De producten van China Old Ghost Baits

Old Ghost Baits, een bedrijf wat in 2011 en de 5 voorbijgaande jaren een award in de wacht sleepte op de grote China Fish beurs. Wat een award ontving in Amsterdam op de Efftex 2011 in de klasse ’Best new soft dough/natural bait’ en dit stilletjes in Parijs op de Efftex 2012 nog eens overdeed. Old Ghost baits won een award in de Langfang Fishing Trade Show, werd sponsor van het World Carp Classic  in 2011 maar zorgde er boven alle verwachting voor dat ze bleven innoveren. Wat is het verhaal achter dit Chinese bedrijf. Welke producten fabriceren ze en wanneer gaan we deze producten in Nederland zien? In dit artikel alles omtrent een van de grootste en meest innovatieve aasfabrikanten ter wereld. We stellen jullie voor: China Old Ghost Baits.


Ondanks dat wij nog nooit hebben gehoord van dit merk, is Old Ghost waarschijnlijk de grootste aasfabrikant ter wereld. De fabriek is maar liefs 8000 vierkante meter waar 3 complete assemblage lijnen zijn uitgestald. Dit werd een aantal jaar terug vergroot met nog een 6 verschillende lijnen. De jaarlijkse productie aan visaas ligt op 100.000 ton wat echt enorm veel te noemen is. Old Ghost heeft een enorme capaciteit en genoeg financiële middelen om het aasmerk van de wereld te worden. jaarlijks schrijven ze voor 64.000 dollar aan advertentiegelden weg om te publiceren in de grootste Angling Trade Magazines van de wereld als Tackle Trade World en Angling International. Daarnaast nemen ze deel aan de grootste Trade shows als China Fish, ICAST en de befaamde Efftex.


De Old Ghost stand op Efftex 2011 te Amsterdam

De lijst aan nominaties en awards die gewonnen zijn op de grootste Tackle Trade Shows van de wereld is lang. Niet alleen domineren ze al 2 jaar de Efftex op aasgebied, ook in eigen land weten ze al 6 jaar op rij de hoogste prijzen in de wacht te slepen. Een van hun revolutionaire producten zijn de Fresh Keeping Groundbait Sausages. Deeg ingerold als een worst in verschillende kleuren en 3 smaken. Op Efftex 2011 veroverden ze Amsterdam als het meest innovatieve aasproduct. Zowel karpervissers als witvissers zagen de voordelen van dit product in en hiermee verwierven ze Europese bekendheid. In 2012 wonnen ze wederom de Efftex award in Parijs met een nieuw product. Dit waren de zogenaamde Natural Double Layered Boilies. Boilies met meerdere laagjes in smaken als Snails, Alga, Maggot, Squid en Seefood.


De Natural Double Layered Boilies. Boilies van Old Ghost baits

Naast deze producten verkopen ze 12 verschillende soorten grondvoer voor de karpervisserij, 6 verschillende soorten pellets met variabele oplostijden, Fresh Keeping Hookbait Sausages en 11 pastes. In het assortiment is nog niet geheel rekening gehouden met de Europese markt en boilies zijn op de kleine potjes na nog niet in kilo’s te koop. Toch is Old Ghost bezig om serieus te gaan opereren op de Europese markt. De verwachting is dat de producten in 2013 naar Engeland gaan komen. Wanneer ook een Nederlandse verdeler opstaat zal de verkrijgbaarheid geen probleem meer zijn.


Fresh Keeping Hookbait Sausages in Bloodworm smaak

Old Ghost bait heeft bestaansrecht sinds 1991 en is voor 70% marktleider in China. Naast aas maken ze ook tackle onder de naam Fengxing Fishing Tackle en hebben ze een eigen tak voor hengelsport gerelateerde fotografie en film. In hun Old Ghost Fishing Academy leren ze jaarlijks 10.000 mensen vissen.  Verder verzorgen ze diverse grote viswedstrijden en hebben ze fondsen voor de bouw van scholen. Old Ghost is niet zomaar een bedrijf. Een multinational die naast het maken van winst ook investeert in de mens zelf. Ik hoop dat we in 2013 de producten van dit bijzondere bedrijf kunnen kopen. Het is weer eens anders dan anders en dat waardeer ik enorm. Het is niet voor niets dat ze al diverse grote prijzen in de wacht hebben gesleept. Ik vraag me dan ook af wat Efftex 2013 zal brengen. Vol verwachting klopt mijn hart!

Voor meer informatie: www.oldghostbait.com

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.