbon Pod. Deze slechts 2,1 kilo zware rodpod is afgebouwd van hoogwaardig carbon en geanodiseerd aluminium. Hij is uitgerust met dubbele verstelbare moederbalk, verstelbare pootjes en 3-rod buzzerbars die ook naar voor- of achter kunnen worden ingesteld.

De gave Carbon Pod van Blumtritt

Stable Rod Pod

Het paradepaardjes van Blumtritt is de enorme Stable Pod. Een rodpod, zoals hij zelf omschrijft, voor het serieuze werk en geschikt is voor de grote rivieren en bassins. Deze rodpod beschikt over een dubbele dikke moederbalk en ver uit elkaar staande poten. Daarnaast zit op driekwart van de moederbalk een extra bevestigingspunt om deze rodpod te verankeren aan de grond. Zo weet je zeker dat bij hoge golfslag en ruw weer, je rodpod blijft staan. Deze dijk van een rodpod kan zowel als 3-rod als 4-rod geleverd worden.

De rodpod voor de grote bassins en rivieren, de Stable Rod Pod

Bait Gun

Naast rodpods maakt Blumtritt ook diverse producten voor de boilievervaardiging. Denk aan boiliemachines en boilie guns. De boiliemachines kunnen naar wens en eis van de klant vervaardigd worden en worden zelfs door verschillende aasbedrijven in Europa gebruikt. De Bait Gun die Blumtritt verkoopt is ook interessant voor de thuisdraaier. Deze 4,5 bar Bait Gun is vervaardigd van aluminium en kan uitgerust worden met zowel 1 (35mm) 3 of 4 nozzles. Hij is geschikt om 3,1L boiliedeeg per keer te verwerken.

De 3-nozzle Bait Gun van Blumtritt

Vorfachstrecker

Mijns inziens het meest bijzondere product van Blumtritt is zijn Vorfachstrecker. Een uit carbon vervaardigde rigtool om het bouwen van stugge rigs als bijvoorbeeld de stiff rig te bespoedigen. Je kan deze Vorfachstrecker op diverse manieren gebruiken. Allereerst dien je je rig op spanning brengen. De Vorfachstrecker is instelbaar tussen de 14cm en 24cm. Wanneer je rigje op spanning staat, kan je makkelijk nog putty of andere end tackle aanbrengen welke direct op de lijn te bevestigen is. Is je rig afgebouwd, dan kan je hem makkelijk stomen zonder je handen te branden. Bij stoom zal het meeste fluorocarbon geneigd zijn om niet meer te krullen waardoor je je stiffrigs kaarsrecht kan opbergen. Ben je echt die secure rigbouwer, dan zou deze tool wellicht handig kunnen zijn!

De handige Vorlachstrecker Rigtool

Kortom,

Ben je nog opzoek naar een rodpod die niemand anders nog heeft, dan heb je grote kans om bij Blumtritt te slagen. Doordat alles wat ze maken, maatwerk betreft, zijn prijzen van de producten niet direct inzichtelijk. Het beste is om even naar hun website te surfen en contact op te nemen. Wie weet staat er binnenkort bij jou wel een onvervalste Blumtritt aan de waterkant!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.