De producten van LaGuna Pristex

Het Engelse LaGuna is wellicht een vreemde eend in de bijt. Een tot op heden onbekend bedrijf wat producten maakt die zeker gezien mogen worden. LaGuna heeft als missie om unieke hengelsportproducten te ontwikkelen. Het gaat hierbij zowel om methodes als aassystemen die een verschil maken. Alle producten die ze ontwikkelen worden dan ook gelijk gepatenteerd. LaGuna is beslist een merk om in de gaten te houden. In dit artikel dan ook enkele van hun highlites om uit te leggen waarom!
 SAC Juice

SAC Juice is een van LaGuna’s meest bijzondere producten. Een baitactivator welke vissen zelfs bij de koudste temperaturen nog kunnen detecteren. Over het algemeen wordt de werking van baitactivators bij koude temperaturen steeds minder. Vooral wanneer de activator op basis van oliën is samengesteld. De SAC Juice is getest tot een 46 graden onder nul. Extreme omstandigheden dus die we in Nederland niet zullen tegenkomen. Doch zegt het wat over het product! In SAC Juice zitten 28 verschillende natuurlijke voedingsextracten. Het is een Juice met een hoog amino gehalte en een laag verzadigingsgehalte. Ondanks dat het een natuurlijk product is, is de levensduur van dit goedje maar liefst 20 jaar! Het grootste geheim is de basis waarop SAC Juice is gemaakt. Dit is namelijk een alcoholvrije emulsie van Glycerites. SAC Juice is verkrijgbaar een verschillende geuren/smaken.
 


SAC Juice van LaGuna
 

Aqua Spawn

Aqua Spawn zijn synthetische viseitjes waarin zelfs de embryo te zien is. Je kan ze het beste vergelijken met de bekende Gellbaits van Frank Warwick. Vorig jaar leverde Gelbaits al twee nieuwe soorten 4mm Gelbaits af die moesten lijken op visseneitjes. Dit waren Caviar en Salmon Eggs. In tegenstelling tot deze twee soorten is Aqua Spawn veel realistischer. Aqua Spawn heeft in tegenstelling tot Gelbaits enkele voordelen. Allereerst zijn ze gewoon op de haak/rig te gebruiken zonder dat ze scheuren. Het tweede voordeel is dat je ze zelf kan flavouren! Uit de verpakking zijn ze namelijk 4mm groot. Door je eigen flavour toe te voegen zuigen ze zich vol tot een 15mm! Je kan op deze manier een nog realistischer gelbait maken naar eigen smaak! Aqua Spawn wordt geleverd in bakjes van 200ml. Tevens is er ook een Sea-Spawn verkrijgbaar in vissmaken. 
 


Aqua Spawn van LaGuna
 

sPunch & Splitstop

Naast aas maakt LaGuna ook endtackle producten die doordacht te noemen zijn. Een voorbeeld is Splitstop. Een speciale stopper waarbij je geen lus meer nodig hebt op je hair of een boilienaald dient te gebruiken. Splitstop is eigenlijk net een klosje. Je monteert aas op je hair, klemt de Splitstop om het einde van je hair en zet hem met een wikkeling vast. Tevens is het mogelijk om hem door middel van een speciaal pinnetje vast te zetten op een simpele knoop in je hair. sPunch is een speciale boilienaald voor zacht aas als bijvoorbeeld de bovengenoemde Aqua Spawn. Het gaat hierbij om een hele subtiele boilienaald waardoor je je zachte aas niet scheurt wanneer je dit eventueel op een hair wilt monteren. 
 


Splitstop van LaGuna
 

Pondbond & Chumchum

Chumchum is een paste welke zich onderwater volzuigt met water. Hierdoor zet de paste uit waardoor de paste gaat uitlekken. Chumchum dient gemixt te worden met droge poeders welke zo min mogelijk zout bevatten. Voorbeelden zijn broodkruim, vismeel, gemalen hennep en robin red.  Ponbond is een sterke binder (glue) voor het aanmaken van grondvoeren,partikels, stickmixen en zelfs voor het vervaardigen van boilies. Het gaat hierbij om een substantie die in water oplost waarna er uitwaseming kan plaatsvinden. Het voordeel is dat nu ook grondvoeren en melen die lastig te binden zijn, met dit product tot een substantie gekneed kunnen worden. In het water lost de binder weer op waardoor je een mooie voerplek kan creëren. 
 


Ponbond van LaGuna
 

De producten van LaGuna lijken op het eerste gezicht niet heel anders dan die van concurrenten. Toch zijn de samenstellingen van de aasproducten allemaal gepatenteerd en uniek. Ook hun Splitstops zijn vrij doordacht. Voor de toekomst staan er nieuwe producten geplant als een uitbreiding van hun SAC innovatie. Daarnaast zullen er meer endtackle producten aankomen. Wanneer er nieuwe producten uitkomen dan zullen we jullie dit laten weten! 

Ben je nieuwsgierig geworden naar hun producten? Kijk eens op: www.lagunafp.eu


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.